directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Els canals de Televisió de Catalunya es podran veure a la Franja de Ponent en un mes

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació i el conseller de la Presidència del Govern d'Aragó signen un conveni per garantir les emissions en territoris limítrofs

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Les sis comarques que conformen la Franja de Ponent podran veure en aproximadament un mes els canals de Televisió de Catalunya: TV3, Canal 33, 3/24 i Súper 3. Les emissions es garanteixen a través d'un conveni de col·laboració que aquest dimecres han signat a Arenys de Lledó (Matarranya) els consellers de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i el conseller de la Presidència del Govern d'Aragó, Javier Velasco. L'acord de reciprocitat televisiva farà també que les zones de Catalunya limítrofes (bàsicament de la demarcació de Lleida) puguin veure la Televisió d'Aragó. Actualment, TV3 ja es pot veure a les illes Balears, Andorra, i la Catalunya del Nord, gràcies a acords similars.
televisió, edició, monitors
Comparteix
   


Etiquetes
El conveni, que tindrà una vigència de quatre anys i es desenvoluparà per mitjà d'un altre acord que subscriuran ambdues corporacions, estableix la creació d'una comissió mixta de seguiment integrada per representants d'ambdós governs. Aquesta comissió podrà acordar l'ampliació del conveni en la seva cobertura i estendre'l també a les ràdios de totes dues corporacions.

Actualment, els canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ja es poden veure a les illes Balears i a Andorra, fruit de sengles acords de reciprocitat televisiva entre els respectius governs, i a la Catalunya del Nord, com a resposta de la Generalitat a la demanda feta des de diferents institucions, ajuntaments, entitats cíviques i culturals, i a particulars d'aquest territori.

D'aquesta manera, el Govern completa les emissions dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) en tots els territoris de parla catalana a excepció del País Valencià que, segons el secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó, 'per raons polítiques del seu govern encara no ha estat possible'.

L'acord respon, segons Mundó, a l'interès de tots dos governs. D'una banda, per la voluntat de l'Aragó de desenvolupar la seva Llei de Llengües aprovada recentment i donar cobertura de mitjans de comunicació a les comarques aragoneses on els parla català, una llengua que a la Franja considera pròpia. De l'altra, a la voluntat del Govern de la Generalitat i la CCMA de fer arribar els seus continguts als territoris de parla catalana.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
14 d'octubre de 2010, 19.48 h

-d'aquí a un mes / durant un mes. No 'en un mes'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
14 d'octubre de 2010, 13.34 h

NO NO LAS GRACIES AL SR TRESERRAS SERAN CUAN DESCONNECTI INTERECONOMIA I VEO 7 DEL TERRITORI CATALA MENTRES LA FEINA ESTA IN COMPLERTA PROU DE LLEPES exemple canal 9 oi que a pogut fer?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Republicà fletxa Barcelona
13 d'octubre de 2010, 23.53 h

ERC sempre mirant pel País !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Xavier fletxa Barcelona
13 d'octubre de 2010, 19.55 h

Gràcies conseller Tresserras. Bona feina!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.