directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Montilla ven el PSC com a representant de la Catalunya que 'es vol quedar' a l'Estat espanyol

Acusa Artur Mas de basar les seves promeses electorals en xantatges a Madrid

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat i candidat del PSC a les eleccions, José Montilla, ha defensat des de Madrid que el PSC representa la Catalunya que 'es vol quedar' a l'Estat espanyol en contraposició als projectes polítics que després de trenta anys d'autonomisme aposten per separar-se d'Espanya. Montilla ha acusat Artur Mas de basar les seves promeses electorals en el 'xantatge' -en referència a l'anunci de CiU de condicionar el suport a Madrid a la negociació del concert econòmic i la gestió d'infraestructures- i no pas en la via del diàleg que caracteritza el PSC. Segons Montilla, els socialistes representen els catalans que 'no volen que les relacions entre Catalunya i Espanya se segueixin basant en el conflicte permanent, el recel i el ressentiment'. 'Crec representar aquesta Catalunya exigent però solidària, la dels que es volen quedar, i no la dels que se'n volen anar', ha afirmat.
josé montilla
Comparteix
   


Etiquetes
El president de la Generalitat ha fet aquestes manifestacions en un esmorzar informatiu a Madrid on ha estat presentat per l'expresident del govern espanyol, Felipe González, que serà un dels suports que rebrà en aquesta campanya electoral. Montilla ha assegurat que per a CiU 'el diàleg ha desaparegut per donar pas a la pura negociació, quan no a la perspectiva o l'amenaça velada de futurs xantatges'.

Segons el president de la Generalitat, el resultat del diàleg pel què aposta el PSC permet 'l'aportació solidària', mentre que el de la negociació pel què ho fa CiU 'remet a un compte de resultats'. El diàleg, ha dit, 'no significa renunciar als interessos' i 's'equivoquen els que consideren que la nostra oferta de diàleg és menys exigent' perquè 'creiem possible un acord perquè guanyem els dos'.

'Celebra i subscriu' el document del Cercle d'Economia

Montilla també ha assegurat que 'celebra i subscriu' el document que el Cercle d'Economia va fer públic la setmana passada perquè el fons del document 'coincideix en gran mesura' amb les seves 'reiterades advertències sobre la deriva d'Espanya i les conseqüències que podria tenir la persistència d'un difícil acomodament de Catalunya a l'Estat'.

Segons Montilla, tot i que el Cercle ho ha fet de forma 'una mica sorprenent', la declaració apunta que cal 'concentrar-se en la lluita contra la crisi' i 'reforçar el pacte constitucional entre Catalunya i Espanya'. En aquest sentit ha contraposat les manifestacions de Mas al respecte, que va dir que li agradava 'la música i la lletra' de la declaració, a les declaracions de Felip Puig, 'que va dir que l'alternativa a escollir estava entre la independència o la decadència'. 'Sembla que volen estar a missa i repicant', ha dit.

Discrepa de les manifestacions del governador del Banc d'Espanya

Montilla també ha fet referència a les manifestacions del governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, respecte a l'estat de les autonomies. Segons Montilla, 'si Ordóñez volia dir amb les seves paraules que les CCAA actuen de manera irresponsable i que són malgastadores no hi pot estar d'acord'. 'Potser tenia en ment alguna CCAA concreta', ha dit, 'però aleshores hauria d'haver estat més explícit i atrevir-se a senyalar-la directament, actuant amb el rigor i la prudència que el caracteritza'.

En aquest marc ha recordat que 'abans de fer segons quins comentaris' caldria 'analitzar
amb rigor quin tipus de competències exerceixen les CCAA i a qui correspon la responsabilitat del seu finançament', perquè elles 'són responsables de gestionar els principals serveis del nostre estat del benestar'.

'El futur de Chacón és esplendorós'

El president de la Generalitat també ha fet referència a la trajectòria de la ministra de Defensa, Carme Chacón, que aquest dilluns es va insinuar com a relleu de Zapatero i va apuntar que la societat espanyola està preparada per tenir una presidenta. En aquest sentit, Montilla ha assegurat que les societats 'estan cada vegada més preparades perquè una dona pugui assumir qualsevol càrrec', però ha recordat que en aquests moments Chacón 'no és candidata a aquestes eleccions', i ha apuntat que tindrà 'un gran paper a la política espanyola'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
14 d'octubre de 2010, 13.27 h

#9 La teva ignorancia i manca d'informacio en conmou. Gracies, aquestes coses, la por, desqualificacio, mentides, etc., etc.,de la vostra boca ens fan sentir i entendre que estem molt mes aprop de la nostra llibertat.
||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
14 d'octubre de 2010, 13.18 h

#17 Respecto la teva opinio, pero no la comparteixo, soc independentiste i hi ha moooolta gent que devant d'unica opcio s'an estimat mes esperar a que el temps dones alguna alternativa.
Hi ha molta gent que l'ideologia d'ERC els ha fet rebutjar l'independentisme tot i simpatitzar amb el concepte.
Reconec que tambe hi ha els que estan en la mateixa linia i em semble molt be.Pero no crec que sigui bo per ningu a nivel individual ni col.lectiu auto regalar-se floretes. Crec que en lloc d'aixo, hau... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
14 d'octubre de 2010, 12.50 h

Penso que si es fa aquest debat, serà un debat anodí, només apte per als respectius electorats. No tindrà contrast, serà com veure de forma limitada, una escala cromàtica de colors grisos, sense contrastos de vermells, verds o altres colors. Què ens han de dir en Montilla i en Mas si tots dos són unionistes a matar ???. La única diferència, és que un diu que és d'esquerres i l'altre de dretes. Compte però !!!. En Mas, un dia d'aquests pot sorprendren's dient que ara és d'esquerres... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
14 d'octubre de 2010, 12.44 h

El què persegueix aquest home, per cert, acabat políticament, és que en volent el debat en castellanu, vol salvar la roba i quedar bé davant dels seus amos de madrit, a l'objecte de que el tornin a agafar de ministre, o director general d'alguna cosa, per no perdre sous.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Torracollons fletxa Terrassa
14 d'octubre de 2010, 09.36 h

Doncs que no gacin més la puta i la ramoneta, es treguin la careta d'una punyetera vegada i rebategin el "PSC" directament com a PSOE, que és lo que veritablement son.
"PSC" només ha sigut la pastanaga que el PSOE va posar davant dels socialistes "catalans" per donar suport a l'espanyolisme veritable que s'amaga dins el partit i que resta fidelitat a Espanya; i aquells "catalans" van caure-hi de quatre potes i mai millor dit, puix han estat fent l'ase tots eixos anys per acabar canibalitza... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Manel fletxa Barcelona
14 d'octubre de 2010, 09.24 h

#16 A aquestes alçades, el Montilla ja sap que NO tornarà a ser president, només va a salvar els mobles. Per això rescata el Corbacho. I per això ja no li cal esperar a després de les eleccions per rebutjar la condició innegociable d'ERC: el referèndum d'independència. Ho rebutja "agraït" a ERC per haver fet avançar la independència com mai abans, fent que per primer cop els partidaris de la independència siguem més que els contraris, i a sobre fent que el PSC tingui els pitjors r... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
14 d'octubre de 2010, 08.38 h

Vota ERC que en Montilla t'ho agraïrà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Quim fletxa PPCC
14 d'octubre de 2010, 08.34 h

#14 A tu i els demés del trio calavera el que voleu és "nocilla" de la bona" Verros!. Nocilla convergent i unionista. Nocillaaaaaaaaa!.
Ni un sol vot de cap català que estima Catalunya cap els hereus del franquisme, pares de la constitució espanyola i del atado i bien atado: Ciu, Psc-psoe, PP i que a sobre són els més corruptes, especuladors i manipuladors que hi ha.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
14 d'octubre de 2010, 07.51 h

Si no voleu Montilla, ni un vot a ERC, perqué ja ho sabeu, voteu ERC pensant que voteu una cosa però al final, resulta que sense saber-ho, amb perfidia, us enganyan, i en realitat esteu votant Montilla.

Que no us embauquin un altre vegada, que ja en van dues!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
14 d'octubre de 2010, 04.38 h

Montilla està tan acabat que es absurd continuar parlar d'ell


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.