directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

La discussió sobre la llengua ja va impedir el cara a cara entre Montilla i Mas el 2006

CiU es va plantar llavors davant l'exigència del PSC de fer-ne almenys un dels dos en castellà

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La discussió sobre la llengua amb què s'hauria de fer un eventual cara a cara entre els líders i presidenciables del PSC, José Montilla, i el de CiU, Artur Mas, ja va impedir el 2006 un acord entre les dues formacions per fer-lo. Si el PSC va mantenir-se immòbil en el seu propòsit de fer almenys un dels dos cara a cara en castellà en la que va ser la primera campanya de José Montilla com a candidat a la presidència, en el seu propòsit d'arribar a una part de l'electorat que sol consumir televisions privades d'àmbit espanyol, CiU tampoc va cedir en la negativa a fer un dels dos debats en castellà. Artur Mas va argumentar que era inversemblant un cara a cara en castellà per a unes eleccions catalanes.
artur mas, josé montilla, parlament, resolució estatut
Comparteix
   


Etiquetes
La discussió entorn al format i la llengua dels debats cara a cara entre els presidenciables dels dos principals partits catalans es torna a reproduir quatre anys després. El 2006, l'exigència del PSC de fer un dels dos debats cara a cara en castellà en una televisió privada d'àmbit estatal va topar amb la negativa rotunda de CiU.

En aquell moment, Artur Mas va considerar inversemblant un cara a cara en castellà tenint en compte que les eleccions són catalanes, i va reclamar el seu dret a dirigir-se en català, al marge que Montilla se sentís més còmode en castellà.

A més, Mas va lamentar que Montilla utilitzés la llengua per ocasionar una polèmica electoral, cosa que el líder dels socialistes catalans va negar, tot recordant l'oportunitat de fer un dels dos cara a cara en castellà per arribar al màxim nombre d'electors catalans, també els consumidors principalment de cadenes de TV espanyoles. Ja en aquell moment, la resta de candidats dels partits parlamentaris van posar al crit al cel pel que van considerar un menyspreu a la pluralitat política de Catalunya.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
14 d'octubre de 2010, 17.33 h

ja t'ho vaig posar el que no s'havia fet bé , però això no entre dins del teu trencaclosques i fas veure que no ho veus. No se per què t'entestes a dir que sóc de Ciu. Ciu és un partit corrupte, i quan xerri en Millet caurà el mite d'en Pujol. Ja n'has vist molts de missatges meus en els que critico CIU , però com t'he dit , només veus el què vols veure i ja et creus les teves propies mentides , has entrat en un bucle noi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Manel fletxa Barcelona
14 d'octubre de 2010, 16.20 h

#25 Mira, la primera cosa que cal per saber que t'han pres el pèl és saber en què t'han pres el pèl: o t''han cobrat massa per una cosa, o no té la qualitat que se suposava, etc.

Tu (i els altres convergents que correu per aquí) no pareu de dir "ERC ens ha pres el pèl!". Però quan jo us pregunto: "en què?", ningú, repeteixo, NINGÚ, és capaç de donar-me una resposta concreta i objectiva. Una de dues: o ERC NO ha pres el pèl a ningú dels que us queixeu, o sou tan curts que no sab... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Manel fletxa Barcelona
14 d'octubre de 2010, 16.09 h

#23 Fals exvotant, veus com no te'n pots estar? Només cal punxar-te una mica, i com que no tens arguments més enllà de les consignes, acabes delatant-te tu sol. Com ara, que ens demostres que els convergents unionistes estàveu tan encantats amb el Majestic, que el tornareu a repetir si podeu. NI heu anat a cal notari, ni encara menys heu posat cap condicó que el PP no pugui complir, a DIFERÈNCIA d'ERC, que ha deixat ben clar quina és la condició innegociable per pactar governs o no: un ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
14 d'octubre de 2010, 16.04 h

Manel, s'ha de reconeixer que tens una capacitat impressionant per muntar el trencaclosques a la teva manera, i que sembli la correcta. Et felicito. Però a mi i a molts d'altres ja no ens foten més el pel.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Manel fletxa Barcelona
14 d'octubre de 2010, 15.50 h

#18 Mira, cada cop fas més com els convergents unionistes que passen per aquí (pel cas, com si n'ets un...). La il·lusió de molts catalans la va fer possible ERC quan va forçar els canvis que han dut a què, per primer cop, els partidaris de la independència siguem més que no pas els contraris.

Encara és hora que trobi un sol, UN SOL, dels antiERC (tu inclòs) que us desfogueu per aquí que em pugui desmentir cap dels RESULTATS que ha aconseguit ERC. I no em surtis amb les enquestes, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
14 d'octubre de 2010, 15.47 h

#21 Be que us ha anat als tripartidistes el pacte del Majestic, el millor pacte de legislatura mai fet a Catalunya, segons el M.H. Heribert Barrera, que us ha permés als del tripartit omplir-vos les butxaques amb uns presupostos dues vegades i mitja més grans que els que mai tingué CiU i us ha deslliurat a molts de fer la mili....entre altres coses.

Per cert, que el Govern de CiU no va fer president l'Aznar del PP, sino els electors, i una vegada fet, el Govern de la Generalitat no tenia m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
14 d'octubre de 2010, 15.42 h

#17 No, no és por, és la realitat que tothom percep, que si sumeu, tornareu a fer Montilla "president", i ningú d'ERC ho ha desmentit oficialment, més enllà de cortines de fum per tornar a enganyar a quatre hoolligans que s'ho empassen tot.

Però la inmensa majoria dels catalans, ho tenim tant coll avall que farem impossible que sumeu, i per tant, no hi tornarà a haver tripartit.

Ja només manquen 45 dies, 45 llarguissims dies, passat els quals, en Montilla i les seues palanganes, els s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Manel fletxa Barcelona
14 d'octubre de 2010, 15.38 h

#20 tenint en compte que quan ERC NO era decisiva, CiU pactava el Majestic amb el PP i la nostra Nació no parava de recular nacionalment sota l'ofensiva espanyolista de l'Aznar, el més perillós que pot passar és que es tornin a donar les circumstàncies del primer Majestic (1995-2003), és a dir majoria CiU-PP, i que el Rajoy imposi al Mas la marxa enrera en el procés cap a la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
14 d'octubre de 2010, 15.32 h

#17 Esperem que en el proper parlament, la majoria espanyolista (tripartit+PP+Ciudadanos) no tingui majoria, pel be de la Nació catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
ARA, ERC fletxa Arbeca
14 d'octubre de 2010, 13.28 h

Majoria independentista al nou parlament. Mas o Montilla.? que son..? que aporten al futur de la nació..? res que no sigui el de sempre. Mas i Montilla, Montilla o Mas son cadàvers amb data de caducitat selectiva per part dels ciutadans de Catalunya. El FUTUR es un Estat Català, sense ells dos, ni els seus partits. El terratrèmol independentista es ja a punt de produir-se i arrasarà amb tots i cada un dels unionistes socialistes i convergents, pot ser encara no ara., però finalment caura... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.