directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 04:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Primera carta a Suïssa, de David Fernàndez: ''no ens deixeu sols amb la inquisició''

També l'escriu amb ell l'exdiputat de la CUP, el jurista August Gil Matamala

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Redacció| "La por és una tecnologia del poder. L’excepció és una tecnologia de govern. I totes dues convergeixen avui per vulnerar i violentar la voluntat democràtica majoritària de la societat catalana". Així comença la carta del periodista, activista social i exdiputat de la CUP, David Fernàndez, i el jurista i expresident de l'Associació Europea d’Advocats Demòcrates, August Gil Matamala, a Anna Gabriel, exiliada a Suïssa per la persecució judicial de l'Estat als líders independentistes. Sota el títol "Inquisition Reloaded (primera carta a Suïssa)", ambdós asseguren escriure aquest "article que es publicarà a diversos mitjans internacionals" per contextualitzar i denunciar la situació actual a Catalunya. 
David Fernàndez, en una imatge d'arxiu
David Fernàndez, en una imatge d'arxiu
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
El publiquen a 'La Directa', on asseguren haver-se assabentat de la decisió de Gabriel "abans d'ahir" i on avalen les seves raons. D'altra banda, carreguen contra l'acusació per rebel·lió i sedició que li atribueix la justícia espanyola "en un estrany cop d’estat que en comptes de segrestar urnes, les posa". I recorden els catalans com Pau Casals, Mercè Rodoreda o Aurora Bertrana que també van refugiar-se a Suïssa durant èpoques on -com avui- eren habituals paraules com "repressió, presó, exili". 

En aquest sentit, carreguen contra "la persecució ideològica i la condició política dels presoners, en una renovada inquisició postmoderna que expedeix xantatges inacceptables"; referint-se també a la persecució judicial a la que es veuen sotmesos els líders sobiranistes. "Acte de fe maccarthista: o renúncies i abjures o a la foguera repressiva".

També tenen paraules de record pel referèndum d'autodeterminació de l'1-O que, diuen, "no van poder aturar" ni amb el "terrible crit de 'a por ellos!', de matriu persecutòria i ratificació borbònica". "Ens imposen per vies judicials autoritàries el que ja saben que són incapaços de guanyar per vies democràtiques", afegeixen per després reivindicar la victòria independentista a les eleccions del 21-D. "Cada cop que es posen urnes –que és l’únic que reclamem– l’independentisme torna a guanyar". 

Per acabar, hi ha crítiques a l'"autoritarisme de l'Estat" i el 155 com a "venjança i càstig". En aquest sentit, repassen la història de d'"anomalies democràtiques comesses per l'Estat a Catalunya". "Des de 2010 ens regim per una llei que no vam votar del tot", afegeixen per afirmar que "qualsevol marxaria d’un espai on el maltracten, on li tomben les lleis que aprova i on s’empresona els seus càrrecs electes". També hi ha paraules per les fakenews i els intents de criminalitzar el moviment independentista i una reivindicació a la memòria històrica. 
 
"Corrandes d’exili, cadires buides i buits de l’ànima, no sabem quan podrà tornar. Per fer que torni, caldrà primer derrotar tota excepció. No volem cap més pres ni cap més exiliat: ni un més. Per això ahir, malgrat tot, Anna Gabriel no va faltar a la cita puntual amb la llibertat: per això no va comparèixer davant el tribunal d’excepció que la persegueix. No ens deixeu sols amb la inquisició", acaba la carta. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
gintonic fletxa gintonic
24 de febrer de 2018, 00.50 h

#5 borratxo


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS THE EXILED PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS, PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA. NO DEJEIS DE TOMAROS LA DOSIS DIARIA DE VALIUM Y FORTASEC. EL DIA QUE EL PUCHI DICE TONTERIAS EN RUEDA DE PRENSA, DOSIS DOBLE
23 de febrer de 2018, 15.44 h


ME HE TIRADO UN PAR DE DOCENAS DE PEDOS, Y CON LA VIBRACIÓN ME HAN REVENTADO DOS DE MIS ENORMES ALMORRANAS GORDAS COMO PELOTAS DE PING-PONG-PING-PONG-PING-PONG-PING-PONG-PING-PONG-PING-PONG-PING-PONG-PING-PONG

¡¡¡¿¿POR QUÉ ME TRATAS ASÍ, DIOS INMISERICORDE ??!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS THE EXILED PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS, PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA. NO DEJEIS DE TOMAROS LA DOSIS DIARIA DE VALIUM Y FORTASEC. EL DIA QUE EL PUCHI DICE TONTERIAS EN RUEDA DE PRENSA, DOSIS DOBLE.
23 de febrer de 2018, 15.40 h

QUERIDOS NAZIS

NO DESESPEREIS, EL PUIGTONTON YA RECONOCE QUE DE SER PRESI NA DE NA, SE ESTA TRAMITANDO LA MORTERADA nada simbolica QUE TIENEN QUE COBRAR PARA PAGAR LA CORTE simbolica REPUBLICANA EN WATERLOO Y EL TITULO NOBILIARIO simbolico QUE LE DARAN A SU ESTANCIA ALLI. ¿VISTEIS EN EL POLONIA EL CACHONDEO CON EL CROISSANT simbolico?


NADIE DE LOS NAZIS QUIERE LA CONSELLERIA DE INTERIOR Y TODOS QUIEREN LA CCMA.

NEUS MUNTE DICE QUE LA CHARLOTADA GOLPISTA ERA simbolica Y YA ES LA NUMERO n Q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Fd'A. fletxa Calders
23 de febrer de 2018, 12.56 h

El gobierno español ha menystingut la justícia i s'ha atrinxerat en la llei. Ara, fora d'Espanya, avança la justícia i es menja la llei espanyola. LES LLEIS NO PODEN ANAR MAI CONTRA LES LLIBERTATS BÀSIQUES. Això no els hi entra però els hi farem entrar amb la força de la raó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
23 de febrer de 2018, 10.18 h

DAVID FERNÀNDEZ. I TOTA LA CUP, TOSTEMPS DONEN UN TO ELEVAT A LA LLUITA CONTRA LA TIRANIA ESPANYOLA, ESTABLERTA, EN EL "TANTO MONTA MONTA TANTO" LA INQUISCIÓN, IMPLANTADA CONTRA L'OPINIÓ DELS CONSELLERS CATALANS, FOREN EL PRELUDI DE LA CONTINUA GUERRA ESPANYOLA, DE COLONITZACIÓ, QUE ESTEM COMENÇANT A VÈNCER PEL BÉ DE LES CLASSES TREBALLADORS, PEL BENESTAR GENERAL, L'EXEMPLE QUE NECESSITEN EL DEMÒCRATES ESPANYOLS, I ELS EUROPEUS, PER QUE TOTES LES NACIONS COMPLEIXIN ELS PRINCIPIS FUNDAC... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1

Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.