directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Herrera acusa Sánchez-Camacho de fer de Catalunya un banc de proves del discurs de l'extrema dreta en immigració

Assegura que el discurs dels populars és 'una bomba' per a la convivència

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat d'ICV a la presidència de la Generalitat, Joan Herrera, ha acusat aquest dijous la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, de voler convertir Catalunya en el banc de proves del discurs de l'extrema dreta europea respecte a la immigració. Segons Herrera, Camacho 'ha creuat una línia vermella' en assenyalar 'col·lectius sencers' i vincular-los amb la delinqüència. 'El seu discurs és una bomba' per a la convivència, ha dit abans de recordar que en política 'no tot s'hi val' per aconseguir vots. El que fa Sánechez-Camacho, ha dit Herrera, és 'plantejar un model de segregació' en què 'vol que els immigrants que acaben en situació irregular s'amaguin sota les pedres' i no tinguin drets. Quant a les relacions entre Catalunya i l'Estat espanyol, Herrera ha tornat a apostar per reformar la Constitució espanyola i ha advertit que una fractura que no s'arregla serà encara 'pitjor' d'aquí a deu anys.
joan herrera, icv, iniciativa
Comparteix
   


Etiquetes
Herrera ha fet aquestes manifestacions en un esmorzar informatiu a Madrid, l'últim abans que abandoni el Congrés espanyol per bolcar-se en la campanya a les eleccions del 28-N. El portaveu d'ICV ha assegurat que el PP ja va fer de Badalona i de l'Àrea Metropolitana un banc de proves on va situar la immigració a l'epicentre del debat amb un 'discurs duríssim'. Va ser, segons Herrera, un 'experiment electoral' que 'els va donar resultat', i que ara Sánchez Camacho vol extrapolar a Catalunya' fent veure que la immigració és un problema, quan cal sortir de la crisi 'entre tots'. No obstant això, Herrera ha recordat a Camacho que 'no tot s'hi val en política' i que no es pot assenyalar col·lectius sencers i vincular-los amb la delinqüència. 'Vol una societat infrahumana' i 'per quatre vots', vol que Catalunya s'assembli al model de les balieurs francesos', ha dit.

Segons Herrera, l'actuació de la líder del PPC té un objectiu, que és 'evitar l'entrada de l'extrema dreta copiant el discurs de l'extrema dreta', però 'el seu discurs és una bomba' contra la convivència i 'ha creuat la línia vermella que no es pot superar'.

'Zapatero s'ha convertit en una màquina de desanimar votants d'esquerres'

Herrera també ha criticat durament el gir liberal del president del govern espanyol i ha assegurat que Zapatero s'ha convertit en una 'màquina de desanimar' els votants d'esquerres. 'Ho contamina tot d'un clima de resignació', un fet, ha dit, que afecta també l'electorat català i és 'un obstacle' per a les esquerres en les pròximes eleccions.

En aquest mateix marc ha criticat durament el líder de CiU, amb qui ha recordat que no pactarà en cap cas. Segons Herrera, Mas és la imatge de la 'contrareforma' en matèria de polítiques econòmiques i socials. 'Estem decidint si més ciment o més transport públic', ha dit, i 'la nostra impressió és que les receptes econòmiques es basen en la nova economia i un ajustament dràstic del dèficit abans de temps'.

Herrera ha recordat que les seves receptes passen per un increment progressiu de l'esforç fiscal i ha assegurat que és possible crear 300.000 llocs de treball en quatre anys a partir de les seves propostes. Un esforç fiscal d'un sol punts que permetria 'invertir en el canvi de model', ha sentenciat.

Una fractura que no s'arregla serà 'pitjor' d'aquí a deu anys

Respecte a l'Estatut, el candidat d'ICV ha recordat que bona part de la societat catalana no accepta la sentència de l'Estatut i ha tornat a proposar una reforma de la Constitució espanyola com a solució al desencaix actual. En aquest marc, ha apuntat que la proposta de CiU per al concert fiscal és més del mateix que ja hi havia fins ara, perquè 've a dir que arreglen el problema dels diners i prou'.

Herrera també ha advertit les principals forces espanyoles que una lectura tan restrictiva de la Constitució acabarà matant el propi text constitucional, i que a Catalunya 'hi ha un sentiment creixent d'incomprensió' alhora que una part de la societat referma el seu espanyolisme. Una fractura que si no s'arregla serà 'pitjor' d'aquí deu anys.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
15 d'octubre de 2010, 14.03 h

-el discurs de l'extrema dreta sobre la immigració. No 'en immigració'
-diu que el discurs és. No 'assegura'
-ha traspassat una línia vermella. No 'creuat'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.