directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 17 d'abril de 2024 00:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Avui s'acaba el termini legal perquè Solidaritat i RCat concretin si es presenten en coalició

A les 23.59 de la nit es tanca el termini per comunicar a la junta electoral la constitució de coalició electoral

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Avui és el dia D per aclarir del tot un dels grans serials polítics d'aquest estiu: la coalició electoral entre Reagrupament i Solidaritat. Segons el calendari electoral oficial, avui a les 23.59 de la nit s'acaba el termini perquè qualsevol partit comuniqui a la junta electoral la constitució d'una coalició electoral amb alguna altra formació, com és el cas, per exemple, de CDC amb UDC, o d'ICV amb EUiA. A partir de mitjanit, doncs, ja no serà possible el pacte electoral Solidaritat-Reagrupament, si no és que una de les dues formacions acaba decidint no presentar-se, escenari que també es veu poc factible.
Joan Laporta, Joan Carretero, Reagrupament, Solidaritat Catalana, Laporta-Carretero
Comparteix
   


Etiquetes
Després de la cimera Laporta-Carretero del 29 d'agost, en què les dues formacions no van arribar a cap pacte més enllà d'acordar mantenir 'estratègies paral·leles confluents', Laporta també havia suggerit que es retirés la llista que tingués 'menys suports' -sense concretar com s'havia d'avaluar el gruix d'adhesions-, proposta que Carretero ja ha desestimat en força ocasions, l'última de les quals des del setmanari El Temps.

Així doncs, presumiblement, avui es confirmarà que tant Reagrupament com Solidaritat emprenen un camí propi de cara el 28-N. De fet, el dirigent de Solidaritat Alfons López Tena opina que, per separat, les dues formacions trauran més vots.

Tal i com estableix l’article 44 de la Llei 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general, poden presentar candidatura les coalicions de partits o federacions que desitgin concórrer amb llistes conjuntes a les eleccions i ho comuniquin a la junta electoral competent -Junta Electoral Central i juntes electorals provincials- en els deu dies següents a la convocatòria, que es feu el 4 d'octubre i es publicà al DOGC l'endemà, dimarts dia 5.

En la comunicació, cal fer constar la denominació de la coalició, les normes per les quals es regeix i les persones titulars dels seus òrgans de direcció o coordinació.

Les coalicions electorals són formacions polítiques de caràcter temporal, constituïdes per partits i/o federacions, la finalitat de les quals és presentar candidatures en un procés electoral concret.

Per la seva naturalesa pròpia, una vegada celebrat el procés electoral haurien d’extingir-se totes les relacions entre els components, si bé a la pràctica és habitual que es mantinguin durant el mandat dels electes, en el cas que n'hagin aconseguit algun.

No hi ha cap registre específic per a les coalicions. S'ha de comunicar la constitució de la coalició a la junta electoral provincial o a la de zona, segons el tipus de procés de què es tracti.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
15 d'octubre de 2010, 13.53 h

L'historia ens demostra que amb els independentistes que tenim ara nomes no anem en lloc. Cal que hi hagin mes grups i entre tots tenir prou força. Catalunya en te molta gent amb molts punts de vista i un sol partit com ERC no pot agradar a tothom, ans al contrari hi ha molta gent que tot i sent independentista, els espanta. Aquesta idea del divisionisme em sembla que es una idea ecspañola o dels CIU-PSC-PPC. La questio es tenir prou vots al parlament per declarar unilateralment i sense refer... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa Barcelona
15 d'octubre de 2010, 11.26 h

Jo només volia apuntar que la fe sempre és cega, per tant una redundància.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
15 d'octubre de 2010, 08.48 h

1(Quim), fe cega és votar un partit que permet que en Zapatero pugi al balcó del Palau de la Generalitat a celebrar la investidura del seu "germà". Fe cega és votar un partit que el seu representant a la Mesa del Parlament vota en contra de la celebració d'una consulta popular sobre la independència a escala nacional. I fega cega és dir que vols fer un referèndum sobre la independència sense haver-la proclamat prèviament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC
15 d'octubre de 2010, 08.10 h

Com els reagrupats i Laportistes no facin fora el carretiless i el Laporta i les seves camarilles ho porten clar, Aquest dos egòlatres del carajo de la vela com va dir aquell estan per rebentar l´independentisme i dividir-lo el més possible i encara hi ha qui els segueix amb fe cega. Va home va! Per llogar-hi cadires.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.