directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Torrent no afluixa: plantarà Felip VI a la rebuda oficial del MWC

El motiu? "No ha dedicat ni una paraula" als ferits de l'1-O"

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El president del Parlament, Roger Torrent, també plantarà Felip VI a la rebuda oficial del sopar del Mobile World Congress (MWC), segons han confirmat fonts de la presidència de la cambra catalana. Torrent sí assistirà al sopar posterior i ha parlat d'aquesta posició amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. El president de la cambra catalana argumenta aquesta decisió perquè el cap d'Estat no ha dedicat "ni una sola paraula" als ferits de l'1-O per l'actuació de la policia espanyola i la Guàrdia Civil i perquè, en el seu discurs del 3 d'octubre, va "emparar" l'actuació del govern espanyol i no va apostar "en cap cas per la política com a via per a resoldre els conflictes polítics".
 
roger torrent
Roger Torrent, president del Parlament
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Tot i que no participarà a la rebuda oficial al rei Felip VI, Torrent sí que assistirà al sopar posterior per mantenir el seu "compromís" amb el Mobile, "esdeveniment clau per a la dinamització del teixit econòmic i social del país". No participarà, en canvi, "del protocol de la casa reial". El president de la cambra visitarà els estands de la fira la setmana que ve.
 
Fonts de la presidència del Parlament han assegurat que Torrent és "absolutament conscient" del seu paper institucional, "que sempre exerceix amb totes les conseqüències". Però argumenten la decisió en el fet que el monarca "no ha dedicat ni una sola paraula al miler de ferits de l'1 d'octubre" i en el contingut del discurs que va fer el 3 d'octubre.
 
Les mateixes fonts han indicat que Torrent ha parlat sobre aquesta posició amb l'alcaldessa de Barcelona, amb qui "han coincidit que era la més adequada en la situació actual i una manera d'expressar conjuntament el compromís amb el Mobile".
 
De fet, Colau ha anunciat aquest dissabte al migdia que no assistirà a les rebudes oficials a Felip VI de diumenge i dilluns, tot i que sí participarà al sopar de benvinguda. "Ara mateix no pertoca per responsabilitat institucional davant de les milers de persones que van patir càrregues policials duríssimes i arbitràries a 27 escoles de la nostra ciutat l'1-O", ha dit Colau, que ha retret al monarca la seva "zero empatia" amb aquests lesionats.
 
Per part de la Generalitat, el secretari de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), Jordi Puigneró, ja va anunciar dimarts a través de Twitter que no assistirà a la inauguració del Mobile com a protesta per la presència del rei Felip VI. I aquest dissabte, el secretari general d'Empresa i Coneixement, Pau Villòria, i el secretari d'Empresa, Joan Aregio, han declinat assistir al sopar oficial perquè no hi podran ser ni Carles Puigdemont ni Oriol Junqueras per l'aplicació del 155. Així ho han transmès per carta al director general del MWC.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
bejota fletxa bcn
27 de febrer de 2018, 15.56 h

N.B. AL PASSAT , CATALUNYA PERDÉ UN TERÇ DEL TERRITORI A FAVOR DE FRANÇA;ARA, PERDERÁ LES EMPRESES COM AL QUEBEC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
bejota fletxa bcn
27 de febrer de 2018, 15.55 h

Ricoh, Stuart Delivery y otras 17 firmas huyen de Cataluña.
Las empresas proceden de Barcelona, Girona, Hospitalet de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Tarragona y Terrassa.

Grupo Ricoh se dedica a la venta de grandes impresoras y otros dispositivos y cuenta con una fuerza laboral de 2.000 personas en España. Hasta la fecha, siempre estuvo censada en Sant Cugat del Vallès, avenida Via Augusta 71. La facturación en España suma 250 millones de euros.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
25 de febrer de 2018, 10.51 h



Marca España = ! QUINA ESTAFA...!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
L'ESTAT esPPanyol és una VERGONYA PER A LA HUMANITAT. És un SIMULACRE VERGONYÓS DE DEMOCRÀCIA, una PARÒDIA ESPPERPPÈNTICA D'ESTAT DE DRET. fletxa || ||☆|| || L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Tot poble té dret a un estat on la seva llengua vernàcula sigui oficial en TOT l'estat.|| ||☆|| ||
25 de febrer de 2018, 09.46 h




Roger Torrent està donant proves evidents de ser un politic REALMENT compromès amb la seva ideologia, i, si no canvia, decidit a afrontar les conseqüències que la seva NOBLE conducta li pugui ocasionar.



Cal dir que, despres de les mostres de BRUTALITAT política i judicial que han donat tant el govern com la judicatura de Feixistlàndia, el fet de mantenir serenament una actitud com la de Roger Torrent, és FREGAR L'HEROISME .



Polítics com Roger Torrent, Joan Tardà o Gabriel... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3

Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
TABARNIA IS NOTHING, CATALONIA WILL BE AN INDEPENDENT STATE AND ALBERT BOADELLA IS CRAZY fletxa QUERIDOS NAZIS, PONGO REPUBLICA EPAÑOLA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA. NO DEJO DE TOMARME LA DOSIS DIARIA DE VALIUM Y FORTASEC. EL DIA QUE EL MARIANO DICE TONTERIAS EN RUEDA DE PRENSA, DOSIS DOBLE.
24 de febrer de 2018, 21.39 h



A UN ESPAÑOLO DE VERDAD, FRANQUISTA DE BIEN, HAY QUE SABER RECONOCERLO POR EL AROMA INCONFUNDIBLE DE SUS PEDOS.

LOS PEDOS DE UN COMEDOR DE MORCILLA , CHORIZO, CECINA Y MOJAMA, SON INCONFUNDIBLES, PORQUE PASANDO A TRAVÉS DE UNAS ORONDAS Y VIGOROSAS ALMORRANAS GORDAS COMO PELOTAS DE PING-PONG-PING-PONG-PING-PONG-PING-PONG, ADQUIEREN UNOS MATICES AROMÁTICOS AFRUTADOS, CONCRETAMENTE DE TOMATES PODRIDOS, QUE DELATAN LA HIDALGUIA Y LA NOBLEZA DE ESTIRPE DE SUS VARIOPINTAS POBLACIONES DE LADILLA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
24 de febrer de 2018, 20.48 h

Els absolutistes diuen que va ser un insult en parlar de presos polítics davant dels membres del món jurídic català però, en canvi, no va ser cap insult als mes de dos milions de persones el discurs del rei dels espanyols del 3 d'octubre pel que es veu, no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.