directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els Verds europeus denuncien que la designació de De Guindos ''posa en perill'' la independència del BCE

L'encara ministre espanyol respon, de nou, a les preguntes de l'Eurocambra després del seu nomenament

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció | Continua la polèmica per la designació del ministre d'Economia espanyol, Lluis de Guindos, a la vicepresidència del BCE. El portaveu dels Verds/ALE en assumptes econòmics i financers, Sven Giegold, ha assegurat que el nomenament "posa en perill la independència" de l'entitat bancària.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
El també eurodiputat, creu que de Guindos és un candidat "molt dolent" i la designació per part dels seus homòlegs europeus "fa perillar" la independència del BCE perquè és el ministre de l'Eurogrup que més temps fa que hi és. "Normalment la política monetària hauria de ser independent i ara tenim un moviment directe de l'Eurogrup a una de les posicions més altes del BCE", ha criticat Giegold.
 
En una entrevista a l'ACN, el portaveu ha anunciat que els Vers proposaran, en l'audiència que la comissió d'Afers Econòmics celebra aquest dilluns, que s'emeti un dictamen negatiu cap a de Guindos. "Espero que molts membres del parlament, o la majoria, diguin que no hi ha suport per part de l'Eurocambra a aquesta decisió", explica Giegold. Per la seva banda, el mateix De Guindos ja ha dit que ell sempre ha defensat la independència del BCE i que aquesta "està garantida" pels estatuts i el mandat de l'entitat.
 
Amb tot, sigui quina sigui l'opinió final del Parlament Europeu, que haurà de votar-ho en ple al març, l'aprovació definitiva de la designació de De Guindos com a vicepresident del BCE recaurà, en última instància, en els caps d'estat i de govern de la UE.
 
De Guindos va ser proposat formalment pels seus homòlegs europeus com a vicepresident del BCE la setmana passada, després que l'altre candidat per ocupar la posició, el governador del Banc d'Irlanda Philip Lane, retirés la seva candidatura. La decisió va topar-se amb recels de la majoria dels grups de l'Eurocambra, que havien considerat a Lane com el candidat "més convincent" després que tant ell com el ministre espanyol compareguessin davant de la comissió d'Afers Econòmics el 14 de febrer.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
David fletxa Tabarnopolis països marranils espanyolats de taverna
27 de febrer de 2018, 12.22 h

De Guindos al capdavant del BCE és el pitjor que li pot passar a europa, les mans d'un espanyol al banc europeu és el pitjor ja que s'ho carregarà tot, ja veurem que dura.

Recordeu que va dir Vincent Werner, l'holandès que va escriure un llibre sobre les mancances dels espanyols: "espanya no té cultura financera", aqui ho deixo


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
gintonic fletxa gintonic
27 de febrer de 2018, 09.46 h

#4 borratxo


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
TABARNIA IS NOTHING, CATALONIA WILL BE AN INDEPENDENT STATE , AND ALBERT BOADELLA IS CRAZY fletxa QUERIDOS NAZIS, PONGO REPUBLICA EPPAPPAÑOLA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA. NO DEJEIS DE TOMAROS LA DOSIS DIARIA DE VALIUM Y FORTASEC. EL DIA QUE EL PUCHI DICE TONTERIAS EN RUEDA DE PRENSA, DOSIS DOBLE
27 de febrer de 2018, 08.34 h


CON DE GUINDOS LO QUE ESTA EN PELIGRO ES ALGO MÁS QUE LA INDEPENDENCIA DEL BCE, LO QUE A LO MEJOR PELIGRA SON ALGUNOS MILLONCEJOS QUE PUEDAN SER "GUINDADOS" RÁPIDA PERO SIGILOSAMENTE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3

Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
26 de febrer de 2018, 17.00 h

De quina independència parlen? Quant a estat el BCE independent? És independent la mateixa UE? Potser ningú ha vist com es comporten els estats a les ordes del capital, davant de conflictes tan flagrants com l'agressió als drets humans dels catalans per part de l'endeutada espanya? Estem davant d'uns jugadors xantatgistes i tramposos!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan Jaume fletxa Catalunya Nord
26 de febrer de 2018, 16.39 h

i la independència de Catalunya


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.