directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP diu que el pacte entre JxCat i ERC fa olor d'autonomisme

“Estem lluny o molt lluny d’un possible acord”

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció | Els diputats de la CUP han comparegut aquest dimarts a la tarda en roda de premsa per refredar les expectatives que JxCat i ERC han estat alimentant aquests dies sobre la possibilitat que l’acord per la investidura i l’inici de la legislatura fos imminent. El diputat Carles Riera ha volgut deixar molt clar que els anticapitalistes no veuen, ara per ara, que es pugui bastir un pacte entre els independentistes de manera immediata. “Després de reunir-nos divendres, ahir i avui, volem dir que estem lluny o molt lluny d’un possible acord”, ha etzibat el diputat. 
CUP Natàlia Sànchez, Maria Sirent, Vidal Aragonés, Carles Riera.
Els diputats de la CUP Natàlia Sànchez, Maria Sirent i Vidal Aragonés amb el president del grup parlamentari al centre, Carles Riera.
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Manca de confiança
 
I és que la CUP ha perdut part de la confiança que els republicans i els de Carles Puigdemont li generaven quan estaven disposats a votar la investidura del 30 de gener. Segons Riera, es fa difícil creure's que volen un Govern "republicà tant a l'exili com a Catalunya" i, a més, l'embolcall que acompanya la proposta de resolució que JxCat ha presentat per al reconeixement de Puigdemont els hi sembla "autonomista".
 
El que ja està acordat entre JxCat i ERC no convenç
 
Els dos grups els han traslladat a la CUP que l'acord té tres eixos: una acció institucional republicana a l'exili presidida per Carles Puigdemont; una acció institucional a Catalunya amb el Parlament i el Govern, i la mobilització ciutadana a través d'un Procés Constituent.
 
La CUP rebutjarà tot el que tingui a veure amb què el desenvolupament de la república es circumscrigui a la gestió des de Bèlgica mentre les institucions a Catalunya treballen en una dinàmica autonomista: "No acceptarem res que suposi un acatament del 155. El no acatament ha de venir també des del Parlament".

 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
28 de febrer de 2018, 12.32 h

L'ADVERTÈNCIA DE LA CUP LI FAIG COSTAT, ÉS LA LÒGICA DEL PROGRÉS, ÉS PEREMPTORI ASSOLIR LA REPÚBLICA, PER CREAR LA DEMOCRÀCIA , LA JUSTÍCIA SOCIAL PELS TREBALLADORS, SIGUIN CIJUTADANS BEN REMUNERATS I DEIXAR DE SER SÚBDITS DE LA "FINCA ESPAÑA"


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
27 de febrer de 2018, 22.46 h


Lo millor que podria fer ERC és deixar que Jxcat s'ho faci tot sola i s'emmerdi fins les celles. Potser així els catalans entendrien que mai, en cap cas, s'ha de votar la dreta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.