directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Vídeo] El cònsol de Finlàndia cessat per l'Estat alerta d'una cacera de bruixes al cos consular de Barcelona

Carrega contra el Ministeri d'Afers Exteriors espanyol

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Redacció| Albert Ginjaume no es quedarà callat davant pràctiques impròpies d'una democràcia. El tercer cònsol honorari a Barcelona que l’Estat espanyol fulmina sense cap explicació ha començat una campanya de denúncies a diversos mitjans de comunicació i, ahir mateix, va manifestar al 'Més324' que "el govern espanyol vol influir en tot el cos consular de Barcelona". "Pots dir-li cacera de bruixes o purga", va dir. 
Albert Ginjaume, al 'Més324'
Albert Ginjaume, al 'Més324'

Comparteix
   


Etiquetes
Ginjaume ha representat Finlàndia a Catalunya durant nou anys sense cap incident diplomàtic. Ara, Madrid ha obligat aquest país a cessar-lo (hi ha tractats internacionals signats dècades enrere que ho permeten) -segons explica- per haver convidat la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, a un dinar dels cònsols acreditats a Barcelona on cada mes es compta amb un convidat extern. Al Ministeri d'Afers Exteriors espanyols li hauria sentat malament aquesta decisió, potser perquè Conesa és també alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, municipi adherit a l'AMI. Ginjaume assegura, amb tot, que va ser convidada a la trobada només en condició de presidenta de la Diputació i que -de fet- en cap moment es va parlar d'altra cosa. "A més, no convido jo, sinó els cònsuls del Comité Executiu del Cos Consular", explica. 

Segons ell, a Finlàndia estan molestos amb la decisió del Gobierno però no poden fer res per evitar-la. Ginjaume no és el primer cònsul cessat per l'Estat espanyol darrerament, ja que l'octubre del 2016 va ser el cònsol de Letònia, Xavier Vinyals, i al gener, el cònsol de les Filipines, Jordi Puig, per haver participat en la vaga del 3 d'octubre després de la violència policial de l'1-O. En aquest sentit, ell apunta que "quan sortim del despatx, som ciutadans catalans amb la nostra manera de pensar i fer i hi tenim tot el dret. Això no va en contra de les relacions bilaterals entre el país que representem i l'Estat espanyol". 

 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2

Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
27 de febrer de 2018, 22.53 h


Al govern del PP una ignomínia de més o de menys ja no li ve d'aquí. N'ha fet tantes que potser al final la dreta europea que els sosté i que ara els han premiat fetn del BCE a DeGuindos, entendran que el PP no és només de dretes, sinó d'extrema dreta. La dreta normal és el PSOE, i Podemos el centre-esquerra. L'esquerra de debò no existeix a espanya perquè Franco la va destruir des dels fonaments fins a la teulada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.