directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Gobierno i Fiscalia prometen represalies contra la Mesa del Parlament si tramita les esmenes de la CUP

L’executiu de Rajoy considera que tenen “caràcter il·legal i contrari a la Constitució i l’Estatut”

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | La Moncloa ha amenaçat amb "responsabilitats penals" els membres de la Mesa del Parlament "si finalment admeten a tràmit les esmenes de la CUP" a la resolució de Junts per Catalunya. Les esmenes ja han estat admeses a tràmit però aquest dijous al matí se sotmeten a reconsideració, fruit de les peticions de Cs, PP i PSC. La CUP demana restablir la República Catalana aplicant la proclamació d'independència.
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, el divendres 23 de febrer del 2018 a Brussel·les
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, el divendres 23 de febrer del 2018 a Brussel·les
© Blanca Blay

Comparteix
   


Etiquetes
El Gobierno diu que el text de la formació anticapitalista té "caràcter il·legal i contrari a la Constitució i l'Estatut de Catalunya". L'executiu espanyol adverteix a més que "vetllarà en tot moment pel compliment de la llei, com ha fet fins ara", i "seguirà exercint amb més eficàcia l'administració dels afers ordinaris a Catalunya mentre no s'hagi elegit un president d'acord a la llei i el reglament del Parlament".
 
La Fiscalia també s'ha sumat aquest dimecres a les advertències del gobierno i ha anunciat que "està estudiant les possibles implicacions penals" de la decisió de la Mesa del Parlament. La Fiscalia ha considerat que la presentació d'aquestes esmenes posa de manifest "conductes d'una il·legalitat manifesta que no pot ser desconeguda pels qui la promouen o li donen suport".

L'actuació de la Fiscalia, encapçalada pel Fiscal General de l'Estat, Julián Sánchez Melgar, no deixa de ser sorprenent. La tesi doctoral defensada per Sánchez Melgar, de quasi 400 pàgines de contingut, es contradiu clarament amb les actuacions judicials de l'Audiència Nacional i el Tribunal Suprem contra els líders independentistes, com avançava directe!cat. Entre altres, Sánchez Melgar fa referència al fet que diferents juristes consideren que "Qualsevol persona que estigui detinguda o en presó preventiva, si és proclamada com a diputat, ha de ser excarcerada i, en tot cas, el Tribunal Suprem ha de demanar el suplicatori corresponent". Tanmateix, afirma que els parlamentaris no poden delinquir per aprovar propostes. 
 
Que planteja la CUP?
 
Les esmenes entrades per la CUP i acceptades a tràmit poden provocar que, si arriben al ple, s'hagi de votar un text que reconeix la proclamació de la independència i que reivindica "la República catalana" i no parla de "l'autogovern.
 
Per exemple, en la més arriscada de les esmenes, la CUP proposa que es voti que el bloqueig de la política catalana actual està "motivat pel cop d'Estat del 27 d'octubre del 2017, l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola i la repressió sobre el moviment republicà i democràtic".
 
A més, també es demana engegar un debat sobre el futur de la situació "respectant i aplicant el mandat democràtic del Referèndum de l'1 d'octubre del 2017, les reivindicacions socials expressades massivament en les vagues generals dels dies 3 d'Octubre i 8 de novembre i la posterior proclamació de la República del dia 27 d'octubre del 2017 per part del Parlament de Catalunya".
 
La CUP també planteja la "urgència d'establir un Govern efectiu a partir d'una presidència elegida sobiranament pel Parlament per encarar el restabliment de la República de Catalunya actualment intervinguda".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
ensenyes el llautó fletxa la rotonda que tu saps
1 de març de 2018, 12.07 h

Un pais que te una cobrador de sobres anomenant M.Rajoy a la presidencia, es exemple de moltes coses, pero cap de bona!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
1 de març de 2018, 11.43 h



ERES UN COBARDE, MARIANO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Emili fletxa Castellar del Vallès
1 de març de 2018, 10.25 h

No pateixi "señor Rajoy" ja li demanarem a vostè qui hem de fer president de la Generalitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
1 de març de 2018, 10.19 h

Com bé ha dit aquest regidor de un ajuntament ? politics presos son els corruptes que van entrant en contagotas a la presó, que curiosament son del PP, i ni han més afora que dintre, inclosos els que ja tenen condemna, (Mangarin apart) i els presos polítics o exiliats son els que defensen el mandat del poble, o sigui que no han robat de les arques pùbliques, i el castig és per els pensionistes trballadors, no per els que tenian cárregs, (aquests solan estar blindats)
Espanya és i seguir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
1 de març de 2018, 09.37 h



!! FALTARIA MES...!! Els que tenen a las seves mans un arma com el 155 , poden fer l que vulguin. Una altre cosa es que sigui inconstitucional, però com se ho pasen per el entrecuix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.