directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ciudadanos busca el TC per 'protegir' els drets dels seus diputats que consideren vulnerats al Parlament

El grup parlamentari majoritari creu que s'han perjudicat les seves facultats perquè no s'ha tingut en compte la petició de reconsiderar l'esmena pactada entre JxCat, ERC i la CUP

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) demanarà empara al Tribunal Constitucional (TC) en considerar que s'han vulnerat els drets dels diputats, perquè el president del Parlament, Roger Torrent, no ha tingut en compte la petició de reconsiderar l'esmena pactada entre JxCat, ERC i la CUP. 
© Elisenda Rosanas

Comparteix
   


Etiquetes
Fonts de Cs han explicat als passadissos del Parlament que l'empara es demanarà en els propers dies, i que s'estudia la possibilitat de concretar que ha sigut el propi Torrent qui ha vulnerat els drets dels diputats. En l'inici de la sessió plenària d'aquest dijous al matí, el portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, i el vicepresident segon de la Mesa, José María Espejo-Saavedra (també de Cs), han mantingut una picabaralla amb Torrent per aquest assumpte.
 
Carrizosa i Espejo-Saavedra han demanat la paraula per demanar la reconsideració de l'acord entre JxCat, ERC i la CUP -sobre la ratificació de la tramitació de les esmenes dels anticapitalistes-, una petició que Torrent ha rebutjat. El president de la cambra ha recordat que les reconsideracions es presenten sobre acords de la Mesa, i ha assegurat que no hi ha hagut pas cap entesa en la reunió d'aquest òrgan parlamentari sobre les esmenes transaccionals. Carrizosa ha apuntat que una de les esmenes transaccionals té punts que fan referència a donar "validesa" al referèndum de l'1-O, un fet que segons el dirigent de Cs "vulnera" l'auto del Tribunal Constitucional (TC).

Continuació del ple
 
Espejo-Saavedra, que s'asseu al costat de Torrent --com a vicepresident segon de la Mesa--, ha baixat als escons de Cs, ha agafat el micròfon de la presidenta del grup, Inés Arrimadas, i ha sentenciat que la petició de reconsideració s'havia presentat abans que comencés el ple, i ha instat Torrent a comprovar el registre. El president del Parlament ha demanat "tranquil·litat", "ordre" i "educació", i ha constatat que la reconsideració de Cs fa referència a acords d'admissió a tràmit de les esmenes que "no s'han pres a la Mesa". "S'ha parlat de tot però no hi ha hagut acords d'admissió a tràmit, i tampoc no n'hi ha mai en les transaccions", ha justificat Torrent.
 
Espejo-Saavedra ha insistit en preguntar si la Mesa havia acordat o no admetre a tràmit l'esmena transaccional de la CUP, i ha asseverat que si és així el seu grup té el dret de reconsiderar-la. I, si no, ha reiterat que no es podria votar. A continuació, Torrent ha repetit que "no hi ha hagut admissió a tràmit formal de les transaccions", i ha fet una crida a l'ordre. Carrizosa ha tornat a prendre la paraula per demanar que els lletrats es pronunciessin sobre si és admissible o no la transacció. Aquí, Torrent ha conclòs que els serveis jurídics de la cambra ja havien parlat en la reunió de la Mesa, i ha ordenat que el ple procedís.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS THE EXILED PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS, PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA. NO DEJEIS DE TOMAROS LA DOSIS DIARIA DE VALIUM Y FORTASEC. EL DIA QUE EL PUCHI DICE TONTERIAS EN RUEDA DE PRENSA, DOSIS DOBLE.
3 de març de 2018, 16.35 h

#4 EN EL ULTIMO RANKING 2017 DE DEMOCRACY INDEX HECHO POR THE ECONOMIST SIGUE, COMO EN AÑOS ANTERIORES, APARECIENDO ESPAÑA COMO UNA DEMOCRACIA PLENA.

MIENTRAS QUE PAISES TAN DEMOCRATICOS PARA VOSOTROS COMO USA, ITALIA JAPON, COREA DEL SUR, PORTUGAL, ISRAEL, FRANCIA,ESLOVENIA, LITUANIA, LETONIA, ESTONIA, GRECIA Y OH, SORPRESA, LA MUY ACLAMADA RECIENTEMENTE

BELGICA

APARECEN COMO DEMOCRACIAS DEFECTUOSAS

https://en.wikipedia.org/wiki/Democracy_Index

JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
ensenyes el llautó fletxa la rotonda que tu saps
1 de març de 2018, 18.21 h

Riuen les pedres de les parets, quan li diuen doncs apa maca, si "has ganado" presenta la candidatura, rucs!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
1 de març de 2018, 17.12 h

Arrimades, els teus escarafalls avui al Parlament, només els aplaudeixen els teus palmers,


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
1 de març de 2018, 17.02 h

ARRIMADAS, TOTS CIUDADANOS, C¡s CERCANT EL T-.C QUE NO T´ÇE RES DE CONSTITUCIONAL SI D'EXECUTOR DE LES ORDRES DEL GOVERN, SÓN GROTÈSOS I RIDÍCULS. LETRTROUXISTES, FALANGISTES, FRANQUISTES SUPREMS DE LA U,C.D., ELS DE "VAMOS A APUÑALAR EL CATALNISMO POR LA ESPALDA EN VALENCIA" ES LA SEVA iDEOLOGÌA DEL GENOCIDI PER CONSUMAR L'ANIHILACIÓ DE LA LLENGUA CATALANA. EN L'HABITAT DE TIRANIA PRÒPIA, DEIXEN ANAR "LOS HUIDOS DE LA JUSTÍCIA" ESSENT (REFUGIATS DE LA INJUSTÍÇIA) ,LA DISTÒPIA, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramonea i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
1 de març de 2018, 17.01 h

I dels drets dels mes de dos milions de catalans, que? Res?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.