directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La justícia espanyola allarga la causa per rebel·lió per justificar el procés judicial a Europa

Fa uns dies, Llarena deia que finalitzar la investigació quan abans possible és d'interés de la ciutadania espanyola

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció| El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha declarat aquest matí "complexa" la causa contra els líders independentistes per l’organització del referèndum de l’1-O, fet que li permet ampliar la instrucció dels sis mesos de què disposava fins a un màxim de 18 mesos. Una maniobra que li serviria per justificar el procés (o persecució) judicial al sobiranisme davant Europa. 
Pablo Llarena Conde, tribunal suprem, jutge
El jutge de
© ACn

Comparteix
   


Etiquetes
I és que han estat ja molts els líders i institucions europees i internacionals els que han retret a l'Estat espanyol la vulneració de drets dels líders sobiranistes perseguits i la ciutadania catalana; essent la darrera la denuncia al comissari de Drets Humans del Consell d'Europa contra la violació de drets humans a Catalunya durant l'1-O interposada per 650 juristes d'arreu d'Espanya. 
 
El jutge actua a petició de la Fiscalia i amb el suport de l’Advocat de l’Estat i l’acusació popular de VOX, que s’havien pronunciat a favor de la petició del ministeri públic. També les defenses de tots els investigats, que van mostrar la seva adhesió a la petició de la Fiscalia fruit de la “complexitat de la instrucció”.  El nou estat de la causa pot impedir també una inhabilitació exprés d'Oriol Junqueras i Jordi Sànchez, diputats empresonats, que només es podria produir un cop s’acabi la instrucció i s’obri la fase del judici.
 
El magistrat adopta la decisió adduint que la causa conté un “gran nombre de persones” investigades, i fa cas d’aquesta manera a la Fiscalia, que justificava la petició també perquè cal fer moltes proves documentals i perquè s'han practicat diligències a l'estranger fruit del fet que cinc dels investigats estan a Bèlgica. Aquesta decisió arriba després que Llarena ja intentés trobar una escletxa al Codi Penal belga per acusar Carles Puigdemont de rebel·lió, fent-se traduir amb tota "cura i precisió" tots els articles sensibles per una futura ordre de detenció (la primera la va haver de retirar, davant el ridícul que va suposar el seu mal ús a ulls d'Europa) del president exiliat a Brussel·les. 

L’ampliació de la instrucció anunciada avui es pot traduir també en un allargament de la presó preventiva d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn i els dos ‘jordis’, Cuixart i Sànchez. En aquest sentit, el mateix Pablo Llarena es va manifestar públicament fa uns dies contra la decisió que ha pres avui, apuntant que la presó preventiva dels investigats pel referèndum de l'1-O hauria de durar el mínim possible. Deia que tractaria de "finalitzar la investigació quan abans possible i regularitzar la situació dels investigats pel seu interès i pel de tota la ciutadania espanyola". 

 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
4 de març de 2018, 00.47 h

5# Aquesta posició de "democràcia plena" al rànquing la podeu comprar i pagar gràcies a l'espoli que feu als catalans, llegeix diaris com el "Times, The Guardian i De Telegraaph, The New York Times i veuràs que diuen de la teva democràcia plena, aprofiteu per ser una democràcia plena sobre el paper (plena de bandarres com tu), que dintre de poc anireu al lloc que ús pertany de ple dret, només cal veure la redacció dels teus comentaris per veure que ets un provocador, vés pensant en u... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
4 de març de 2018, 00.27 h

La justícia espanyola? Quina justícia espanyola, la del "estado de derecho" de Rajoy? Aquest que posa la llei per sobre del vot i les urnes, que afirma que per decidir que volem ser els catalans, han de votar fins i tot els marcians? "Derecho" a cobrar sobres com M. Rajoy? "Derecho" a "augmentar" les pensions 0,25% per segon any consecutiu? Té la pocavergonya d'enviar una carta explicant l'esforç "de todos los espanyoles", és això un "derecho", Rajoy? Espanya és una depauperada dictadura... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS THE EXILED PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS, PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA. NO DEJEIS DE TOMAROS LA DOSIS DIARIA DE VALIUM Y FORTASEC. EL DIA QUE EL PUCHI DICE TONTERIAS EN RUEDA DE PRENSA, DOSIS DOBLE.
3 de març de 2018, 16.39 h

#4 EN EL ULTIMO RANKING 2017 DE DEMOCRACY INDEX HECHO POR THE ECONOMIST SIGUE, COMO EN AÑOS ANTERIORES, APARECIENDO ESPAÑA COMO UNA DEMOCRACIA PLENA.

MIENTRAS QUE PAISES TAN DEMOCRATICOS PARA VOSOTROS COMO USA, ITALIA JAPON, COREA DEL SUR, PORTUGAL, ISRAEL, FRANCIA,ESLOVENIA, LITUANIA, LETONIA, ESTONIA, GRECIA Y OH, SORPRESA, LA MUY ACLAMADA RECIENTEMENTE

BELGICA

APARECEN COMO DEMOCRACIAS DEFECTUOSAS

https://en.wikipedia.org/wiki/Democracy_Index

JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
2 de març de 2018, 11.19 h

LA JURDICATURA ESPANYOLA, TOTS SICARIS DEL GOVERN TIRÀ, NO CONEIXEN LA DEONTOLOGIA PROFESSIONAL, NI LA SINDÈRESI, I ACTUEN AMB PERJURI, I PREVARICACIÓ A CADA SENTÈNCIA.
DES DE BRUSSEL·LES AMB PUIGDEMONT IM EL 4 CONSELLERS DES DE GINEBRA ANNA GABRIEL.ESTAN JEN CONTACTE AMB LES NACIONS UNIDES PERQUÈ PRENGUIN MESURES DE TANTA CRIMINALITAT, QUE ARRIBA A FINANÇAR I PLANEJAR ATEMPTATS A CATALUNYA TERRORISME I D'EXECUTORS ELS GIHADISTES,, NINGÚ A EUROPA POT AMAGAR-HO SABEM L'EXISTÈNCI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
mario fletxa barna
2 de març de 2018, 09.12 h

BÉ DONCS...A POR ELLOS?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
1 de març de 2018, 23.00 h

Estrasburg deu preparar-se per a juís contra personatges que han atacat prevaricadorament els drets humans. Quan aquests siguen davant un jutge decent, honrat i, si és possible, europeu serà el senyal que la democràcia torna. Les misèries del franquisme evidenciat per una injustícia malalta i prevaricadora. Turquia ja és un alumne de borbònia, sempre ho ha sigut. Cal no oblidar que l'obligat compliment, no és excusa, per a fer el mal que estan fent a la societat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
1 de març de 2018, 20.46 h



I QUANT ELS CAURÀ TOT EL PES DE UNA JUSTÍCIA JUSTA, A ELLS. ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.