directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Mas s'obre ara a negociar un debat en castellà si el PSC ho veu 'imprescindible'

Contradiu Duran i dubta que tingui cap interès a la resta de l'Estat un cara a cara de presidenciables a la Generalitat

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Artur Mas ha obert la porta aquest dijous a negociar un cara a cara amb Montilla en castellà si els socialistes ho veuen 'absolutament important i imprescindible'. Després que les dues formacions trenquessin les negociacions per la manca d'acords sobre l'idioma dels debats, Mas es mostra disposat a tornar a la taula de negociacions per fixar els models televisius de la brega política entre ell i Montilla. En un dinar amb un centenar de quadres del sindicat, el líder de CiU ha contradit les declaracions de Josep Antoni Duran Lleida sobre la necessitat d'un cara a cara en castellà i per a tot l'Estat. En aquest sentit, Mas ha mostrat els seus dubtes sobre l'interès que pot tenir a Espanya.




Comparteix
   


Etiquetes
El debat del debat ha donat una nova entrega aquest dijous amb la voluntat d'Artur Mas de tornar a obrir les negociacions per fer-ne un d'ells en castellà. El líder de CiU s'ha mostrat partidari de pactar aquest model si el PSC ho veu 'absolutament important i imprescindible', encara que ha acusat a la formació de Montilla de ser els 'culpables' del trencament de les negociacions. Segons Mas, CiU 'continua a la taula de negociacions'

Debats en català per sentit comú
El líder convergent ha insistit en el fet que 'el sentit comú en unes eleccions al Parlament portarien a fer els debats en català', més tenint en compte que el debat parlamentari ha estat sempre en la llengua pròpia del país. 'Si ell i jo parlem en català al Parlament i això són unes eleccions al Parlament, el normal seria fer el debat en català', cosa que seria un sinònim de 'normalitat lingüística i democràtica del país'.Mas ha lamentat també que convertint aquest debat en una batalla lingüística s'està donant 'la raó' als que des de l'Estat insisteixen en veure un conflicte lingüístic a Catalunya que 'no existeix'.

Contradicció amb Duran
Mas també ha posat en dubte l'interès que pugui tenir a nivell estatal un debat entre candidats al Parlament català: 'Ara els ha agafat la dèria que a més s'ha de fer alguna cosa en castellà, se suposa que perquè volen fer aquest debat a tot Espanya. No sé quin interès tindrà per al conjunt d'Espanya seguir un debat d'una eleccions catalanes, però si per a ells és absolutament important i imprescindible, parlem-ne, no ens hi neguem'. Les paraules del candidat a la presidència de la Generalitat, xoquen amb les pronunciades aquest dimecres per Josep Antoni Duran Lleida, que apostava per un cara a cara a nivell estatal.








COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
15 d'octubre de 2010, 11.56 h

Sr. Mas, li han dit mai que Vostè és allò més hipòcrita que mai a trepitjat les terres de Catalunya ???. No veu que ja sabíem que tot el teatre de guinyol que ens feia, havia d'acabar així ???. Vostè es pensa que som tan necis com Vostè (almenys els que no ens sentim convergents de cap de les maneres i formes), per no pensar que el debat en castellanu acabaria fent-se ???. Vostè es pensa que no sabem que és el què volia Vostè perquè els de madrit veiessin de primera mà, i ho ting... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Lliure fletxa Montjuïc
15 d'octubre de 2010, 10.42 h

#3 No! En José Montilla es presenta a les eleccions com a candidat del PSC, segon partit més votat, no pas com a president de Catalunya. Que no ens enganyin!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ivan fletxa Avinyó
15 d'octubre de 2010, 10.09 h

#2 home, per molt que CIU fos el partit més votat, el president és Montilla, així que no té gaire sentit que sigui CIU qui digui com s'ha de fer el debat. De totes maneres, l'ideal seria que ningú hagués de posar condicions, en fi... I sisplau, que es faci també un debat amb la resta de candidats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Lliure fletxa Montjuïc
15 d'octubre de 2010, 09.41 h

CiU va ser el partit més votat a les darreres eleccions catalanes, seria normal que fos CiU qui marqués les condicions. El PSC sembla que juga a dividir els catalans en opcions lingüístiques, segons ells hi ha dos tipus de catalans, els qui miren televisió en català i els qui miren televisió en castellà... Quin disbarat! Un partit que juga a dividir el país no pot governar el nostre país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC
15 d'octubre de 2010, 08.25 h

Si si que facin un debat en castellà per tot l´estat espanyol així els espanyols podran comprovar com aquests dos, el mas i el montilla els garanteixen el atado i bien atado durant un bon grapat d´anys més, a veure si així els catalans, que no s´ho perdi ningú, podran obrir els ulls d´una puta vegada i adonar-se que Ciu i el Psc-psoe són la mateixa merda i junt amb el PP són la garantia d més del mateix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.