directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 03:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Taula del Tercer Sector urgeix a reactivar les polítiques socials aturades pel 155

L'entitat demana al president del Parlament, Roger Torrent, la priorització de l'agenda social aquesta legislatura

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció| La Taula del Tercer Sector adverteix que amb l'aplicació de l'article 155, moltes entitats treballen ''amb incertesa'' perquè per exemple, alguns aspectes com ara les subvencions, estan completament aturats, i per tant, els programes es tiren endavant sense saber si hi haurà finançament o no, un cop hi hagi govern a Catalunya. Aquesta és una de les preocupacions que la presidenta de la Taula, Francina Alsina, ha traslladat al president del Parlament, Roger Torrent, aquest divendres. 
El president de Parlament, Roger Torrent, amb la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina
El president de Parlament, Roger Torrent, amb la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina
© Bernat Vilaró

Comparteix
   


Etiquetes
Alsina ha manifestat la necessitat ''d'aixecar el 155'' perquè actualment ''ningú no es pot comprometre'' i prioritzar, aquesta legislatura, ''l'agenda social'' per a les ''prioritats de primera acció''. Pel que fa a les afectacions de l'aplicació de l'article, Alsina ha recordat que en el marc actual ''no se signa res'' i per tant, només es pot seguir treballant amb el que ja està firmat. Torrent no ha posat sobre la taula cap possible calendari, però ha explicat en una atenció als mitjans de comunicació que la formació de Govern no es retardaria. 
 
Alsina ha explicat també que s'ha demanat agilitzar tots els tràmits que han quedat per completar amb la suspensió de l'autogovern a mans de Mariano Rajoy, en projectes legislatius que afecten el tercer sector com poden ser el projecte de llei de mesures urgents en matèria de contractació pública, el projecte de llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació o el projecte de llei de contractes de serveis a les persones, que van quedar a mitges amb l'anterior Govern i que ara es poden retardar molt si s'han de tornar a completar tots els tràmits previstos. 
 
La presidenta de la Taula del Tercer Sector, acompanyada d'altres membres de la Junta, ha demanat a Torrent facilitar que anualment se celebri un ple monogràfic sobre la pobresa, i convertir en legislativa la comissió d'infància, perquè pugui legislar en temes com ara els menors no acompanyats que arriben a Catalunya. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS THE EXILED PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS, PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA. NO DEJEIS DE TOMAROS LA DOSIS DIARIA DE VALIUM Y FORTASEC. EL DIA QUE EL PUCHI DICE TONTERIAS EN RUEDA DE PRENSA, DOSIS DOBLE.
3 de març de 2018, 15.14 h

SE COMERAN LOS UNOS A LOS OTROS


JUA JUA JUA JUA

Y EL 155 FUNCIONANDO DEJANDO EVIDENTE LA NO NECESIDAD DE POLITICOS AUTONOMICOS Y M. RAJOY SIENDO PRESIDENTE DE LA GENERALIDAD CATALANA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.