directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rull assegura que Puigdemont i Comín no renunciaran al seu escó per facilitar la investidura de Sànchez

Segons ell, fer-ho suposaria "aplanar el terreny al plantejament de la Moncloa"

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció| El diputat de JxCat, Josep Rull, ha assegurat que Carles Puigdemont i Toni Comín no renunciaran als seus escons de diputats per permetre la investidura de Jordi Sànchez. En una entrevista al programa FAQS de TV3, Rull va argumentar que fer-ho suposaria "aplanar el terreny al plantejament de la Moncloa" i "esbandant l'estat de dret". 
Josep Rull, en una imatge d'arxiu
Josep Rull, en una imatge d'arxiu
© Silvia Jardí

Comparteix
   


Etiquetes
La CUP ha decidit aquest dissabte que els seus quatre diputats s'abstindran en les votacions per l'investidura, també en una segona votació. Aquesta decisió suposa que la majoria independentista al Parlament no sumi per investir l'ex líder de l'ANC, perquè Puigdemont i Comín no poden votar, segons ha imposat el Tribunal Constitucional (TC). Amb els vots dels dos diputats a Brussel·les n'hi hauria prou amb l'abstenció de la CUP en segona votació.

Davant aquest escenari, Rull ha apostat per tornar a seure i desbloquejar la negociació. "Ara no ens podem permetre el luxe de fracassar", ha avisat. "Hem de tornar a seure a negociar i desbloquejar aquesta negociació. Volem parlar amb la CUP i veure quines alternatives hi ha. Podem continuar negociant o no?", ha preguntat dirigint-se als cupaires.
 
Rull ha defensat que els partits independentistes tenen una "altíssima responsabilitat· de desllorigar la negociació i ha promès que JxCat hi posarà tot de la seva part. "Tenim el mandat de l'1-O, del 21-D, però no tenim el mandat democràtic de fracassar en aquesta negociació", ha refermat. 

Els comuns demanen un candidat d'ERC 

La diputada de Catalunya en Comú-Podem, Elisenda Alamany, també va parlar al programa FAQS de TV3, on va rebutjar una abstenció del seu grup per permetre la investidura de Jordi Sànchez en segona votació. Alamany ha recordat que durant la campanya electoral prèvia a les eleccions del 21-D, la seva candidatura va prometre que no investirien un candidat de JxCat.

D'altra banda, Alamany ha instat els negociadors a posar sobre la taula un candidat d'ERC per presidir la Generalitat, donant a entendre que s'hi sentirien més pròxims. Una opció que el diputat de JxCat Josep Rull ha descartat tot defensant que hi ha un acord amb ERC que estableix que el candidat ha de ser de JxCat perquè va obtenir més escons a les eleccions.

La CUP avisa que repetir eleccions "no és la pitjor de les alternatives" 

El diputat de la CUP Vidal Aragonès ha avisat que repetir les eleccions "no és la pitjor de les alternatives" si la realitat ha de ser gestionar una autonomia. Així ho ha dit en una entrevista al Via Lliure de Rac 1. Segons ell, repetir eleccions "en cap cas" depèn dels cupaires i per això ha insistit que s'ha de permetre el vot dels diputats que són a Brussel·les, Carles Puigdemont i Toni Comín, i que no s'ha de deixar que el Tribunal Constitucional (TC) digui quins diputats tenen dret a vot. Aragonès ha afegit que desobeir el TC no és l'única possibilitat que tenen JxCat i ERC i ha assenyalat que també poden anar a buscar el suport d'altres partits del Parlament. Sense dir el nom explícitament de Catalunya en Comú, ha recordat que alguna força està d'acord en restituir l'autonomia. El diputat de la CUP ha defensat que Puigdemont i Comín podrien votar en una investidura si la Mesa decideix que es pot fer i hi ha una majoria de diputats que decideixen fer-ho possible. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
. fletxa -
4 de març de 2018, 17.53 h


#3 Benvolgut Sebastià, no siguis tan maleducadet. Jo no t'havia insultat i tu m'insultes. Em dius que no tinc intel.ligència i que sóc un unionista infiltrat. Si sabessis quin ridícul has fet als meus ulls, hauries tancat la boca quan encara hi eres a temps.

No em pendré en serio els teus insults perquè sé que quan un CONVERGENT COM TU diu que no és convergent i que vota ERC però que JuntsxCat és el millor del món, 99,99 vegades sobre cent és que és un pobre idiota que ni tan so... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
TABARNIA IS NOTHING, CATALONIA WILL BE AN INDEPENDENT STATE AND ALBERT BOADELLA IS CRAZY fletxa QUERIDOS NAZIS ESPAÑOLES, PONGO REPUBLICA ESPAÑOA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA. NO DEJO DE TOMARME LA DOSIS DIARIA DE VALIUM Y FORTASEC. EL DIA QUE EL MARIANO DICE TONTERIAS EN RUEDA DE PRENSA, DOSIS DOBLE.
4 de març de 2018, 17.36 h


SI HABIA POCA GENTE ES POR CAUSAS AJENAS AL PATRIOTISMO TABARNÍCOLA .YO MISMO NO HE PODIDO IR A LA MANIFESTACION POR CULPA DE MIS ALMORRANAS QUE ME IMPIDEN CAMINAR.

Y COMO YO, CIENTOS DE MILES, PORQUE LOS PARTIDARIOS DE FRANCO, DEL PP Y DE TABARNIA, YA SABEMOS QUE CON LAS MORCILLAS, SALCHICHAS Y MOJAMAS QUE NOS ZAMPAMOS, EL 99% TENEMOS ALMORRANAS, LO QUE SIGNIFICA QUE SOLO EL 1% HA PODIDO IR A LA MANI, ES DECIR QUE EN REALIDAD SOMOS 100 VECES MÁS DE LO QUE PARECE.

Y 100 VECES MAS QUE 15.00... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS THE EXILED PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS, PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA. NO DEJEIS DE TOMAROS LA DOSIS DIARIA DE VALIUM Y FORTASEC. EL DIA QUE EL PUCHI DICE TONTERIAS EN RUEDA DE PRENSA, DOSIS DOBLE.
4 de març de 2018, 14.34 h

JUA JUA JUA JUA

¿EN CAMBIO LAS DIMISIONES DE SERRET Y PUJOL NO FUERON PARA DAR EL TRIUNFO A LA MONCLOA?.


SE TRATA DE QUE ESOS DOS PARASITOS NO TENDRIAN DE QUE VIVIR Y QUIEREN SEGUIR CHUPANDO DEL BOTE


EN EL ULTIMO RANKING 2017 DE DEMOCRACY INDEX HECHO POR THE ECONOMIST SIGUE, COMO EN AÑOS ANTERIORES, APARECIENDO ESPAÑA COMO UNA DEMOCRACIA PLENA.

MIENTRAS QUE PAISES TAN DEMOCRATICOS PARA VOSOTROS COMO USA, ITALIA JAPON, COREA DEL SUR, PORTUGAL, ISRAEL, FRANCIA,ESLOVENIA, LITUANIA, LETONI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
4 de març de 2018, 12.29 h

# 2 # mentres a casa nostra hi hagi pensaments de tan poca inteligència com el teu # 2 #, o directament tan ofuscats, sempre estarem en mans de l'enemic. O potser tú n'ets un i de part interessada infiltrat?? Fina aqui, els que més m'han demostrat que son independentistesamb tots el mereixements, son els de PdeCat. Per cert, jo voto ERC i Pde Cat quan em sembla que son els més decidits a la independencia. i ara mateix, ERC no fan pas la feina. Dels dela CUP, en tinc una opinió molt cri... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
. fletxa -
4 de març de 2018, 12.13 h


Rull defensa aa ultrança que el President sigui convergent. Aquests dretans quan mosseguen una presa no la deixen anar si no és a cops de porra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
4 de març de 2018, 11.52 h







II*II MAI ENS FAREU ESPANYOLS !!!







Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.