directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

L'SNP es proposa ampliar la majoria a Escòcia per afrontar amb més garanties el referèndum d'independència

Els d'Alex Salmond es concentraran en els comicis del maig i en evitar les retallades econòmiques decretades per Londres

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El Partit Nacional Escocès (SNP) considera que la 'millor' manera per aconseguir la independència d'Escòcia és a través de la reelecció del govern d'Alex Salmond als propers comicis al país, previstos pel maig. Així ho han acordat els militants del partit al congrés de la formació, que ha començat aquest dijous a Perth. Fa exactament un any, el govern d'Escòcia va presentar el llibre blanc per la independència, on proposava la celebració d'un referèndum d'autodeterminació el 2010. Finalment, però, i conscients de l'oposició de la resta de partits escocesos, l'SNP ha fet marxa enrere, i ha decidit centrar-se per ara en aconseguir una majoria sòlida a les properes eleccions, sense renunciar a organitzar el referèndum, que es faria més endavant.
alex salmond, scottish national party, escòcia, referèndum
Comparteix
   


Etiquetes
'Al negar-se a permetre que el poble d'Escòcia esculli el seu propi futur constitucional, els partits sucursalistes de Londres s'han col·locat en una banda del debat que els deixa com els promotors de les retallades, de l'eliminació de llocs de feina i del desastre econòmic', ha assegurat el diputat de l'SNP a Londres, Angus Roberston.

Sense possibilitats d'aconseguir una majoria parlamentària partidària a la celebració d'un referèndum per la independència, l'SNP ha decidit centrar la seva campanya en la defensa del país respecte a les retallades pressupostàries promogudes des de Londres. El partit independentista es presenta al públic com l'únic capaç de 'protegir' Escòcia de les polítiques econòmiques dels partits londinencs, i espera aconseguir en les properes eleccions la majoria necessària per impulsar un referèndum independentista.

'Nosaltres estem preocupats pels llocs de treball, per la inflació i per l'economia, mentre que els laboristes i la resta de partits de Londres es preocupen per protegir els privilegis de poder de Westminster', ha dit Robertson, que ha defensat que només a través de la independència, Escòcia aconseguirà sortir ben parada de la crisi.

El líder a Londres del partit, que serà l'encarregat del programa electoral de l'SNP a les properes eleccions escoceses, ha destacat que la independència és la 'millor' opció per Escòcia: 'La independència farà d'Escòcia un país més exitós. Ens donarà la possibilitat de prendre les nostres pròpies decisions, igual que ho fan la resta dels països', ha defensat Robertson.

El diputat independentista ha criticat que Escòcia hagi de patir les conseqüències de les retallades pressupostàries proposades pel govern conservador de Londres. 'L'SNP proposa que responsabilitzar-nos dels nostres propis diners i recursos -que ara gestiona Westminster- ens ofereix la millor sortida de la crisi financera', ha defensat.

El congrés de l'SNP es celebra des d'aquest dijous i fins diumenge a Perth, al centre d'Escòcia. El primer ministre escocès i líder del partit, Alex Salmond, s'adreçarà als militants el diumenge, ja que es troba de viatge oficial a l'Índia.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Miquel fletxa Sabadell
15 d'octubre de 2010, 20.42 h

Els anglesos que contractin,als"PALMEROS d'ERC",si volen lliçons d'unionisme i boicotejar al SNP escoces
A Catalunya han triomfat,amb en MONTY, i ara els contracta,en MAS,per fer de"PALMEROS" en el seu"CONCERT"
de"SEVILLANES"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
15 d'octubre de 2010, 13.57 h

-que el poble decideixi el seu futur. No 'esculli'
-el congrés es farà a Perth / tindrà lloc a Perth. No 'celebra'


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC
15 d'octubre de 2010, 08.18 h

Ves que els anglesos no contractin el carretilles i el Laporta per boicotejar el SNP i els independentistes escocesos. Al loro, que no s´assabentin aquests dos vividors egòlatres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.