directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Huguet denuncia que la inversió de l'Estat en R+D a Catalunya caurà un 28% el 2011

El conseller adverteix que la retallada no ajuda a consolidar el canvi de model productiu

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha denunciat que els pressupostos per al 2011 de l'Estat espanyol preveuen una disminució del 28,12% dels recursos d'inversió en programes d'R+D destinats a Catalunya. Aquesta caiguda suposa acumular dos anys consecutius de retallades en innovació. El conseller ha dit que, tot i que Catalunya no és de les demarcacions de l'Estat on baixarà més la inversió, la decisió del govern de l'Estat no ajuda a consolidar el canvi de model productiu i a construir un país més competitiu. El president del Consell Català de Recerca i Innovació, Lluís Arola, ha afirmat que cal una revisió del pacte perquè es va fer en un context econòmic diferent de l'actual.
josep huguet
Comparteix
   


Etiquetes
L'estat espanyol està 'matant la gallina dels ous d'or', segons Huguet. El conseller es mostra taxant en les seves crítiques a les retallades que ha portat a terme l'executiu de Rodríguez Zapatero en recerca i desenvolupament. Segons ha assegurat, la major part de les inversions en aquest àmbit es concentren a Madrid i Catalunya ha hagut de conformar-se amb 'escorrialles' durant anys. Però ara aquestes també s'han reduït.

El conseller també ha declarat que cal fe runa reflexió col·lectiva sobre la necessitat de 'no matar la vaca que dóna més llet' en una època de vaques flaques.

Mentrestant, el president de Consell Català de Recerca i Innovació, Lluís Arola, ha explicat que 'seria necessari revisar el pacte signat especialment perquè han canviat molt les condicions de context, sobretot per la crisi econòmica'. Segons Arola, quan es va signa rel pacte la situació econòmica encara no s'havia deteriorat tant, ni tan sols les previsions apuntaven a un deteriorament tan important. 'Aquest fet condiciona necessàriament concentrar els esforços i marcar molt més clares les prioritats', ha conclòs Arola, que s'ha mostrat convençut que cal fer una revisió del que es va acordar 'per focalitzar-ho encara més i centrar els esforços el màxim possible'.

El pressupost per al 2011 preveu una partida d'inversions directes i programades per Catalunya de 3,435 milions d'euros, cosa que suposa 1,3 milions menys que el 2010, el 28,12%. La xifra és un terç dels recursos que va destinar el govern espanyol el 2009, quan es van invertir 9,9 milions.

Huguet ha explicat que aquesta reducció de la inversió per al 2011 suposa un incompliment de l'escenari dissenyat en els pressupostos per al 2010.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.