directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Així és el nou ministre d'Economia

Román Escolano substitueix a Luis De Guindos

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha comunicat aquest dimecres al rei Felip VI el nomenament de Román Escolano com a ministre d’Economia, Indústria i Competitivitat en substitució de Luis de Guindos, que abandona l’executiu per esdevenir vicepresident del Banc Central Europeu (BCE). 
Pla mig del nou minstre d'Economia, Román Escolano
Pla mig del nou minstre d'Economia, Román Escolano
© Europe by Satellite

Comparteix
   


Etiquetes
Escolano, havia estat director del departament d’Economia del gabinet d’Aznar i fins ara era vicepresident del Banc Europeu d’Inversió. Formava part del ventall d’opcions que apareixien a les travesses per substituir De Guindos, i s’incorporarà el pròxim divendres 9 de març a la reunió del Consell de Ministres. Amb la seva elecció, Rajoy opta per un perfil tècnic i no introdueix més canvis al seu executiu, malgrat les peticions que havia rebut per part del partit perquè aprofités la sortida de De Guindos per fer una crisi de govern que rellancés la iniciativa política del seu executiu a la recta final de la legislatura.
 
Escolano (Saragossa, 1965) és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat Autònoma de Madrid i té una àmplia experiència en l’àrea econòmica dels governs del PP i també en al direcció d’organismes oficials. 
 
Va entrar a l’administració el 1989 després d’opositar al cos de Tècnics Comercials i Economistes de l’Estat –on va aconseguir el número ú de la seva promoció- i el 1992 ja era assessor de la Secretaria d’Estat per a les Comunitats Europees. 

El pas per Tailàndia
 
Entre 1992 i 1997 va ser director de l’Oficina Comercial de l’ambaixada d’Espanya a Tailàndia i el 1998 va esdevenir assessor del ministre de Treball i Afers Socials, que aleshores era Javier Arenas, càrrec que va abandonar el 1999. 
 
Entre els anys 2000 i 2004 va ser membre dels consells d’administració de Correos, FEVE i ICEX, i entre el 2000 i el 2004 va esdevenir director del departament d’Economia del gabinet de José María Aznar a La Moncloa. 
 
Després de la derrota electoral del PP va estar dos anys sense ocupar càrrecs i entre el 2006 i el 2011, va ser director de Relacions Institucionals del BBVA. Mariano Rajoy el va repescar per nomenar-lo president de l’Institut de Crèdit Oficial, càrrec que va ocupar entre el 2012 i el 2014. A partir del 2015 va ser designat president del Banc Europeu d’Inversions (BEI) fins ara, que ha estat nomenat ministre. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS THE EXILED PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS, PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA. NO DEJEIS DE TOMAROS LA DOSIS DIARIA DE VALIUM Y FORTASEC. EL DIA QUE EL PUCHI DICE TONTERIAS EN RUEDA DE PRENSA, DOSIS DOBLE.
8 de març de 2018, 14.29 h

QUERIDOS NAZIS,

ES UNA NOTICIA DE HOY, NO DEL DIA DE LOS INOCENTES Y DE UN MEDIO NAZI COMO EL PANFLETO.

Un incendi arrasa part de la seu central dels Bombers
https://www.naciodigital.cat/noticia/150061/videos/fotos/incendi/arrasa/part/seu/central/dels/bombers



JUA JUA JUA JUA JUA JUA MARCA REGION CATALANA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ceferino Regüeldo Chicharro fletxa Anquela del Pedregal (Guadalajara)
7 de març de 2018, 16.10 h


El Escolano ese, si es cierto que la jeta es el espejo del alma, debe de tener una alma de cochinillo más tierno que los que se comian en Casa Cándido de Segovia.

Con esos carrillos carnosillos que tiene, solo le falta un ramillete de perejil en las narices para incitar a la comilona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.