directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La carta de Lluís Salvadó sobre la polèmica masclista: ''Em fot, i molt, que després de 30 anys de militància passi a ser un miserable masclista''

El dirigent republicà publica un text on destaca la seva lluita en un projecte "republicà, feminista, integrador i social"

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Redacció | L'exsecretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, ha respost avui a la polèmica sorgida el 9 de març quan Antena 3 va publicar una conversa que va tenir el dirigent d'ERC en la qual deia que qui hauria de liderar la conselleria d'Ensenyament és qui té "les mamelles més grosses".
El secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó,
Comparteix
   


Etiquetes
Salvadó apunta que té dues "filles i el meu futur és dona, i tinc o em té una dona de Barcelona i feminista que ens renya a la colla quan fem comentaris de mal gust, però que després de 18 anys sap que ens trencarem la cara pels seus drets com a dona i com a persona". A més, el republicà es justifica: "si algú creu que dels darrers mesos de la seva vida no té una conversa o un correu del que avergonyir-se en veure’l als diaris que pengi al twitter les seves contrasenyes. Si algú mai en sa vida ha fet bromes, acudits o converses políticament incorrectes que aixequi el dit. Si alguns creuen que hem de validar que les clavegueres ens marquin el pas, que sàpiguen que després d’un, aniran a pel següent, és la guerra oberta contra els independentistes. Els marquem el camí a seguir per destruir-nos un darrera l'altre".


Tot seguit es pot llegir tot el text de la carta publicada al mur del Facebook de Lluís Salvadó.


Una de les persones a les que més m’escolto i que més val en aquest petit país em suggeria que m’expliqués. No sé si serveix de molt, vivim en un món de titulars breus i de consum ràpid, però crec que personalment ho necessito, i també ho necessiten les persones que m’estimen i pateixen amb mi.
 
No sé què decidiré fer durant les properes hores. Com sempre estaré a la disposició del que consideri el meu partit. Fa més d’un any que alguns estem sotmesos a una pressió brutal pels poders d’un Estat disposat a tot: seguiments, escoltes, interrogatoris, detencions, previsions d’acabar a la presó, filtracions a la premsa “amiga” constants... Anem aguantant com bonament podem, i tenir a l’Oriol a la presó ens obliga moralment a resistir, si ell aguanta Estremera, nosaltres estem obligats a tot, però les forces comencen a flaquejar a casa. Sabem que l’estratègia d’enfonsar-nos políticament i, sobretot personalment, no pararà, i resistir avui no ens garanteix que resistim la setmana que ve. Cada setmana, sobretot Josep Maria i jo, estem sotmesos a filtracions, algunes acusant-nos i comprometent-nos jurídicament, d’altres intenten posar en dubte el que hem fet i com ho hem fet. La darrera intenta desmuntar-nos políticament i personalment, tot i que ell ni tan sols hi participa.
 
Dels seguiments i de les converses telefòniques de molts de mesos, dels milers de correus i missatges que tenen a disposició, n’han publicat dubtes, discrepàncies, moltíssima feina, converses amb amics, amb les meves filles de 8 i 9 anys, amb la meva parella... i una conversa amb un amic del juliol passat de menys d’un minut del tot improcedent i descontextualitzada que de forma ben precisa és filtrada el dia després del 8 de març. Una conya de molt mal gust que ningú dels que l’han sentida n’ha desxifrat el significat real, perquè forma part d’un codi personal de vivències compartides entre dos persones que es coneixen profundament i saben que ni un ni l’altre pensen ni han fet mai el que estan dient.
 
Una conversa d’un minut entre milers d’hores de gravació. Hi insisteixo per si algú ha interpretat que estem davant de la norma i no pas de l’anècdota, però per molt desafortunada que sigui, no passa de ser un bolet aïllat. I no amagaré pas que en sopars o trobades d’amics sigui, o siguem, així d’incorrectes en algunes ocasions, sovint estem poc per l’estètica i, com diu un altre bon amic, soc d’un territori massa pobre on ens vam saltar la ironia i som de sarcasme en brut. Un país on fer broma del mort i de qui el vetlla entre els amics forma part de la nostra essència i de la nostra llibertat com a persones que sembla que algú ha decidit de negar-nos. I sent alhora molt conscient que hem de ser profundament crítics amb el llenguatge masclista i amb tot el que comporti la cosificació de la dona en tots els espais, erradicant-lo dels espais públics com crec que he fet sempre, i amb la voluntat cada dia de millorar.
 
Em fot, i molt, que després de 30 anys de militància activíssima en els valors republicans i de lluita contra totes les discriminacions hagi de passar per un miserable masclista. Militància antiracista, en defensa de la llibertat d’orientació sexual, de defensa del meu riu, objector de consciència, defensor dels drets dels treballadors i de tots els pobles oprimits, especialment el nostre. I també de la igualtat entre dones i homes. Tinc dos filles i el meu futur és dona, i tinc o em té una dona de Barcelona i feminista que ens renya a la colla quan fem comentaris de mal gust, però que després de 18 anys sap que ens trencarem la cara pels seus drets com a dona i com a persona.
 
I m’atreveixo a escriure això, perquè dels centenars de missatges que he rebut de suport, estan els de la gran majoria de dones en les que he treballat, i em coneixen i saben penso, i sobretot saben què faig. En la meva darrera etapa com a Secretari d’Hisenda vaig poder configurar un equip amb 4 directors, 3 dones i 1 home. I com qui sap de qui parlo podrà constatar, van ser-ho per la mida del seu cervell. I vam poder fer una junta de govern paritària, amb extraordinaris professionals. Un espera, almenys dels companys i companyes, que et jutgin per 30 anys de fets i no per una conversa sarcàstica robada de la teva intimitat que res té que veure amb la causa que investiguen.
 
Res, si algú creu que dels darrers mesos de la seva vida no té una conversa o un correu del que avergonyir-se en veure’l als diaris que pengi al twitter les seves contrasenyes. Si algú mai en sa vida ha fet bromes, acudits o converses políticament incorrectes que aixequi el dit. Si alguns creuen que hem de validar que les clavegueres ens marquin el pas, que sàpiguen que després d’un, aniran a pel següent, és la guerra oberta contra els independentistes. Els marquem el camí a seguir per destruir-nos un darrera l'altre.
 
Acabo demanant disculpes a totes les dones i homes que s’han sentit ofesos o decebuts, especialment a la família d’Esquerra Republicana. Un projecte polític que de la mà de l’Oriol i de la Marta avui és un projecte del que me’n sento compromès i orgullosíssim i pel qual val molt la pena lluitar, de valors republicans, feminista, integrador i social. Un projecte de fraternitat, igualtat i justícia, i que sigui on sigui continuaré defensant.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
mario fletxa barna
13 de març de 2018, 11.17 h

#20 No saps el que dius, potser ja està imputat i aquestes qüestions que per a mi no tenen CAP importància no mereixen cap resposta, tan i tan dràstica i no solament ho dic jo. Per altra banda PREFEREIXO un parlant desinhibit en la seva intimitat amb feina impecable ( fefaenment demostrada. GENERALITAT amb superávit econòmic per primera vegada i en temps de crisi!) a un farsant mentider compulsiu ladregot i demagog al que tothom per no denunciar-ho admet dense dir ni PIU. TOT aquest escla... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Fd'A. fletxa Calders.
12 de març de 2018, 20.42 h

#21 No tens ni la més remota idea de què és la doble moral, és a dir, la immoralitat.. Perquè no et mires al mirall?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
cubata fletxa gin tonic
12 de març de 2018, 20.25 h

#21 borratxo


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
cubata fletxa gin tonic
12 de març de 2018, 20.25 h

#21 borratxo


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS THE EXILED PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS, PONGO REPUBL r/E PONA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA. NO DEJEIS DE TOMAROS LA DOSIS DIARIA DE VALIUM Y FORTASEC. EL DIA QUE EL PUCHI DICE TONTERIAS EN RUEDA DE PRENSA, DOSIS DOBLE.
12 de març de 2018, 18.43 h

The Guardian' reprocha a Guardiola su doble moral con los derechos humanos
Un artículo contrapone su apoyo a los políticos independentistas presos con su silencio sobre la falta de libertades en Abu Dabi, el emirato de los dueños del Manchester City

https://www.elperiodico.com/es/deportes/20180311/guardiola-derechos-humanos-guardian-6681972

EL MEACOLONIA SE LLEVA UN BUEN RAPAPOLVO INTERNACIONAL POR SU HIPOCRESIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*IIa
12 de març de 2018, 16.18 h

#18


Si, si, tot el que vulguis, telefons, whatsahaps controlats, pero els que tinguin
por d'anar a preso per La Republica que pleguin.
O, que es pensaben, que era aixo de la Independencia ?
A la majoria de paissos que s'han independitzat hi ha hagut morts.
Salvado, Forcadell, Rovira, Santi Vila...............
Cap a casa i a buscar treball, pero no, a seguir tirant de la rifeta de
diputat amb 3.000 i escatx euros al mes amb dietes pagades.
Explique-ho als independentistes que cobren 400 o 600... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Fd'A. fletxa Calders.
12 de març de 2018, 12.19 h

Per a mi, Lluís el que et pot fer més mal és que mentre t'has partit la cara durant 30 anys, com dius, pel teu partit ho has fet cobrant cada mes. Això és el que no dius, però de totes les altres coses que dius, tens molta raó. Només em resta per dir que hi ha molta gent disposada i preparada a fer el que tu has fet i fas pel mateix preu i tenint l'habilitat de no dir tonteries per telèfon, sabent, com sabem tots, que no hi ha res del que es diu que no ho escolti l'enemic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
mario fletxa barna
12 de març de 2018, 10.10 h

#12 APA! un altre trenca culs perquè de cap no n'hi queda! i vinga a fer presència aquella que no tindrà mai.
Tots aquells que critíquen ja no podran parlar per telèfon. ni enviar Wps per si ara van per ELLS, tindràn feina El juliol va ser LLadó, qui serà el següent? qui tindrà la seva intimitat controlada?.
AIXÒ és el que s'hauria DE CRITICAR HÒSTIA!

PER UNA REPÚBLICA AMB CONDICIONS FERMES I SENSE POR!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
mario fletxa barna
12 de març de 2018, 10.05 h

#11 Realment NO tens nom, cap, perquè ets un noningú i amb això et contesto convençut que aquell que es miren al mirall i es veu corrupte és que ho és!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
mario fletxa barna
12 de març de 2018, 10.02 h

#8 Estic segur que TU ets dels que fan això que critiques, sinó haguessis callat com a persona intel·ligents(?)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.