directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 15:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tanquen el 'Foro Guardias Civiles' després de mesos difamant contra Catalunya

Al darrere de comentaris que inciten a l'odi hi hauria un exagent del cos de policia espanyola

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Redacció| El compte 'Foro Guardias Civiles' -que ha agafat certa notorietat a les xarxes socials els darrers mesos amb publicacions racistes, homòfobes i masclistes; però sobretot pel seu odi profund a tot allò català- ha estat tancat per Twitter aquest cap de setmana en "incomplir les regles que prohibeixen les conductes d'incitació a l'odi". Ho ha confirmat 'Anonymous España', un dels comptes des del qual s'hauria denunciat el 'Foro Guardias Civiles', que tot i que fa temps que fa gala d'una catalanofòbia desmesurada no s'hauria clausurat fins després d'una sèrie de publicacions despectives amb la vaga feminista del passat 8 de març. 
Un dels posts del 'Foro Guàrdias Civiles'
Un dels posts del 'Foro Guàrdias Civiles'

Comparteix
   


Etiquetes


Un exemple del tipus de contingut del 'Foro' és el tuit denunciat en un jutjat d'instrucció per una advocada en relació a l'entrada de manifestants -trencant el cordó policial dels Mossos d'Esquadra- al recinte del Parc de la Ciutadella reclamant la investidura de Carles Puigdemont el passat 30 de gener. La publicació deia: "el que ha passat avui a la Ciutadella evidència que al costat dels Mossos o en absència d'aquests, haurien d'estar la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per contenir a aquesta torba de fills de puta". I aquest és només un exemple. A continuació hi va algun més. 




També cal tenir en compte els usuaris que retuitejava el 'Foro', entre els quals hi havia membres del partit ultradretà VOX. 
Però els tuits que han fet saltar les alarmes han estat els de contingut masclista i transfòbic publicats amb motiu de la vaga feminista del passat 8 de març. Aquí dos exemples:





Qui hi ha al darrere?

Tot i no tractar-se d'un compte oficial de la Guàrdia Civil, en cap moment la policia espanyola s'hi ha desvinculat de manera explícita. I és que -segons ha destapat el tuiter Bernat Castro- darrere de la pàgina hi hauria agents de la Benemèrita. Segons Castro, la persona que gestiona la web 'Foro Guàrdias Civiles' com a administrador legal és Sebastian Pereyra Sánchez, agent de la Guàrdia Civil, que hauria delegat la gestió de les xarxes socials a un exagent de nom Pedro García Díaz Abella, el responsable directe dels continguts que inciten a l'odi-. Fins i tot des del seu compte personal, Pedro García Díaz Abella faria posts d'aquest estil. 



A més, Pedro García Díaz Abella hauria desvelat informació sobre la seva situació com a exmembre de la Guàrdia Civil en una discussió amb el tuiter que l'ha destapat, vantant-se de rebre una pensió de l'Estat espanyol que li permetria dedicar temps a les barbaritats que publicava al 'Foro'. 



Continuaran amb la seva activitat 

El passat octubre, el compte de 'Foro Guàrdias Civiles' va ser clausurat per unes hores; per la qual cosa van obrir un altre des del qual continuar amb la seva activitat a la xarxa i que van deixar inactiu en tornar a usar el compte original. Ara, aquest compte de reserva -que, inexplicablement, Twitter no ha tancat- tornarà a servir-los de plataforma per llançar els seus missatges d'odi tal com ha publicat qui ha estat assenyalat com a autor de les publicacions del 'Foro'. 



 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3

Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jerome Valeska fletxa Tabarnzania, capital Farlopolis
13 de març de 2018, 09.57 h

Això és que s'avorreix molt i no te vida social, ni tant sols deu sortir de casa a no ser que sigui per anar al bar com a bon espanyol a emborratxar-se


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
13 de març de 2018, 09.03 h

AFEGIR INCITACIONS PER DESPLEGAR AMB AUGMENTS DE L'ODI CONTRA CATALUNYA, ÉS RENDIBLE PEL NACIONALISME ESPANYOL, UN DELS GRANS SANGUINARIS DEL MÓN. L'EMBALUM DE MENTIDES, DE FALSEDATS PERVERSES, LA CATALANOFÒBIA ÉS UN GRAN PUNTAL PER UNA ESTRUCTURA DE CRIMINALITAT FUNDACIONAL, REPASSAR-HO, NOMÉS DEMOSTRA UNA RACISME DELS FUNDADORS, DE LA FINCA ESPAÑA, INSTAURANT EL GANGSTERISME INSTITUCIONAL DE PROFUNDA DEMOFÓBIA, SOM ELS CATALANS EL QUE OBRIM EL LLISTAT PERÒ NO SE'N SALVA, CAP TREBALLA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.