directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Aquest és el manifest íntegre amb el qual l'ANC denuncia els cinc mesos d'empresonament dels Jordis

"Aquí l'Estat actua com una dictadura, ens jutgen i ens priven de llibertat per manifestar-nos pacíficament"

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció | Aquest vespre, a les 19 a la plaça Universitat de Barcelona, l'Assemblea nacional torna a sortir al carrer amb Òmnium per exigir la llibertat de Jordi Sànchez, expresident de l'ANC i actual candidat a ser investit president de la Generalitat, i Jordi Cuixart, president d'Òmnium.

Comparteix
   

Ja són 151 dies, cinc mesos des que els Jordis foren empresonats per motius polítics. L'ANC, amb motiu d'aquesta efemèride, llegirà un manifest on carrega amb contundència contra l'Estat, qui afirma que "actua com una dictadura: ens jutgen i ens priven de llibertat per manifestar-nos pacíficament". 


Aquest és el manifest íntegre de l'ANC pels 5 mesos de l'empresonament del Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

151 dies. O el que és el mateix: 5 mesos. És el temps que porten Jordi Cuixart i Jordi Sànchez privats de llibertat i lluny dels seus. El president d’Òmnium Cultural i el fins ara president de l’Assemblea Nacional Catalana fa 151 dies que viuen entre reixes per les seves idees polítiques: per defensar el dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya. El mateix que el vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d’Interior, Joaquim Forn: 134 dies tancats a la presó d’Estremera per tirar endavant el mandat del poble de Catalunya.
 
El dret a manifestació és un dret bàsic en qualsevol democràcia. Però aquí l’Estat actua com una dictadura: ens jutgen i ens priven de llibertat per manifestar-nos pacíficament.
 
No ens cansarem de dir-ho. Les entitats NO hem comès cap delicte. Jordi Sànchez no ha comès cap delicte. Jordi Cuixart no ha comès cap delicte. Són innocents, no han estat jutjats: per tant, els seus drets segueixin intactes, tot i que alguns jutges no ho entenguin així. Empresonant els dos Jordis ens han empresonat a tots.
 
Han passat cinc mesos des d’aquell 16 d’octubre quan, passades les 9 del vespre, l’Audiència Nacional decidia enviar a la presó de Soto del Real, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Les cassolades van ressonar arreu de Catalunya, el país es va omplir d’espelmes amb l’esperança que aquest malson acabaria, el carrer Marina es va desbordar de persones que exigien la fi dels empresonaments dels Jordis i del Govern… i, en tot aquest temps, al govern espanyol ni tan sols li han pujat els colors.
 
Hem vist com juristes, advocats, organismes internacionals han posat el crit al cel per aquesta ordre de presó preventiva. El Tribunal Europeu de Drets Humans acaba de condemnar Espanya per sentenciar contra la llibertat d’expressió / Amnistia Internacional denuncia que Espanya utilitza la Llei antiterrorista per esclafar la sàtira i reprimir la llibertat d’expressió.
 
Ara mateix a l’Estat espanyol s’estan vulnerant drets bàsics i fonamentals, no estan garantits alguns drets i llibertats. Per això no podem deixar d’alçar la veu. L’alcem avui per denunciar aquests empresonaments injustos / l’alcem quan es condemnen cantants per dir el que no volen sentir / quan es segresten llibres / o com la vam alçar i vam omplir els carrers massivament el passat 8 de març per exigir igualtat entre homes i dones.
 
El 8 de març va ser un punt d’inflexió. Però una flor no fa estiu, i cal seguir lluitant cada dia. Per això cada dia 16 sortim al carrer perquè, Jordis: Sou l’exemple viu de la lluita pacífica d’un poble per a una societat més lliure. Ens volien aïllar i estem més units que mai. L'esperança és més forta que la tristor, la voluntat d'una Catalunya millor i unida és més forta que la rancúnia.
 
Avui, una vegada més, exigim la llibertat immediata de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquim Forn. Exigim justícia!




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
16 de març de 2018, 18.06 h

DES DE LA LLUNYANIA FÍSICA I GEOGRÀFICA I LA TOTAL INTEGRITAT MORAL I DE CIUTADANIA, DE LA NACIÓ CATALANA, DEHISCENT TOSTEMPS OBERTA, CONTRA ELS EXCLOENTS I PERVERSOS NACIONALISTES ESPANYOLES, DE CRIMINALITAT FUNDACIONAL,POC US PUC DIR, MÉS ENLLÀ, QUE US HEM DE LLEVAR DEL SEGREST DE LA METRÒPOLI, LA "FINCA ESPAÑA", NO SERÀ MAI DEMÒCRATA, ELS ESPANYOLS DEMÒCRATES US FAN COSTAT I A LA REPÚBLICA CATALANA, SABEN QUE SOM LA PORTA, PR LA SEVA LLUITA A FER LA REPÚBLICA ESPANYOLA REN... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.