directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 15:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Així vol forçar Ciudadanos que Torrent comparegui al ple

La formació taronja presenta tres vies diferents per demanar la compareixença del president del Parlament

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | Cs ha registrat tres vies parlamentàries perquè el president Roger Torrent comparegui en el ple: una petició de compareixença, una petició a la Taula de reconsiderar la seva decisió d'inadmetre un punt de la proposta de resolució del grup en què ho sol·licitaven, i un nou redactat d'aquest punt de la proposta.
© Ciutadans

Comparteix
   


Etiquetes
Fonts de Cs consultades per Europa Press han explicat que es tracta d'abordar totes les vies possibles perquè el president de la càmera "doni la cara" i expliqui que no pot nomenar a un president efectiu del Govern per la falta d'acord dels grups independentistes.
 
El grup liderat per Inés Arrimadas considera que aquesta compareixença hauria d'explicar com un ple que engegui el rellotge de la investidura: al·lega un dictamen del Consell d'Estat sobre la investidura de la Comunitat de Madrid en 2003.

Què diu el document?
 
El document de petició de compareixença s'empara en els articles 57 i 72 del reglament del Parlament sobre compareixences i sobre convocatòries de ple, i en ell argumenten que demanen la seva compareixença per "la situació de bloqueig institucional creada per les seves decisions de proposar a candidats inviables".
 
Recorden que els serveis jurídics de la Càmera van exposar en un informe del 8 de febrer que, si el president del Parlament constata la impossibilitat de proposar a un candidat, "pot actuar seguint el criteri establert per a la doctrina consultora i comunicar al ple aquesta circumstància, amb l'objectiu que sigui l'acte equivalent a una primera votació d'investidura fallida".

Les exigències de la formació taronja
 
Per això Cs exigeix en la seva petició de compareixença que Torrent expliqui en el ple "la possibilitat de presentar a un candidat a la investidura de la Presidència de la Generalitat o, per contra, afirmar la impossibilitat de fer-ho".
 
Cs ja havia registrat la setmana passada una proposta de resolució que demanava la compareixença de Torrent, però la Taula la va rebutjar el dimarts "per defecte de forma".
 
El punt inadmès a tràmit reclamava que el president de la institució comparegués de forma urgent davant la Càmera per explicar la situació de bloqueig institucional.
 
Els lletrats van argumentar que el Parlament no pot instar a comparèixer al president ni a la Taula, i van demanar a Cs que reformulés el punt, encara que sí van admetre la resta de la proposta que sol·licitava convocar un ple.

Incapacitat per nomenar candidat
 
Així, Cs registra d'una banda una petició de reconsideració a la Taula perquè sí admeti el punt que demanava la compareixença de Torrent per explicar la seva incapacitat per nomenar a un candidat.
 
D'altra banda, Cs segueix la recomanació dels serveis jurídics de la Càmera i també torna a registrar la proposta de resolució modificant el punt 2: el nou redactat demana a Torrent que comuniqui pública i transparentment al conjunt de diputats en el ple la seva elecció d'un "candidat viable".
 
Tots aquests documents seran abordats en la Taula i la Junta de Portaveus convocada per al dilluns, encara que la data del ple la fixa el president de la Càmera.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
17 de març de 2018, 01.13 h

Aquesta "demòcrata espanyola defensora del estado de derecho"a fer els que volen amb nosaltres, no es va manifestar el dia vuit amb les dones, ni tampoc amb els pensionistes, però no va faltar a la manifestació de policies espanyols, per reclamar l'equiparació de sou! Sap molt bé quines són les necessitats reals dels"catalanes de merda"!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
16 de març de 2018, 19.17 h

Arri meadas, no et confonguis, a Catalunya la base principal que us ha donat el vot és psoero i ho ha fet per anar en contra de l'independencia pero quan arribin les eleccions vostres, ja veurem què passa i la caiguda serà per veure't amb el cul enlaire, noia. Es clar que per votar socialista-españolero, no hi ha gran diferencia ni d'interesos ni de personatges...llavors, nosaltres anem fent via i ja us cansareu de patir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
16 de març de 2018, 17.24 h



Arrimadas..... surt de la política mafiosa.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 de març de 2018, 17.23 h



Segons La Razón i a la vista de les seves noticies, jo dic = ESPAÑA FA TERRORISME D'ESTAT....

PODEN CAURE MES BAIX.....?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.