directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 00:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Magda Casamitjana demana que Puigdemont i Comín renunciïn a l'escó

Assegura que no es pot obligar a la CUP a fer una cosa en la que "no creuen"

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

M.B| Magda Casamitjana demana als dirigents sobiranistes exiliats, Carles Puigdemont i Toni Comín, que renunciïn al seu escó per tal que l'abstenció de la CUP sigui suficient per investir el darrer candidat a presidir la Generalitat, Jordi Sànchez. En una entrevista a 'Nació Digital', l'exsocialista ha defensat la necessitat de formar Govern el més aviat possible i ha apuntat que això també pot passar -amb tot- per altres noms propis. Després d'abandonar el PSC, Casamitjana (representant del Moviment d'Esquerres) va ser diputada de Junts pel Sí i el 21-D va quedar-se a les portes de repetir amb ERC. 
 
 
 
magda casamitjana
Casamitjana, en una imatge d'arxiu
© Marina Bou / directe!cat

Comparteix
   


Etiquetes
Sobre la renúncia de Puigdemont i Comín a l'acta de diputats, ha puntualitzat que no haurien de fer-ho "a canvi de res"  perquè "si no hagués estat per ells, no estaríem on estem". Pel que fa al paper de la CUP en la formació de Govern ha retret les veus que critiquen la seva postura i ha afirmat que "no podem nosaltres obligar-los, perquè ens falten dos vots, a tornar-nos a donar amb una cosa que no creuen". "Cal un partit com aquest a Catalunya, però amb 4 diputats i nosaltres 66 no podem estar-ne pendents", ha sentenciat per assegurar que anar a unes noves eleccions estaria "absolutament fora de lloc" perquè "el PP no ens deixarà passar una segona vegada". 

Durant l'entrevista, Casamitjana ha reclamat un Govern que "defensi" els ciutadans contra els embats repressius de l'Estat espanyol i ha insistit en que des d'ERC "no renunciem a la República, però entenem que, amb un embat contra aquest estat i el poder judicial, l'únic que fem és posar gent a la presó i que ens entrin a casa". "Després de molt patir i plorar, he arribat a la conclusió que volem una República, però una de possible i de republicans lliures. En aquest moment, el que fem és picar contra la paret i l'Estat i el poder judicial ens tenen acorralats. No som nosaltres qui els tenim contra les cordes a ells. En 10 anys o espero que menys, ens acabaran donant la raó, perquè la tenim", h conclòs. 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Quitos fletxa Barcelona
18 de març de 2018, 07.29 h

Como dice el sr. Sala i Martín, hay que dejarlos en evidencia delante de los medios internacionales. Perseverar con el nombramiento del preso político Jordi Sánchez va en esta vía, obligar al gobierno a mover ficha, que lo acabaría inhabilitando. Un exceso más, otra prevaricación, que la prensa exterior entiende cada vez menos.
Ayer mismo u aliado hasta hace poco habitual del unionismo, John Carlin, admitía verse sorprendido por las reacciones tanto del gobierno como de la intelectuali... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Anxaneta fletxa barcelona
17 de març de 2018, 15.52 h

Una altra que s'ho va fer a sobre. Amb gent com ella no hi vaig ni a la cantonada. Au, vinga desapareix de la política o torna't al psc de la IZ i deixa treballar als que estimem Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*IIa
17 de març de 2018, 00.01 h




ERC, quin fastic foteu !!!



Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 de març de 2018, 18.52 h

Es vergonyós que tinguem que ser nosaltres els que claudiquem de les nostres conviccions per uns quants eixelebrats i poc preparats que es diuen politics, i encara pitjor, CATALANS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.