directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

ERC retreu a CiU, Solidaritat i RCat que no s'impliquessin en l'onada de consultes d'aquest diumenge

Ridao admet la poca participació però valora positivament el que ha definit com un 'exercici de gimnàstica democràtica'

Comentaris 41  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha retret aquest dilluns a CiU i a les 'opcions independentistes emergents' com la Solidaritat Catalana de Joan Laporta i al Reagrupament de Joan Carretero, la seva poca implicació en l'onada de consultes d'aquest diumenge, que ha registrat les dades de participació més baixes fins ara. Per Ridao, s'ha demostrat que 'a l'hora de la veritat, sempre hi ha els de sempre', en referència a ERC, que ha erigit en l'únic partit que ha estat 'al peu del canó' en aquesta onada de consultes. Malgrat la baixa participació i lamentar que ERC s'hagi quedat 'sola', ha fet una 'valoració positiva' del que ha considerat un nou exercici de 'gimnàstica democràtica'.
joan ridao
Comparteix
   


Etiquetes
En roda de premsa després de la permanent nacional del partit, Ridao ha admès la 'baixa participació' que ha tocat fons en aquesta cinquena onada de consultes, que ha arribat a ciutats com Tarragona o Rubí, Ridao ha criticat que partits que 'havien tingut certa implicació, deuen tenir el cap en la campanya o no hi creuen, cas de CiU'. Però ha constatat com 'tampoc es va veure altres opcions emergents independentistes', en una clara referència a la Solidaritat Catalana de Joan Laporta o al Reagrupament de Joan Carretero.

'A l'hora de la veritat, sempre hi ha els de sempre: al peu del canó hi havia la gent d'ERC', ha asseverat Ridao, que ha lamentat que els republicans s'hagin quedat 'sols aixecant 'la bandera de les consultes'. La baixa participació l'ha atribuït també, a més de a la manca d'implicació de CiU, Solidaritat i RCat, a la 'composició sociològica' d'alguns d'aquests municipis, que 'tampoc hi ajuda'.

Més enllà d'això, però, ha afirmat que la direcció d'ERC ha fet una valoració 'positiva' de la cinquena onada de consultes, un 'exercici més de gimnàstica democràtica', que pren una importància especial, ha dit, en moments de desafecció política.

Consultes i proximitat electoral

A més, ha considerat que la proximitat electoral ha influït en el fet que la ciutadania es 'distregui' amb el debat entorn als comicis. Ara bé, ha avisat que el que ha passat amb la sentència del Tribunal Constitucional espanyola (TC) sobre l'Estatut 'és tant gros' que 'encara que hi hagi un element sobrevingut a la campanya com la voluntat de canvi polític a Catalunya' les consultes d'independència 'tornaran a ser damunt la taula' després del 28-N, i ha recordat que si ERC és decisiva, condicionarà aliances postelectorals a un referèndum sobre el futur polític del país.

Ha opinat que després de la sentència del TC i la manifestació del 10-J 'la gent és conscient que l'encaix (amb Espanya) no és possible' i que 'hi ha un dilema inajornable de cara pròxima legislatura', que és l'estatus polític de Catalunya.

El discurs 'tremendista' del PSC

D'altra banda, Ridao ha volgut posar en valor que en matèria de consultes CiU i PSC 'coincideixen en inhibir-se clarament'. 'Hem constatat un PSC immers en un discurs tremendista augurant una fractura social' en cas de referèndum, ha subratllat, i ha recordat al president d ela Generalitat i líder del PSC, José Montilla, que va ser precisament ell qui va dir mesos enrere que Catalunya 'serà el que els catalans vulguin'. A més, ha replicat als socialistes que, ara per ara, 'l'únic que fractura de debò és l'espoli fiscal, els atacs i ofensiva contra el català o la sentència del TC'.

Ara bé, a CiU l'ha acusat d'inhibir-se 'de forma més sofisticada: fa seu el dret a decidir per qüestions quotidianes però en nega l'exercici'. 'La gent hauria de prendre bona nota', ha alertat, per després apel·lar als electors que creuen que el país ha d'anar més enllà i ha de plantejar obertament el debat sobre un referèndum d'independència.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#41
Lluis fletxa Barcelona
19 d'octubre de 2010, 21.42 h

No ens fotem pedres a nosaltres mateixos, jo vull que SOLIDARITAT CATALAN GOVERNI pero si no es aixi voldria el seguent (SUPOSO QUE COM TOTS ELS INDEPENDENTISTES)

SOLIDARITAT CATALANA (34 escons)
REAGRUPAMENT (34 ESCONS)
ERC (34 ESCONS)
CIU (33 ESCONS)

TOT PATRIOTA MEREIX UN RESPECTE DE DRETES D'ESQUERRES I DE CENTRE. NO HO OBLIDEU MAI EL NOSTRE ENEMIC TE SIGLES ESPANYOLES


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
19 d'octubre de 2010, 12.09 h

#26 No troba que amb el qualificatiu de Tres Tenors, els posa massa alts al trio de SI ???. Algú digué dies enrere en aquest diari que, en Laporta cercava l'aforament polític a l'objecte de no poder ser jutjat en cas que prosperés el tema dels comptes del barça. Serà veritat ???. Serà mentida ????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
19 d'octubre de 2010, 12.02 h

#17 Doncs ja pot anar preparant el discurs de Bye, bye Laporta. A hores d'ara encara no té prou evidències de qui és, com és i què podrà fer Laporta si obté, això mateix, si OBTÉ algun escó ????. Valga'm Déu quin país. Estem tots dins d'un país que és una gàbia d'or..... però plena de mússols (dita catalana)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
19 d'octubre de 2010, 02.38 h

La divisió la causat ERC per passar-se 7 anys españolitzant la terreta, però ens aixecarem com sempre. El projecte de Solidaritat per molt que l'ataquin desde la caverna i desde els unionistes d'ERC i CiU triunfarà, el poble no es idiota i sap moltbé que s'ha de votar i per a que!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
18 d'octubre de 2010, 23.49 h

Divideix i venceràs... i ho estant aconseguint.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Miqueló fletxa Siscases
18 d'octubre de 2010, 23.34 h

L'Artur diu quevol aglutinar el poble català (i fa poc deia que vol anar de bracet amb PP i PSOE)... i al mateix temps ens diu als independentistes que no renuncia a les aspiracions del poble català... Mas del mateix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Miquel fletxa Sabadell
18 d'octubre de 2010, 21.47 h

#32Son els mateixos,que ara faran de"PALMEROS" d'en"MAS",els d'"ESGUERRA"
perque ja no saben,a qui picar-li l'ullet,si a"CiU" o al"PSC",per continuar xarrupant
"LA MAMELLA"


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Republicà fletxa Barcelona
18 d'octubre de 2010, 21.35 h

#32 Els Unionistes de CIU són els mateixos amb els que el Laporta es feia fotos poques setmanes despres de que el Mas haguès trait l´estatut i el Parlament de Catalunya a Madrid ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
18 d'octubre de 2010, 21.31 h

No us exalteu nois, que avui el vostre compi monty diu que si guanya (amb el suport de ERC o sense) donarà un xec pel fracassats escolars. Un altre insult a la inteligència dels catalans, premiar als ganduls. Aquest ja compra el vot dels que no van votar perquè no saben llegir els cartells de propaganda electoral.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Miquel fletxa Sabadell
18 d'octubre de 2010, 21.27 h

Ja estan un altre vegada els"PALMEROS d'ERC",donant classes d'independentisme ?
En"PUTXI",ha ofert publicament,suport a en"MAS"
A veure si sera ERC,qui perpetuara els unionistes de"CiU"
Que no us passi com, quan,l'Heribert va ser president del Parlament,
que si es descuiden,us escombren i us foten desapareixer


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.