directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

El govern espanyol vol fulminar la ILP Televisió Sense Fronteres

Acció Cultural del País Valencià havia lliurat 650.000 signatures a favor de les emissions de TV3 al País Valencià

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El govern espanyol ha rebutjat la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió Sense Fronteres que havia de garantir les emissions de TV3 al País Valencià. Segons ha fet públic aquest dilluns, el govern espanyol 'no presta conformitat a la seva tramitació' perquè l'aprovació de la ILP 'tindria com a conseqüència un augment dels crèdits pressupostaris'. Cal recordar que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) havia presentat al Congrés dels Diputats 650.000 signatures favorables a la ILP, quan només en necessitava 500.000, després d'un esforç titànic de recollida de firmes que finalment han quedat en un no-res.
La Moncloa emplaça a Camps a signar un conveni com el de Balears o Aragó perquè TV3 es pugui veure al País Valencià
El govern espanyol ha negat aquest dilluns que el seu veto a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) 'Televisió Sense Fronteres' perquè TV3 es pugui veure al País Valencià tingui un rerefons polític, i argumenta la seva decisió en el fet que tindria un cost 'enorme i inassumible' per a les arques de l'Estat. Segons fonts de La Moncloa, la mesura obligaria a la creació d'un nou múltiplex, perquè la ILP, afirmen, pretenia utilitzar un espai de banda ampla que l'executiu preveu destinar a la televisió per a mòbils, l'anomenat divident digital.

La Moncloa justifica d'aquesta manera la seva negativa a permetre la tramitació al Congrés de la ILP impulsada per Acció Cultural del País Valencià, que havia lliurat 650.000 signatures a favor de les emissions de TV3 al País Valencià. En un document enviat al Congrés, l'executiu espanyol assegura que 'no presta conformitat a la seva tramitació' perquè l'aprovació de la ILP 'tindria com a conseqüència un augment dels crèdits pressupostaris'.

Fonts de La Moncloa han volgut remarcar que el veto no és a les emissions de TV3 al País Valencià, perquè es podrien fer realitat si el govern de Francisco Camps s'avingués a signar un conveni amb la Generalitat. Per contra, apunten, si s'arribés a aprovar la ILP obligaria l'Estat a crear un nou múltiplex, perquè l'ample de banda que reclama esta reservat a la televisió per a mòbils.

En aquest sentit, recorden que la Llei de l'audiovisual de l'Estat 'contempla mecanismes per fer possible que TV3 es vegi a altres territoris', com ja passa, afirmen, a Aragó i les Balears, amb qui el Govern ha signat convenis..





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Salva fletxa Països Catalans
19 d'octubre de 2010, 11.00 h

Aquesta seria una bona ocasió per mostrar-nos la tolerància i la voluntat d'incloure el català com a idioma oficial més de la seva Espanya que tan pregonen que és democràtica i multinacional... posen per excusa el tema pressupostari davant d'una oportunitat així??? jo tinc la meva explicació i aquesta és que tenen por que Catalunya pugui influir en les seves "comunidades autónomas" més del compte... per tant segueixen essent i no crec que canviin mai, tan rancis i tan centralistes co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Andreu Palau fletxa Barcelona
19 d'octubre de 2010, 10.29 h

El govern central és culpable però el valencià tant o més.El Sr. Camps i tots els dirigents del PP, tenen una consigna, evitar que els valencians
mirin al nord, amb bons ulls.
El Sr. Gallardón va dir : " Por el bién de Madrid y de nuestra industria, tenemos que evitar, como sea, que los valencianos traten con Cataluña."
Valencia es per Madrid , la seva sortida al mar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Salva fletxa Països Catalans
19 d'octubre de 2010, 08.25 h

Vaig col·laborar en la recollida de signatures i veient això estic francament decebut... com poden ser tan cabronassos!!!

Salut i Independència JA!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Reagrupat fletxa Barcelona
19 d'octubre de 2010, 07.55 h

Menys queixar-se i més actuar.
Vota INDEPENDENCIA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Oriol fletxa Collsuspina
18 d'octubre de 2010, 23.13 h

Però no deixaran mia de ser tant fills de puta?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1 Sílvia Martínez
18 d'octubre de 2010, 21.59 h

Espero que la excusa pressupostària sigui un agreujant contra l'espanyolisme i aquest govern en el moment en que es prengui seriosament el rebuig de la proposta de Televisió Sense Fronteres. Aquest govern no és seriós, clar que no és novetat, però això no li en treu, sinó que li afegeix encara més gravetat. Sembla que el govern espanyol i l'espanyolisme estigui incitant els ciutadans conscients a una revolta. Jo proposo que la fem de braços plegats, ens hauríem d'anar sumant ciutadan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.