directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Més manca de transparència amb l'1-O: Un senador basc denuncia que el Gobierno ignora les seves interpel·lacions

Demanen que s'aclareixin responsabilitats

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

M.B| "Després dels silencis i llacunes del ministre de l'Interior en la seva compareixença sobre Catalunya, vam presentar diverses interpel·lacions al Govern demanant més informació. Aquestes segueixen sense ser contestades en gran part". Ho assegura via Twitter el senador d'EH Bildu, Jon Iñarritu, que torna a assenyalar la manca de transparència del Gobierno pel que fa a l'anomenada Operació Copèrnic, que pretenia evitar la celebració del referèndum d'autodeterminació del passat 1 d'octubre. 
 
Un votant i un policia nacional l'1-O
Un votant i un policia nacional l'1-O
© Jordi Play

Comparteix
   


Etiquetes
Segons Iñarritu -que, amb tot, assegura que seguirà "insistint" per rebre respostes- la compareixença del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, el passat 18 de gener al Senat, va deixar "sense resoldre" moltes qüestions. És per això que la seva formació ha registrat una sèrie de preguntes per demanar explicacions al Gobierno. 

Demana que contestin sobre quines són les escoles o punts de votació als quals van acudir, a quants es va planificar anar en un principi i quin era el dispositiu planificat per cadascun d'ells. També vol xifres de les persones detingudes i denunciades per les Forces de Seguretat de l'Estat a Catalunya durant l'operació, on i en relació a quin suposat delicte es van dur a terme aquestes. 

D'altra banda, exigeix dissipar dubtes sobre qui, quan i on es va decidir l'operatiu de l'1-O, la llista inicial d'escoles en que devia intervenir la policia, sota quins criteris es van seleccionar, en quin moment es van paralitzar les càrregues policials, per quina raó i qui ho va decidir. A més, vol informació sobre el total de càrregues policials que va haver-hi, en quins llocs, quin cos policial les va dur a terme (Policia Nacional o Guàrdia Civil), per quina raó, amb quins resultats, quin material policial va ser usat, quants detinguts i identificats va haver-hi a cada càrrega, quants ferits i de quin tipus o quants agents ferits va haver-hi i de quin tipus van ser. Per acabar, Iñarritu demana saber quants i quins danys materials va haver-hi motivats per l'operació policial. 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
22 de març de 2018, 11.23 h

#3 El que porto, són DÈCADES aguantant NAZIS com tu, ací, on vaig néixer jo (i els meus pares, avis, besavis, rebesavis,...) on, als mapes polítics de coloraines hi diu "Catalunya"... i viatjant sovint per tota la resta d'Espany i sud de França PATINT VERGONYA ALIENA QUAN PARLO CATALÀ AMB COMPANYS DE FEINA O FAMILIARS, PERQUÈ PER CULPA VOSTRA ENS TENEN CLTXATS A TOTS DE NAZIS (NORMAL: PARLEU EN NOM D ETOTS I INSULTEU EN NOM DE TOTS, FILLS DE LA GRANDÍSSIMA PUTA!!)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
22 de març de 2018, 07.32 h

#2

Portes molta agressivitat a sobre....no es bo això.......

A casa teva, on sigui la teva terra, estaries millor. NO TINDRIES QUE PATIR LA HUMILIACIÓ DE LA MANI DE ULTRADRETA.

A casa , t'aguanten...?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
22 de març de 2018, 00.03 h

Hi ha un munt de videos de la Policia més feixista del món mundial, els putus gossos d'esquadra, p.e., obrint-li el cap a un nen de 13 anys a Taarragona a la vaga de 2013 i estomacant una nena encara més petita que els hi diu "però què feu?". O desallotjant Pl. Catalunya el maig de 2011 per ordere del FDLGP feixista del Felip Fuig. Sense comptar assassinats i tortures i morts sense aclarir de detinguts sota la seva custòdia. "Bon historial" per la seva curta història el d'aquesta Gestapo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
21 de març de 2018, 19.44 h

Spanish Police. 365 Videos of the Repression lived in Catalonia by the Spanish Police in the Referendum of October 1, 2017. https://spanishpolice.github.io/


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.