directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Riera: ''El nostre candidat és Carles Puigdemont''

Reitera les quatre abstencions de la CUP si no es presenta un compromís republicà i de no acatament de l'Estat

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Redacció | El portaveu del subgrup parlamentari de la CUP, Carles Riera, ha reiterat que el seu candidat és el president legítim Carles Puigdemont. En aquest sentit, ha insistit que la posició de la CUP segueix sent les quatre abstencions al ple d'investidura. Només votarem 'sí', si hi ha compromís republicà i de no acatament de l'estat, ha sentenciat. 
Carles Riera
Carles Riera
© @elsmatins

Comparteix
   


Etiquetes
En una entrevista als Matins de TV3, Riera s'ha mostrat molt crític amb la decisió del president del Parlament, Roger Torrent, de convocar el ple d'investidura aquest dijous. "No és encerat el ple sense que el candidat tingui garantida la investidura", ha sentenciat Riera, que considera que "la pressa és mala companyia".
 
El diputat de la CUP al Parlament, ha recordat que "encara hi ha temps" perquè el rellotge de dos mesos encara no s'ha engegat. En aquest sentit, creu que certs sectors de l'independentisme "es vulguin tirar un tret al peu" perquè si se celebra el ple, començarà a córrer aquest rellotge. I això, segons Riera, "és innecessari".
 
El Consell Polític a les 15h
 
Tot i que la posició de la CUP a primera hora d'aquest matí és l'abstenció, la decisió es prendrà minuts abans del ple en el Consell Polític que el partit ha convocat a les 15.00 hores d'aquesta tarda "davant aquest nou escenari", ha explicat Riera.
 
Amb tot, ha insistit que la CUP donarà suport a un president i un govern que tiri endavant un procés republicà. "Si volem tirar pel cantó de l'autonomia, és molt ràpid" però si no, "necessitem temps", ha assegurat.
 
"Nosaltres no comprem el relat de retirar-se i fer autonomisme", ha insistit Riera, que ha dit que per votar sí, "el candidat ens ha de proposar República". Segons Riera, això passa perquè la sobirania del parlament estigui per damunt de la imposició dels tribunals i de la repressió de l'Estat.

"Situació de dictadura"
 
D'altra banda, Riera ha denunciat, de nou, la repressió de l'Estat contra Catalunya en referència a la citació de totes les parts de la causa contra l'independentisme al Suprem. "Demostra la nul·la separació de poders", ha insistit el cupaire, que ha sentenciat que "la direcció política contra l'independentisme passa pels jutjats". 
 
"Estem en una situació de dictadura", ha assegurat Riera, que ha fet una crida a la gent, entitats civils i moviment socials a sortir al carrer i reprendre l'esperit de l'1-O. "Només així, farem República", ha conclòs el diputat de la CUP.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
mario fletxa barna
22 de març de 2018, 10.20 h

A veure, jo no entenc la DESOBEDIÈNCIA de les CUP, si no es VOTA per fer-la, com pot demostrar que no es farà?
La situació política és absolutament complicada, les CUP no té res a perdre en la seva tossuderia, Catalunya SI, molt. Enlloc he oït o llegit que el que s'està fent o pretenent fer és un acatament a l'autonomia ans el contrari...

LA NOSTRA REPÚBLICA ES MEREIX MÉS CONTUNDÈNCIA I MENYS APROFITAR EL TEMPS FINS ÚLTIMA HORA, QUAN ES TÉ PRESSA PER ACABAR AMB LA TOSSUDERIA DEL ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
22 de març de 2018, 10.07 h



Riera, i el meu tambè...... Per+o, si no pot ser.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.