directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El mapa conceptual d'una investidura efectiva

El camí final és investir Carles Puigdemont

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Gerard Sesé @gerardsese | Ningú va dir que fos fàcil. De fet, els catalans ho estan comprovant de primera pell. Repressió, violència, judicialització, presó i campanya mediàtica en contra. Contra tots els elements lluita l'independentisme. Des de les esferes polítiques, encara es fa més complicat tot plegat quan hi ha tres forces amb un objectiu comú però que volen emprendre camins diferents. Malgrat tot, hi ha un camí traçat que intentem desgranar.
jordi turull, carles puigdemont
Pla mig del president Carles Puigdemont, acompanyat per Jordi Turull
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Una imatge val més que mil paraules, diuen. Amb aquesta premissa hem creat un petit mapa conceptual per intentar ajudar o aportar un granet de sorra per entendre en quin punt estem, cap on anem i quines intencions hi ha. La idea segueix sent investir Carles Puigdemont. Per a fer-ho, cal modificar la llei de presidència i això passaria per a formar un govern autonòmic per a fer-ho. És per això que ara, el camí cap a la República requereix un doble procediment: el govern a l'exili que treballarà des de la clandestinitat per a traçar vies i nusos que la permetin i un Govern de la Generalitat autonòmic.
 
Després de l'abstenció de la CUP d'avui per a investir Jordi Turull, si la votació s'ha realitzat és perquè JxCat i ERC confien poder-lo investir en segona volta el dissabte amb majoria simple. El problema és que demà, el candidat a la presidència, ha de visitar el Tribunal Suprem a Madrid amb la possibilitat de tornar a la presó. Si no fos així, hi haurà investidura dissabte. Si no, es buscarà un altre candidat.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.