directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao considera una 'manca de respecte democràtic' que la Moncloa ignori les 650.000 signatures de la ILP

Agustí Cerdà: 'S'ha utilitzat una excusa tècnica per eludir un problema polític'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El vet del Govern espanyol per impedir la tramitació de la ILP Televisió sense fronteres és una 'manca de respecte democràtic' als 650.000 signants. Així ho ha assegurat el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, qui ha criticat que el Govern espanyol 'es passi per l'arc de triomf la voluntat expressada per tantíssima gent', a banda de considerar que 'es un contrasentit que al segle XXI es pugui veure Al Jazeera amb la televisió digital i no TV3'. Tot i que el govern espanyol esgrimeixi arguments pressupostaris, Ridao està convençut que la raó de PSOE i PP és política. El persident d'ERPV, Agustí Cerdà, ha coincidit amb Ridao en assegurar que 'des de Madrid s'ha utilitzat una excusa tècnica per eludir un problema polític'.
joan ridao
Comparteix
   


Etiquetes
Amb aquesta posició del govern espanyol ha criticat que es deixin de complir 'els seus compromisos i convenis subscrits internacionalment que obliguen a complir la plena reciprocitat de les emissions en totes les llengües a tot l'Estat. Ridao considera que quan el govern espanyol 's'ha adonat que hi ha eleccions el 28 de novembre ha fet marxa enrere i ha dit que vol ampliar els arguments i motius per aquest veto, però és efectiu i segurament tirarà endavant després de les eleccions'.

Agustí Cerdà: 'és una excusa tècnica per eludir un problema polític'

Per la seva banda, el President d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, ha assegurat que 'des de Madrid s'ha utilitzat una excusa tècnica per eludir un problema polític'. Per Cerdà les al·legacions de La Moncloa són 'excuses amb les que el Govern ha passat per damunt de la voluntat de 651.650 ciutadans'. En contra del que es diu des de Madrid, el dirigent republicà ha manifestat que 'el volum de costos derivats no seria aquest, es tracta de pretextos tècnics que demostren una falta de voluntat política i que, com a conseqüència, deixen sense veu a més de mig milió de persones'.

Els únics motius pels que el Govern por rebutjar una ILP són, o bé una disminució dels ingressos o bé un increment del crèdit pressupostari. Per això, ha dit Cerdà, 'el Govern espanyol s'ha acollit a aquests arguments tècnics, traent-se de la màniga unes xifres absolutament desproporcionades i passant per damunt de la voluntat ciutadana'. El dirigent republicà ha assegurat que 'des d'Esquerra farem tot el que estiga en la nostra mà per tal que s'admeta a tràmit aquesta ILP que recull el sentir de tants valencians de gaudir d'una televisió sense fronteres, centenars de milers de ciutadans que no acceptaran aquesta mentida i aquesta excusa de cap manera'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Pep Plana fletxa Vilanova de Sau
20 d'octubre de 2010, 09.16 h

Esquerra és l'únic partit Parlamentari que porta escrit en els seus estatuts que és independentista, es l'únic partit que ha donat suport a tots els referèndums per la independència i no els ha util.litzat com altaveu per desprès deixar tirats als organitzadors, potser ja ni ha prou d'omplenar-se la boca amb la paraula indepndència i que aportem idees i propostes per tal d'aconseguir-la, si la milor forma que trobeu és criticar per activa i per pasiva al partit que ha posat en primer p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
20 d'octubre de 2010, 04.32 h

La prioritat d'Esquerra(rc) es fer Tripartits d'esquerres i oblidar-se de la independència... s'han convertit com CiU, que només son independentistes quan hi han eleccions, després no curren en tot l'any


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pepo fletxa VdG
19 d'octubre de 2010, 22.59 h

Si, proclamaran ara mateix la independència amb 21 diputats si et sembla...si els votes i la propera legislatura treuen majoría absoluta, si que ho faran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Miquel fletxa Sabadell
19 d'octubre de 2010, 21.39 h

Foti"UN PARELL d'OUS" Ridao,si es que en teniu,els d'ERC,cosa que dubto
i proclameu l'INDEPENDENCIA,d'una vegada
Prou de fer de"PALMEROS"amb referendums i concerts de CiU
Ja fa dies que podies queixar-te de la ILP,perque ara ?
Heu vist les barbes del vei en remull ?
Perque,perdeu el temps amb espanya,encara no us han fotut prous garrotades ?
Si no sou capassos,de proclamar l'INDEPENDENCIA,ja ho farem"EL POBLE"
Pero no"EMPRENYEU MES"COVARDS"VENUTS A ESPANYA"


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
19 d'octubre de 2010, 20.46 h

Quin respecte democràtic vols d'Espanya? Encara hi creus? Anem cap a la declaració unilateral d'independència i no perdem més el temps en fer referèndums ni concerts ni federalismes prohibits ni punyetes!

El futur és llibertat!
El futur és ser Estat, el quart d'Europa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.