directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tot allò que pot influir en la decisió del jutge alemany sobre Puigdemont

Polítics, mitjans de comunicació, advocats i el passat nazi d'Alemanya pot influir directament

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Gerard Sesé @gerardsese | Després que el CNI s'esperés que Carles Puigdemont entrés en territori alemany i fes la xivatada a la policia germànica perquè fos detingut, les reaccions immediates que s'han produït no han estat només a Catalunya. Potser el Gobierno i les clavegueres de l'Estat no han acabat de calcular bé el seu cop. Si bé, ara mateix, la detenció a Alemanya representa un entrebanc en l'estratègia de Puigdemont, potser se li pot girar en contra a Espanya.
carles puigdemont, president
© Gerard Sesé

Comparteix
   


Etiquetes
1- Pressió mediàtica al jutge
 
El cas de la detenció de Puigdemont ha saltat a totes les portades dels diaris alemanys i europeus. De fet, l'etiqueta #Puigdemont ha estat trendig topic mundial durant pràcticament tota la tarda i vespre d'ahir. L'influent diari Sueddeutsche Zeitung de Munich ha titulat: "Alemanya té el seu primer pres polític". També en la mateixa direcció i contundència ha parlat Jakob Augstein, copropietari de Der Spiegel: "Alemanya no pot lliurar aquest home. El govern central espanyol vol resoldre un problema polític amb policia i la Justícia. No hi hem de col·laborar".
 
2- Pressió política al jutge
 
El partit alemany Die Linke ha exigit l'alliberament del President Puigdemont a les instàncies policials germàniques. Andrej Hunko, diputat de Die Linke, ha demanat la immediata posada en llibertat del president català i ha anat més enllà: Hunko ha titllat de "vergonya" la detenció de Puigdemont i assegura que "Espanya és l'únic país de l'UE que tipifica aquest tipus de delictes predemocràtics".
 
3- Pressió institucional al jutge
 
Una autoritat alemanya, en Wolfgang Kubicki, Vicepresident del Bundestag I també Vicepresident del partit liberal Partit Democràtic Lliure, ha descartat que Alemanya pugui extraditar Puigdemont pel delicte de rebel·lió. Existeix quelcom anomenat "alta traïció contra el país" que és similar als càrrecs de rebel·lió a Espanya. Segons Kubicki, no és un delicte la rebel·lió.
 
4- Pressió jurídica al jutge
 
L'advocat de Comín i Serret, Gonzalo Boye, que ha qualificat l'auto del jutge Llarena d'"aberració jurídica", en declaracions a Rac1 ahir al vespre va mostrar-se convençut que "Alemanya no entregarà Puigdemont a la justícia espanyola. És una més de les precipitacions d'aquest procediment judicial". A més, ha detallat que "aviat veurem resolucions d'instàncies internacionals" i ha apuntat que "la interlocutòria de Llarena no s'entén fora d'Espanya".

5- Canvi d'estratègia

Carles Puigdemont “s’està plantejant” demanar asil a Alemanya, tal com afirmen els principals diaris del país germànic. ‘Die Welt’ afirma que “Puigdemont vol demanar asil a Alemanya”, basant-se en una informació del ‘Kieler Nachrichten’, un rotatiu de la capital de Schleswig-Holstein, Kiel. El ministeri de l’Interior alemany ja ha reaccionat al mateix mitjà dient que “si ho fes, la demanda d’asil s’analitzaria com qualsevol altra al departament federal de Migracions”. Amb tot, també ha apuntat que “el compliment d’una euroordre té prioritat per davant d’una petició d’asil”. En qualsevol cas, segons el ministeri, la decisió final seria de Migracions i de la fiscalia general de l’Estat.
 
6- El passat nazi
 
Tal com explicava ahir directe!cat, les similituds de la situació actual amb la viscuda l'any 1940 quan la policia militar nazi d'Alemanya va detenir el president Lluís Companys també pot afectar, encara que sigui en l'àmbit emocional, al justícia germànica a l'hora de decidir si acaba extradint Puigdemont. De fet, un periodista bavarès així ho recordava:
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Jaume fletxa Reus
26 de març de 2018, 09.15 h

No és "AUTO" és "INTERLOCUTÒRIA"

Un "auto" és un COTXE, Gerard Sesé!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jaume fletxa Reus
26 de març de 2018, 09.12 h

"XIVATADA" no és català, Gerard Sesé.

Estàs fent mèrits per ser el CATANYOL de l'any?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
26 de març de 2018, 08.58 h

L'advocat de Comín i Serret diu que els fronts judicials en quatre països és "un avantatge" per la defensa.

L’advocat de Toni Comín i Meritxell Serret, Gonzalo Boye, ha afirmat aquest dilluns que comença a pensar que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena és “el millor aliat” de la defensa dels consellers i el president Carles Puigdemont perquè “les coses no es podrien fer pitjor del que s’estan fent”. Boye ha assenyalat que veu “bastant difícil” que el president ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
cubata fletxa gin tonic
26 de març de 2018, 08.58 h

#1 borratxo


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tabarnia fletxa Puchi detenido
26 de març de 2018, 08.12 h

Puigtonton cap a Estremera


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.