directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Zapatero castiga el PSC i el deixa amb només un ministeri

El president espanyol remodela el seu govern i opta per no cobrir la baixa de Corbacho amb cap altre català

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, estaria enllestint una remodelació del seu govern que suposaria el canvi de fins a sis ministeris i la supressió d'Habitatge i Igualtat. Zapatero rellevaria Celestino Corbacho al capdavant de la cartera de Treball i optaria per no incorporar cap més català al seu gabinet, castigant així el PSC i reduint la 'quota catalana' del seu executiu a només Carme Chacón, que es mantindria al capdavant de Defensa. La remodelació s'ha filtrat a la premsa just el mateix dia en què s'estan debatent els pressupostos al Congrés espanyol, que Zapatero aconseguirà aprovar amb el suport del PNB i Coalició Canària.
celestino corbacho
Comparteix
   


Etiquetes
El remodelat govern espanyol -encara per confirmar-, tindria com a principal canvi l'ascens d'Alfredo Pérez Rubalcaba, que assumiria la vicepresidència primera i es convertiria en el portaveu. Quan falta un any i mig per a les properes eleccions estatals i després de la derrota de Trinidad Jiménez a les primàries del PSOE a Madrid, Zapatero tirarà endavant una sèrie de canvis que també passarien per la incorporació de Valeriano Gómez com a ministre de Treball i de la valenciana d'adopció Leire Pajín a la cartera de Sanitat. Aquestes decisions deixarien fora de l'executiu María Teresa Fernández de la Vega i Miguel Ángel Moratinos.

Segons informen diferents mitjans, el president espanyol està acabant de definir una remodelació del seu govern que podria anunciar aquest dimecres mateix. Segons aquesta decisió, Alfredo Pérez Rubalcaba es convertiria en l'home fort de Zapatero, al capdavant de la vicepresidència primera del govern, a la vegada que en seria portaveu i mantindria la cartera d'Interior.

Així, és molt probable que María Teresa Fernández de la Vega abandoni el govern de Madrid, igual que Miguel Ángel Moratinos, que cediria la cartera d'Exteriors a Trinidad Jiménez . Al seu torn, aquesta abandonaria el Ministeri de Sanitat per donar pas a Leire Pajín, que entraria així al govern de Zapatero.

Una altra de les principals novetats seria la incorporació de Valeriano Gómez, que ocuparà el Ministeri de Treball, una cartera que deixaria Celestino Corbacho per incorporar-se a la candidatura del PSC a les eleccions catalanes. Gómez és economista de l'Institut Universitari i d'Investigació Ortega i Gasset i exsecretari general de Treball.

Entre les novetats, també hi hauria Ramón Jaúregui, que ocuparia el Ministeri de Presidència, fins ara a càrrec de María Teresa Fernández de la Vega. A més, Rosa Aguilar podria entrar al Ministeri de Medi Ambient en substitució d'Elena Espinosa.

A més, el president del govern espanyol podria haver decidit liquidar els ministeris d'Igualtat i Habitatge, és a dir que Bibiana Aído i Beatriz Corredor també abandonarien el govern de Madrid.

Zapatero comunicarà tots aquests canvis al rei d'espanya aquest dimecres a les 12 del migdia, i la Moncloa dóna per bones la majoria dels canvis informats.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.