directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Plataforma per la Llengua exigeix al govern espanyol que retiri la petició d'aturar la ILP Televisió Sense Fronteres

L'entitat creu que aquest és un 'greu atac a la llengua catalana' i demana un debat per impulsar el marc legal perquè TV3 s'emeti al País Valencià

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Plataforma per la Llengua manifesta la seva 'sorpresa i indignació' per la decisió del govern espanyol de vetar l'entrada al Congrés de la ILP Televisió Sense Fronteres, que impulsa Acció Cultural del País Valencià (ACPV). A través d'un comunicat, l'entitat considera 'un greu atac a la llengua catalana' aquesta decisió i comunica la seva perplexitat per l'actitud de l'executiu estatal 'que vol impedir que per primera vegada el Congrés debati una ILP que ha reunit amb escreix el nombre de signatures'. La Plataforma exigeix la retirada del veto i la possibilitat d'un debat per impulsar el marc legal que, entre d'altres conseqüències, permetria que TV3 es pogués continuar veient al País Valencià.
La Plataforma per la Llengua, que aglutina una vintena d'entitats en defensa de la llengua catalana com a eina de cohesió social, ha mostrat el seu rebuig a la decisió del govern espanyol de vetar l'entrada al Congrés per al seu debat de la ILP Televisió Sense Fronteres argumentant motius de caràcter econòmic.

Per a la Plataforma, no permetre la lliure circulació de les emissions en català per tot el nostre àmbit lingüístic és un 'greu atac a la llengua' i afecta la llibertat d'expressió de més de 600.000 persones i 200 entitats que han signat a favor de l'empenta de la ILP.

L'entitat 'no entén' aquesta negativa del govern espanyol i continua manifestant el seu suport als tres objectius amb els quals des d'un principi es va presentar la ILP per part d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV): legalitzar l'emissió de TV3 al País Valencià, reconèixer l'existència d'altres llengües (a banda del castellà) a l'Estat espanyol i l'existència d'un territori de llengua catalana i admetre l'àmbit cultural i de comunicació català que permeta l'intercanvi d'emissions de tots els mitjans en la mateixa llengua sense cap acord previ de reciprocitat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
21 d'octubre de 2010, 08.33 h

Qué s'espera d'un govern com el ep.panyol que desconeix totalment el que és democrácia i llibretat d'expressió?. Com feia el dictador assassí, volen controlar al máxim l'informació.
No canviaran... mai. I encara volem pactar amb ells????


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.