directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un dels impulsors del manifest per investir Puigdemont: ''respon a un moment concret, no cristal·litzarà en cap moviment''

El text ja acumula més de 600 signatures

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

M.B| El manifest d'intel·lectuals i polítics que demana investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat ja supera les 600 signatures des que es va impulsar la setmana passada. L'Enric Pujol, historiador, professor a la Universitat Autònoma de Barcelona i militant d'Esquerra Republicana és un dels noms que hi ha al darrere i assegura que és una iniciativa sorgida "de la gent". 


 
carles puigdemont, ginebra
Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu

Comparteix
   


Etiquetes
“Des del món republicà, d’esquerres, social i sindical, considerem que el Parlament de Catalunya ha de proposar la investidura de Carles Puigdemont, i convidem totes les formacions polítiques democràtiques i republicanes a fer possible la seva continuïtat en qualitat de president de la màxima institució política dels catalans”, diu el manifest, fet públic després de la detenció del president a Alemanya . I és que -segons Pujol- aquest fet ha suposat un "punt d'inflexió" que ha convertit Puigdemont en un "referent de caràcter internacional" i que ha empès molta gent -"també altres que no són d'ERC, però sí d'esquerres i republicans- a pensar que investir-lo "és el que cal fer". 

Per a ell, Carles Puigdemont "encarna els ideals de la República Catalana"  i cal "aprofitar i potenciar" el seu "simbolisme" a nivell internacional; tenint en compte que ha posicionat l'opinió pública a Europa i el món del costat del sobiranisme. Amic d'Oriol Junqueras abans de la seva incursió en la política i company seu a la UAB, Pujol apunta que el manifest està tenint un "èxit insospitat" però això "no treu que no s'hagi de fer campanya per la resta de presos polítics i exiliats" i un "líder natural i cabdal" com és Junqueras. "Es tracta d'un manifest puntual que respon a un moment molt concret, però no cristal·litzarà en cap grup ni moviment", assegura Pujol, i apunta que el seu únic objectiu ha estat "incidir en el debat que hi ha al carrer". 

Així doncs, insisteix que no hi haurà continuïtat a la demanda. "La gent signa en un moment concret. Vivim una situació excepcional i, tot i que el debat polític és difícil per la repressió de l'Estat, en una setmana pot canviar tot. També l'opinió de la gent", conclou per afegir que la possibilitat d'una investidura simbòlica del president Puigdemont podria acceptar-se si fos consensuada i acceptada per tots els grups sobiranistes al Parlament. Sobre la diversitat de signants del manifest -hi ha militants d'ERC, el vicepresident de l'ANC, Pep Cruanyes, l'exvicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira, la periodista Pilar Rahola, l'escriptor Jaume Cabré o l'economista Germà Bel- Pujol ho relaciona amb el fet que tracti "una reivindicació molt sentida" entre molts grups polítics. Segons ell, "el debat polític al bloc republicà ha estat esbiaixat pels partits quan la gent no és tan taxativa". 
 
Acte a l'UAB pels presos polítics i els exiliats

Al manifest, s'hi pot adherir qualsevol persona, com també assistir el proper 11 d'abril, a les 13h., a l'acte que alguns dels impulsors del manifest han organitzat a la Universitat Autònoma de Barcelona per reclamar l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats; amb un especial record als professors de la casa Oriol  Junqueras i Anna Gabriel.  





COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU .. LI FALTA TENIR UN BON AJUNTAMENT I UNA BONA POLICIA LOCAL ARA NO TENIN RES DE AIXO fletxa CARLES PUIGDEMONT JA ÉS EL PASSAT DE CATALUNYA MILLOR A DE DIMITIR I ENTREGA EL ACTA DE DIPUTAT JUNQUERAS TAMBE A DE DIMITIR PLEGAR ENTREGAR EL ACTA
5 d'abril de 2018, 01.06 h

NO PODEN INVESTIR A CARLES PUIGDEMONT Con a CANDIDAT , Per unes Paraules quel mateix va dir cuan estaba a BRUSSEL-LES ..


VA DIR CAP POLITIC PRES QUE ESTIGUI A UNA PRESÓ PODRIA SER CANDIDAT ..Ara

Ara se Coma sus Palabras con Pan con Tomate CHULO Y PREPOTENTE I POLITIC COVARD ..

QUE CHISTE MAS BUENO Escuchar de CARLES PUIGDEMONT Si sale de la Carcel

NO SE ESCAPARA JA JA JA Que bueno je je


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
4 d'abril de 2018, 23.26 h

#2




SI ESTAS TAN PREOCUPADA, CONOCES TU CALMANTE DE SOBRAS


UN POLLON ROJIGUARRO, CALMARA TU ANAL-PATRIOTISMO


TU VIBRACION ANAL DEJARA DE SER ESPASMODICA


VERAS LA LUZ EN EL "VALLE DE LOS ESCOCIOS"






Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
4 d'abril de 2018, 19.47 h

QUERIDOS NAZIS

ME TENEIS PREOCUPADOS, LA DETENCION DEL PUCHI OS HA HECHO OLVIDAR YA A LA FORCADELL,RULL,TUTURULL, ROMEVA,ETC ETC

YA NO OS ACORDAIS DE ELLOS. ¿ NO PENSAIS EN SUS BEBES TENIENDO QUE IR A ESTREMERA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
4 d'abril de 2018, 19.19 h

Quant la certesa del present és mes gran que la incertesa del futur, tothom escull futur!

Si una persona se salta la llei és un delinqüent. Si 100 persones es salten la llei es diu problema social però si són més de 2.000.000 de persones es diu democràcia.

Discurs de Pau Casals davant l'ONU, en recollir la Medalla de la Pau el 1971. https://www.youtube.com/watch?v=TMp1LcJLTmU


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.