directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El 155 frena la lluita contra les agressions homòfobes

L'Observatori contra l'Homofòbia denúncia el repunt dels insults homòfobs per la tensió política

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció | Durant el 2017, l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) va registrar 111 incidències relacionades amb la LGBTI-fòbia, 17 punts per sobre del que s'havia detectat els dos anys anteriors. I és que segons el president de l'OCH, Eugeni Rodríguezel, l'aplicació del 155 ha frenat el grup de treball que s'havia posat en marxa per poder fer seguiment de tots aquests casos.
Una carrossa desfilant pel centre de Barcelona durant el dia de l'orgull gai
Una carrossa desfilant pel centre de Barcelona durant el dia de l'orgull gai
© Patricia Mateos

Comparteix
   


Etiquetes
Segons l'Observatori contra l'Homofòbia, les agressions van suposar un 47,7% de les incidències recollides per l'entitat. De totes les agressions, Eugeni Rodríguez, ha recalcat que només en dos casos s'ha pogut identificar el suposat agressor, i en culpa, parcialment, la situació política de Catalunya i l'aplicació del 155.
 
Rodríguez ha explicat que s'havia engegat un grup de treball amb la cúpula dels Mossos d'Esquadra per poder treballar en aquesta línia i aconseguir que la policia acatalana reculli totes les denúncies independentment de si la percepció de l'agent és que es tracta d'una denúncia penal o administrativa.
 
Aquestes reunions, ha assegurat Rodríguez, s'han paralitzat des de l'1-O i per això, creu que ha de ser una prioritat quan es recuperi la normalitat institucional. Per Rodríguez és imprescindible que es creï un organisme independent, que rendeixi comptes al Parlament de Catalunya, i que serveixi per garantir el compliment de la llei.
 
Més insults homòfobs per la tensió política

Rodriguez també ha denunciat que la situació política catalana també ha produït un augment dels delictes d'odi amb discursos amb connotacions ''despectives i banalitzants'' amb el col·lectiu LGTBI, tant per persones LGTBI com per a persones que no ho són. 

El president de l'entitat ha explicat que han proliferat els insults ''clàssics'' i els que més n’han patit en aquest context polític són Forcadell, Junqueras, Iceta i Puigdemont. 

En aquesta línia, ha qualificat ''d'impropi' en qualsevol discurs polític, utilitzar aquest tipus d'insult ''com a arma contra una altra ideologia''. Per això ha demanat als grups parlamentaris i a la societat en general canviar aquestes conductes ''perquè amb odi no arreglarem res''.

Només 5 sancions des que la llei 11/2014 està en vigor

L'informe també ha recollit que el 2017 ha estat l'any en què l'administració ha posat més sancions des que la Llei 11/2014 està en vigor. En total, se n'han interposat 5, entre les quals destaquen l'autobús d'HazteOir i la sanció al professor de Lleida.
 
Des de l'OCH ''feliciten'' la Generalitat per aquestes sancions, que s'han incrementat un 500%, però lamenten que només siguin 5 entre centenars d'expedients després de 3 anys de vigència del text.
 
Rodríguez ha recalcat que cal aprovar el reglament referent al règim d'infraccions i sancions, un tràmit pendent per al pròxim govern.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
13 d'abril de 2018, 16.00 h

#3 Ah!!!!! i per cert, m'en olbidava, si és "fals" tot plegat, doncs abolim el Tractat d'Utrech que encara és vigent, que et sembla? no heu de tenir pas cap por


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
13 d'abril de 2018, 15.59 h

#3 Si és un engany doncs que es deixin de la comèdia del 155 i alliberin els presos polítics i tornin els polítics exiliats, oi? si és un engany no cal doncs que l'estat espanyol foti tanta comèdia franquista


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
13 d'abril de 2018, 14.51 h

#2 LA QUERELLA A LLARENA ES UN GESTO INUTIL, UN CANTO AL SOL, EN CONTRA DE LA OPINION DE LOS LETRADOS DEL PARLAMENTO REGIONAL CATALAN.

Y LO SABEN. . .


LOS NAZIS CON EL 155 VIVEN MUY BIEN. LO JODIDO PARA ELLOS SERA CUANDO AL FIN GOBIERNEN DECIR A SUS FANATICOS SEGUIDORES QUE LES ENGAÑARON DURANTE AÑOS CON EL PRUSES.


JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
13 d'abril de 2018, 11.10 h

Es miri per on es miri el 155 és nazisme pur a la espaÑola, i com més s´analitza més clar es veu. Això s´ha d´aturar ara que hi som a temps, si no tota Europa en podria quedar empastifada.

Visca Cataluya independent!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
13 d'abril de 2018, 11.09 h

Juro que els hi fotaré el 155 per el cul i els hi surti per la boca, empalats per el seu article


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.