directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La crida de Rovira des de l'exili: ''No hi ha alternativa a posar-nos d'acord''

Diu que s'està parlant amb tothom perquè els fets que passen a Alemanya, Catalunya i Bèlgica obliguen a un "diàleg permanent"

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció/ACN| La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha fet una crida a les forces independentistes a seure en una taula de "forma serena i ferma" per arribar a acords. En una entrevista a l'ACN des de Suïssa, ha defensat que "no hi ha alternativa a un acord" i alhora ha reivindicat que fer govern "no és l'objectiu final però sí imprescindible" per assolir els horitzons polítics marcats. 
La secretària general d'ERC, Marta Rovira
La secretària general d'ERC, Marta Rovira
© Guillem Roset

Comparteix
   


Etiquetes
Després que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena hagi tornat a rebutjar que Jordi Sànchez pugui assistir a la seva investidura, Rovira recorda que "el temps ha començat a córrer". "Ara sí que tenim una fita, a partir de la qual ja no podrem fer un govern ni escollir president", ha advertit. En aquest sentit, ha instat les forces republicanes a ser capaces de posar-se d'acord sobre qui ha de ser el president de la Generalitat per tal que "no vingui imposat des de fora".
 
Des de l'exili a Suïssa, la secretària general d'ERC apressa les forces polítiques independentistes a seguir negociant tenint en compte que el pla C -Jordi Sànchez de nou- després de Carles Puigdemont i Jordi Turull no ha pogut ser investit president de la Generalitat. Rovira no té "cap dubte" que s'acabarà arribant a un consens i que es forjarà l'estratègia a seguir. De fet, avisa que "no hi ha alternativa a un acord" i apel·la a la "comprensió" entre els representants dels partits independentistes.
 
En aquest context, ha encoratjat les noves cares que representen JxCat, ERC i la CUP a seure a la taula de la negociació "tantes vegades com faci falta" i a treballar perquè Catalunya tingui un president i un govern que es posi a treballar i sigui "efectiu". "Totes les forces republicanes hem de ser conscients que hem d'arribar a un acord, cal escollir president, cal fer govern, no és l'objectiu final però es imprescindible per arribar a tots els objectius polítics que ens marquem. I cal començar la legislatura per recuperar el terra democràtic fonamental i construir majories molt amplies per defensar drets polítics i civils", ha argumentat.
 
Preguntada per les converses que ha mantingut des de Suïssa amb líders polítics catalans, entre ells Puigdemont, Rovira s'ha limitat a dir que s'està parlant amb tothom perquè els fets que passen a Alemanya, Catalunya i Bèlgica obliguen a un "diàleg permanent" malgrat les dificultats per la distàncies. De fet, segons Rovira, "l'obligació" dels representants polítics independentistes és "parlar, entendre's i consensuar", tal com han demanat els ciutadans.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
14 d'abril de 2018, 12.05 h


#1 Chavalín, tu, que parece ser te hacias llamar Aragoneses, tienes clavados en la mente unos recuerdos abominables de tu infancia, cuando a tu mamá la fornicaban unos clientes FALANGISTAS , es decir, NAZIS, que la maltrataban y alguno de los cuales te hizo cosas vergonzosas que, sin embargo, a ti te gustaron mucho (y así has acabado de viciado)

Por eso sigues viendo NAZIS en todos los demòcratas que no aceptan tu FRANQUISMO MILITANTE que te hace perder horas y mas horas exhibiendo tu pas... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
14 d'abril de 2018, 11.50 h

un abuelo de 83 años es condenado a la carcel por matar a un asaltante armado que entro en su casa.

Los Mozos de la Cuadra mataron a un hombre desarmado con 26 tiros , algunos de arma larga, sabiendo ya que su cinturon explosivo era falso.

¿sera que la CUP tiene razon?

https://politica.elpais.com/politica/2018/04/12/actualidad/1523531489_685781.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 d'abril de 2018, 11.33 h

Si espera que l´estat espanyol reconegui el dret a decidir deu ser que encara no coneix encara Espanya o que ha renunciat a la República,

Si que hi ha alternativa, es tracta de guanyar el carrer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
14 d'abril de 2018, 11.20 h

Se presenta un buen fin de semana

Moody s sube la nota a España, M.Rajoy sigue siendo el 131 Presi de la gene catalana, los dirigentes de los partidos NAZIS estan huidos o en prision, y ha dejado de llover

http://www.elmundo.es/economia/macroeconomia/2018/04/13/5acf4b0222601d64018b4647.html

N.B..: ¿HA LLAMADO pUCHI A LA FAMILIA DEL jUNQUERAS? ¿hAN IDO LOS NIETOS DE LA fORCADELL A VER A LA ABUELITA A LA CARCEL?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.