directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Noms locals del PSC desafien el partit en suport del front unitari impulsat per Torrent

Més de 200 càrrecs i ex càrrecs electes del Baix Llobregat i l’Hospitalet han recolzat el president del Parlament

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Redacció| Més de 200 càrrecs i ex càrrecs electes -entre ells del PSC; juntament amb altres del PDeCAT, ERC, ICV i la CUP- al Baix Llobregat i l’Hospitalet han subscrit aquest dilluns una declaració “en defensa dels principis democràtics i dels drets civils i polítics”. Al text, els signants aposten per una adhesió transversal del territori al front comú “contra la repressió” proposat pel president del Parlament, Roger Torrent, i estenen l’oferiment a sindicats, patronals i associacions cíviques. El líder del PSC, Miquel Iceta, havia respost a la iniciativa de Torrent possant en dubte que "al president del Parlament li pertoqui encapçalar fronts". 
Diversos càrrecs i ex càrrecs electes del Baix Llobregat i l'Hospitalet després de la lectura de la declaració a favor d'un front unitari en defensa de la democràcia
Diversos càrrecs i ex càrrecs electes del Baix Llobregat i l'Hospitalet després de la lectura de la declaració a favor d'un front unitari en defensa de la democràcia
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
"No és un embat de banderes, sinó de valors universals”, afirmen els signants, tot fent una crida a “recuperar la democràcia des de la fermesa”. Pels impulsors de la declaració que s’ha llegit davant l’ajuntament de Castelldefels, l’empresonament dels consellers i dels líders de les entitats sobiranistes és “un atac al cor de la democràcia”, i lamenten especialment la situació del vicepresident de la Generalitat destituït Oriol Junqueras, exalcalde de Sant Vicenç dels Horts.
 
Els signants de la declaració asseguren que la situació política actual és una “involució democràtica sense precedents”, i posen com a exemple la “persecució policial” del referèndum de l’1 d’octubre i la “repressió violenta” de les persones que van votar. Al mateix temps, afirmen que la societat catalana es troba “en un estat constant de persecució camuflat en suposats delictes d’odi”, fet que consideren “una amenaça constant a la llibertat d’expressió”. “Criminalitzar idees polítiques legítimes, i considerar accions polítiques pròpies d'una democràcia com a fets delictius, no és justícia, és repressió”, afegeixen.
 
En aquest sentit, el text llegit aquest dilluns a Castelldefels senyala que les decisions preses els últims mesos des del Tribunal Suprem i l’Audiència Nacional en les causes que investiguen la celebració del referèndum signifiquen “un pas dolorosament contundent i definitiu en el marc de la repressió política i la vulneració dels drets fonamentals de la ciutadania d'aquest país”.
 
Els més de 200 càrrecs i ex càrrecs del Baix Llobregat i l’Hospitalet adherits al manifest afirmen que la situació política i judicial actual “interpel•la tothom que estima la democràcia, la justícia i les llibertats”, i insta les diferents formacions polítiques a aparcar les diferències ideològiques en pro de la defensa de la democràcia. Per això subratllen la necessitat d’adherir-se al front unitari proposat per Roger Torrent, amb l’objectiu de crear “una aliança que exigeixi –i aconsegueixi- la llibertat de les persones perseguides”. “La sensació d'indefensió i d'injustícia és molt gran. Però la resposta, ara més que mai, ha de ser cívica, pacífica, democràtica i massiva”, conclouen.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Fd'A. fletxa Calders
17 d'abril de 2018, 13.40 h

El PSC sempre ha estat i serà catalanista per molts Icetes que hi hagi. I avui dia ja no hi ha catalanisme sense independència i república.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
mario fletxa barna
17 d'abril de 2018, 10.28 h

POM...POM...què hi a ALGÚ? AH! icetaaaa que no ho vols entendre? si no pots seguir el que la majoria dels catalans volen dimiteix i passa't a un altre formació política que no es digui PSC, potser veuràs quants dels militants que no els cau la cara de vergonya et degueixen...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
rorqual fletxa mediterrània
17 d'abril de 2018, 09.45 h

A veure si per una vagada per totes la llibertat personal es contraposa a la ideologia burocràtica i perversa dels dirigents del partit, sempre lluny del realisme i sotmesa a la corrupció central. Ja seria hora que la lògica natural passés al davant de l´obediència cega d´alguns venuts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
17 d'abril de 2018, 08.55 h



La uniò, es el que ens farà mes forts encara..... EL INDEPENDENTISTA ESTA FORT. Per mostre, la última mani......


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.