directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Cifuentes renuncia només al màster i s'aferra al càrrec

La presidenta de la Comunitat de Madrid demana disculpes però afirma que no ha comès cap "il·legalitat"

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha renunciat al seu polèmic màster en una carta enviada al rector de la Universitat Rey Juan Carlos, Javier Ramos, segons ha avançat aquest dimarts 'OK Diario' i ha repiulat el propi compte oficial de Cifuentes presidenta. En la missiva, Cifuentes demana disculpes però afirma que no ha comès cap "il·legalitat" i que si hi ha hagut "irregularitats" aquestes han estat de tipus "administratiu". 
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes
© Roger Pi de Cabanyes

Comparteix
   


Etiquetes
"Estic en possessió del corresponent títol oficial, així com de tots els certificats acreditatius del pagament de taxes i de les qualificacions obtingudes en cadascuna de les matèries", ha recordat la presidenta de la Comunitat de Madrid. "Tots i cadascun d'aquests documents estan expedits per les autoritats acadèmiques competents i acrediten dues coses: en primer lloc, que jo no he comès cap il·legalitat; i en segon lloc, que he complert els requisits que la Universitat em va posar per aconseguir aquest títol", ha afirmat Cifuentes a la carta.
 
"No obstant, segons es desprèn de la informació reservada oberta per la Universitat, l'obtenció del màster s'ha vist afectada –segons sembla- per diverses irregularitats administratives, totalment alienes a la meva persona, però que han posat en dubte la seva validesa", ha continuat en la carta la presidenta de la Comunitat de Madrid, que apunta també a Javier Ramos que l'acta del treball de final de màster "ens va ser transmesa directament per la Secretaria del rector el passat 21 de març a les 17 hores i 36 minuts i, un quart d'hora després, vas donar instruccions per obrir una informació reservada en existir dubtes sobre seu contingut i validesa". "Com alumna d'aquest màster, soc la primera interessada en esclarir qualsevol anomalia que hagi pogut existir en el seu procés d'obtenció que, insisteixo, és totalment aliena a mi, ja que sempre he complert la legalitat i he atès les indicacions de la Universitat", ha puntualitzat Cifuentes en l'escrit. 

Confiança en la justícia
 
"De fet, i amb aquesta finalitat, he sol·licitat la pràctica de diverses diligències a la querella criminal que he interposat al jutjat", ha avançat la presidenta de la Comunitat de Madrid, que avisa: "Tinc plena confiança que la Justícia posarà llum sobre la totalitat dels aspectes relacionats amb els procediments acadèmics i administratius que se segueixen a la Universitat Rey Juan Carlos per als cursos de postgrau". "Espero també que la Justícia pugui determinar les responsabilitats corresponents davant una preocupant vulneració de la Llei de Protecció de Dades a la Universitats que dirigeixes, que no només ha pogut facilitar l'accés i divulgació de dades personals, sinó també la seva manipulació", ha criticat obertament Cifuentes, que ha assenyalat que es va incorporar al màster perquè inicialment estava en condicions per cursar-lo amb plena dedicació i que –després de ser nomenada delegada de govern a Madrid- hi havia "condicions flexibles" per continuar-lo. 
 
La presidenta de la Comunitat de Madrid detalla que va complir amb tots els requisits per seguir els estudis del màster en paral·lel amb la seva tasca política. "Tot i això, i veient el que està succeint, si em vaig equivocar i en aquell moment havia d'haver rebutjat les facilitats que m'oferia la Universitat, demano disculpes a qualsevol que s'hagi pogut sentir agreujat", ha afirmat Cifuentes. "Com ja he dit, només em va moure a participar en aquest màster el meu interès per ampliar coneixements tot i les dificultats personals que m'impedien cursar-lo en un règim ordinari. En cap moment vaig pretendre treure rèdit d'aquest màster, ni pretenc fer-ho en el present o el futur", ha sentenciat la presidenta madrilenya. "Per tot això, et comunico formalment la meva decisió de renunciar al títol de màster de la Universitat Rey Juan Carlos", ha conclòs la carta de Cifuentes.

El recolzament de de la Serna

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, considera que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, "ha actuat amb responsabilitat" sobre la seva renúncia al seu polèmic màster. "Crec que és un gest que l'honra", ha dit el ministre en declaracions als mitjans.

De la Serna ha criticat severament el portaveu del Partit Socialista de Madrid, José Manuel Franco, per haver anunciat una moció de censura contra Cifuentes "quan ell és el primer que té la llicenciatura falsa". "Crec que s'ha de fer un exercici de veritat, d'autenticitat, de defensar ben alt i amb contundència la universitat, els alumnes i les famílies que han pagat i suat amb tinta els seus màsters i llicenciatures", ha afirmat el ministre, que ha reclamat que tots els partits "no només han de demanar disculpes sinó també pagar-ho". "És el que crec per tots sense excepció", ha afegit.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Fd'A. fletxa Calders
18 d'abril de 2018, 12.34 h

La Cifuentes cada dia es va despullant i en resta només la imatge del PP: aprofitada, mentidera, vivint del "cuento". I recolçada per tots els qui són com ella.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
. fletxa .
17 d'abril de 2018, 23.45 h

#3 drogat


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS TABARNIA´S PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS: PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA
17 d'abril de 2018, 16.19 h

RIDICULO MUNDIAL DE TVEN 3

La CNN acusa a TV3 de manipular los abdominales de Cristiano Ronaldo
La cadena televisiva estadounidensea CNN se hizo eco de una polémica que acusa a la cadena catalana TV3 de haber manipulado una imagen de Cristiano Ronaldo
http://www.sport.es/es/noticias/real-madrid/cnn-acusa-tv3-manipular-los-abdominales-cristiano-ronaldo-5271501?utm_source=elperiodico.com&utm_medium=widget&utm_campaign=widget-portada-elperiodico&_ga=1.179799076.1862755372.1452360317



JA JA JA ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
17 d'abril de 2018, 16.18 h



Son els "trapicheos", dels ultres.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep fletxa Albons
17 d'abril de 2018, 12.53 h

Un màster es té o NO es té. Si és té com carai s'hi renuncia I si NO es té no cal renuciar-hi


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.