directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 09:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Vídeo] Catalá adverteix Turull de les conseqüències ''d'ofendre'' Llarena

Sobre els CDR, diu que hi ha ''diferents graus'' de terrorisme

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció| El ministre de Justícia espanyol, Rafael Catalá, ha respost a la declaració del diputat de JxCAT, Josep Rull, ahir davant el Tribunal Suprem advertint-li que "ofenent un jutge dient que actua al dictat d'una tercera persona no li donarà rèdit en el seu procés judicial". En declaracions a 'Los Desayunos de TVE', el ministre ha valorat així l'acusació de Rull al jutge Pablo Llarena de seguir el "full de ruta" del govern espanyol. El ministre ha dit que aquestes declaracions són "impròpies" d'un sistema on hi ha llibertat i separació de poders i ha defensat que a l'Estat hi ha "justícia independent i ningú li diu a un jutge què ha de fer". 
Catalá, en una imatge d'arxiu
Catalá, en una imatge d'arxiu
© @RTVE_Com

Comparteix
   


Etiquetes
Catalá ha lamentat les declaracions "reiterades" d'alguns dels presos polítics acusant els jutges d'actuar segons el que els diu el govern espanyol i ha afegit que això fa "un greu mal a la democràcia". "Puc pensar que a ells els hi va bé, però ni això", ha afirmat, al temps que ha criticat que és "absolutament mentida" que sigui així. "Estic convençut que els jutges en absolut actuen al dictat de ningú", ha declarat. 

El ministre ha anat més enllà i ha assegurat que si ell s'atrevís a trucar a un jutge aquest "actuaria al contrari per demostrar la seva independència". A més, ha defensat que no té constància de cap cas en que un jutge espanyol hagi denunciat pressions o coaccions per part de ningú.


Converses amb Alemanya

Ha explicat també que la reunió entre la fiscalia espanyola i l'alemanya -en un moment de tensió entre ambdós països per la diferència de postures en el cas Puigdemont- s'emmarca en la plena normalitat i que el que es va fer és aportar informació a l'alemanya "per tractar de convèncer el tribunal alemany". En aquest sentit, ha confiat que el fiscal alemany "tornarà a insistir previsiblement en els arguments que ja va fer servir", ja que la fiscalia alemanya va demanar que es tramités l'extradició de Puigdemont ."Dono per suposat que mantindrà la posició perquè tindrà més informació perquè hi ha hagut més temps de donar-li proves", ha apuntat, al temps que ha dit que "hi ha temps" per entendre que "hi ha fonament" en el que diu el TS. 
 
D'altra banda, Catalá ha explicat que la conversa que va mantenir amb la seva homòloga alemanya Katerina Barley –després que aquesta fes unes declaracions al seu parer "impròpies"- va ser "propera i molt natural" i que en aquesta la ministra li va demanar "disculpes" i que havia estat "malinterpretada". Barley hauria dit en una entrevista a 'Sueddeutsche Zeitung' que la decisió dels jutges sobre Puigdemont era "absolutament correcta", cosa que va negar més tard el govern alemany.

"Li vaig fer consideracions per situar-la en context perquè les seves declaracions feien mal", ha reconegut Catalá. De fet, ha apuntat que el portaveu del govern alemany ja va insistir en el "respecte a la democràcia i en que es tractava d'un tema intern" i ha afirmat que la situació està "reconduïda" amb unes relacions entre els dos governs són "fermes, de socis lleials".

Hi ha "diferents graus" de terrorisme

Catalá també s'ha referit al tipus delictiu de terrorisme, tant pel que fa als Comitè de Defensa de la República (CDR) com als joves d'Altsasu. En ser preguntat sobre si s'estava banalitzat aquest tipus delictiu, el ministre ha afirmat que dins del concepte "hi ha molts tipus" i que en línies generals "terrorisme és un ús de la violència amb finalitats polítiques". Ha afegit que "pot tenir graus" i que pot anar "des de cremar un contenidor fins a un assassinat". Segons ell, això no és "banalitzar en absolut" sobre el terrorisme i, en tot cas, ha apuntat que en la línia de millorar les lleis potser es podria "estudiar" si cal "afinar" el concepte.

"Ombres" en el cas "anecdòtic" de Cifuentes

Per últim, ha reconegut "zones d'ombres" en el cas del màster de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, però ha afegit que es tracta d'un cas "anecdòtic" que en cap cas hauria de "desacreditar" la seva trajectòria. A més, ha valorat que el tema està sent encara investigat i veu "prematur" prendre decisions polítiques abans de conèixer el resultat d'aquestes investigacions. En tot cas, ha dit que sempre "s'ha de tenir visió sobre l'impacte" que una situació persona pot tenir en el partit que li ha donat la confiança.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Núria fletxa Barcelona
19 d'abril de 2018, 09.09 h

Ministre Catalá que nets de "barrut"!!!

Núria


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Marta fletxa Sabadell
18 d'abril de 2018, 20.23 h

Fotes fàstic aquests feixistes !!!

Visca Catalunya lliure !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
18 d'abril de 2018, 19.06 h



Catala....menos lobos caperucita. Solo sois unos corruptos en un país en franca decadencia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
fideli fletxa rdnes
18 d'abril de 2018, 18.53 h

ell segresta , i ni se'l pot ofendre... Vés a la merda, Ministre!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
18 d'abril de 2018, 18.32 h

PENSO QUE CANTAR LES VERITATS A LLARENA, I A RAFAEL CATALA, EL GRAN NAZI, QUE HO MOSTRA FENT EL FANFARRÓ A CADA PARAULA I ACTITUD. DONCS, CERQUEM A MI 82 ANYS I 61 MILITANT EN L'INDEPENDENTISME SABENT QUE COMENÇÀ EL , 1714 COM A RESISTÈNCIA I RESILIÈNCIA CONTRA FELIPE V,, EL TERRORISTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
18 d'abril de 2018, 17.02 h

Dient les veritats, es perden les amistats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS TABARNIA´S PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS: PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA
18 d'abril de 2018, 15.44 h

RIDICULO MUNDIAL DE TVEN 3

La CNN acusa a TV3 de manipular los abdominales de Cristiano Ronaldo
La cadena televisiva estadounidensea CNN se hizo eco de una polémica que acusa a la cadena catalana TV3 de haber manipulado una imagen de Cristiano Ronaldo
http://www.sport.es/es/noticias/real-madrid/cnn-acusa-tv3-manipular-los-abdominales-cristiano-ronaldo-5271501?utm_source=elperiodico.com&utm_medium=widget&utm_campaign=widget-portada-elperiodico&_ga=1.179799076.1862755372.1452360317



JA JA JA ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.