directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 18:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Àudio] Hisenda torna a vulnerar els drets dels catalanoparlants en la campanya de la renda: ''no tenemos el servicio en catalán''

Ho denuncia la 'Plataforma per la Llengua'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció| La 'Plataforma per la Llengua' denuncia que l'Agència Tributària del Ministeri d'Hisenda espanyol "torna a vulnerar els drets dels catalanoparlants": segons expliquen, no es garanteix l'atenció en català als ciutadans que ho demanen en el marc de la recent estrenada campanya per la declaració de la renda. "L'Agència Tributària no ofereix el servei telefònic d'informació de la campanya de la renda en català, tot i que també recapta els impostos dels catalanoparlants. Així ho ha constatat la Plataforma per la Llengua, que veu com, un any més, fer aquest tràmit en català es converteix en una cursa d'obstacles", asseguren.
Imatge de la campanya de 'Plataforma per la Llengua'
Imatge de la campanya de 'Plataforma per la Llengua'

Comparteix
   


Etiquetes
No és el primer cop que l'ONG de la llengua fa aquesta queixa i -l'any passat- ja va denunciar la "desaparició del català" en diversos tràmits, tot i que finalment l'organisme va rectificar per poder complir la llei. Enguany, però, asseguren que "l'Agència Tributària no té cap mena de sistema preparat per atendre els ciutadans que parlen en català i el personal que destina a la informació al contribuent no és conscient que aquest dret existeix". 
 
Cal tenir present que el dret dels parlants de català d'expressar-se en la seva llengua amb les institucions està reconegut expressament per la legislació vigent, en que es diu que els treballadors de l'Administració espanyola "garantiran l'atenció al ciutadà en la llengua que sol·liciti sempre que sigui oficial al territori". En aquest sentit, la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries (CELROM) -ratificada per Espanya- estableix que les autoritats que tinguin competència sobre un territori amb un nombre rellevant de parlants d'una llengua "regional o minoritària", hauran d'usar aquesta llengua o almenys garantir que els seus treballadors d'atenció el públic la faran servir.
 
Amb tot, la 'Plataforma per la Llengua' assegura que "en diverses trucades telefòniques, treballadors de l'Agència Tributària han mostrat la seva perplexitat pel fet que algú se'ls dirigís en català, han exigit de ser interpel·lats en castellà i fins i tot han reconegut que no hi ha cap sistema previst per oferir el servei en català". Aquí va un exemple: 


A més, l'ONG també ha constatat que el manual de declaració de la renda ha tornat a aparèixer a la pàgina web d'Hisenda en un primer moment només en castellà. A data de 17 d'abril, s'ha incorporat la versió en català.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU .. UNA EMFERMETAT NO FA PAS BO A UN POLITIC QUES DOLENT I CRUEL AMB UNA FAMILIA BEN POBRE fletxa JUNTS PER CATALUNYA ,E.R.C. y LA CUP ¿ VOLEU FER SI O NO UN NOU GOVERN CATALÀ ? SI NO ¿ PER QUÈ HUS BAN VOTAR ? ¿PER QUÈ NO ELIMINEU EL ARTICLE 155 ? DE QUE HUS SERBEIX TENIR UNA MAJORIA ? SI NO FEU UN GOVERN
19 d'abril de 2018, 07.51 h

BOICOT A ESPAÑA BOICOT TOT LO QUES ESPANYOL I CASTELLÀ .. PER SANT JORDI


PER SANT JORDI NO COMPREU CAP LLIBRE EN ESPANYOL = EN CASTELLÀ NOMES CATALANS

RECORDEU ELS ESPANYOLS FORA DE CATALUNYA FAN BOICOT ALS PRODUCTES CATALANS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU .. UNA EMFERMETAT NO FA PAS BO A UN POLITIC QUES DOLENT I CRUEL AMB UNA FAMILIA BEN POBRE fletxa JUNTS PER CATALUNYA ,E.R.C. y LA CUP ¿ VOLEU FER SI O NO UN NOU GOVERN CATALÀ ? SI NO ¿ PER QUÈ HUS BAN VOTAR ? ¿PER QUÈ NO ELIMINEU EL ARTICLE 155 ? DE QUE HUS SERBEIX TENIR UNA MAJORIA ? SI NO FEU UN GOVERN
19 d'abril de 2018, 07.47 h

NO COMPREU LLIBRES EN ESPANYOL = CASTELLÀ PER SANT JORDI BOICOT A ESPAÑA .

Compreu nomes LLIBRES FETS EN CATALÀ i per Escriptors Catalans o Escriptores Catalanes .


BOICOT ALS PRODUCTES ESPANYOLS NO COMPREU VI DE RIOJA SI SOU BONS CATALANS .

CAL PARLAR SEMPRE EN CATALÀ Qui no la entengui QUE LA APRENGUI TOT EN CATALÀ .

SER CATALÀ ES PARLAR EN CATALÀ .. I VOLGUER SER CATALÀ NO PAS ESPANYOL ,.

ELS FATXES SON ELS QUE PARLEM... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.