directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 17:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Vídeo] El Gobierno, a la desesperada: malversació ''pot ser també deixar un edifici o gastar llum''

S'aferren a un delicte que ells mateixos han reconegut inexistent per fer-se amb Carles Puigdemont

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció| El número dos de Soraya Sáenz de Santamaría i encarregat de l’aplicació del 155 a Catalunya, Roberto Bermúdez de Castro, ha defensat aquest dijous el criteri del ministre d’Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, a qui el jutge Pablo Llarena demana que acrediti les seves afirmacions sobre que no es va gastar “ni un euro” de diners públics en l’organització del referèndum. El Gobierno i la justícia espanyola han vist truncades les seves intencions amb les declaracions de Montoro en ser la malversació la seva darrera oportunitat d'extradir Carles Puigdemont després que la justícia alemanya hagi rebutjat el delicte de rebel·lió; però no es donen per vençuts i ataquen -a la desesperada- per mantenir en peus el delicte que ells mateixos desmunten. 
Bermúdez de Castro, en una imatge d'arxiu
Bermúdez de Castro, en una imatge d'arxiu

Comparteix
   


Etiquetes
En una entrevista a la Cadena Ser, Bermúdez de Castro ha afirmat que “malversació de fons públics “pot ser també deixar un edifici, un local, o gastar llum”. “Són moltes més coses que tot això, i lògicament un pot lliurar una factura que posi ‘serveis postals i després manipular-la i fer un altre tipus de servei”, ha dit, perquè “el que hi pot haver és falsificació de factures”, com va dir el propi Montoro.
 
Les seves manifestacions -i les del ministre- contradiuen l’informe de la Guàrdia Civil que serveix de base per a la imputació de malversació de fons (que s’ha conegut aquest dijous) que xifra la malversació en 1,9 milions d’euros. Segons Bermúdez de Castro, l’executiu espanyol rep aquestes dades de la interventora de la Generalitat, Rosa Vidal, “que és una funcionaria i amb el seu lleial saber i entendre certifica que no hi ha hagut aquest tipus de despesa”. A més, ha dit, Montoro “sap que hi ha un control estricte dels fons del FLA” i rep un informe setmanal de la Generalitat “amb aquest tipus de certificats”.


Repta ERC:  Pere Aragonès “rebrà l’ordre” d’assistir a la reunió sobre finançament “i vindrà”

Bermúdez de Castro ha assegurat també que malgrat l’absència de Govern, la Generalitat serà present a la pròxima reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) on s’abordarà el nou model de finançament. Segons ell, el secretari d’Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, “rebrà l’ordre” d’assistir a la reunió, “i vindrà”. “Complirà la seva obligació”, ha afirmat.  Segons el seu criteri, es pot obrir el debat del finançament sense govern a Catalunya perquè la discussió “no durarà un dia”, i en tot cas espera que en un termini raonable es constitueixi l’executiu català.

El president espanyol, Mariano Rajoy, es va comprometre aquest dimecres amb la presidenta andalusa, Susana Díaz, i amb el d’Aragó, Javier Lambán, a convocar en breu aquest Consell per abordar el nou model, després que el grup de treball per al finançament autonòmic –al que no ha participat Catalunya- hagi enllestit les tasques. Malgrat que no té data, el Consell se celebrarà previsiblement al mes de juny.
 
Preguntat per què hauria de defensar Catalunya en aquest Consell de Política Fiscal i Financera, Bermúdez de Castro ha dit que “lògicament Catalunya té les seves pròpies característiques: té zones de l’interior de Catalunya despoblades, zones de muntanya on prestar serveis sanitaris i educatius és complicat, i després té una regió turística molt important on hi ha una població flotant molt important. Això significa que a l’hivern hi ha una població, per dir alguna cosa, de 5.000, i a l’estiu de 50.000, i això significa que els serveis a l’estiu s’han de multiplicar”.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
20 d'abril de 2018, 10.15 h

Imbecilitat espanyola a màxim, els encanta fer el ridícul davant de tothom.

Deixar un immoble o gastar en llum no és malversació ignorant. Idiota si fos així tots estaríem fent malversació,


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
19 d'abril de 2018, 17.46 h

bejota > bcn

Luca de Meo, presidente de SEAT:"Nos quedaremos en Catalunya, incluido con la
Independencia de la Republica Catalana".


JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS



Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
19 d'abril de 2018, 16.02 h

Malversació no son pas els AVE buits o els aeroports sense avions o submarins que no suren o autopistes i autovies sense cotxes o els euros aquells que es podrie-ho haver estalviat els sobres o......


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
19 d'abril de 2018, 15.08 h

Malversació són les autopistes de Madrizzzz, la plataforma del Flore, els més de 150 milions gastats en reprimir i oprimir els catalans, això és malversació i corrupció, porquets del PP, malversació és enjardinar l'ambaixada de Paris al gust de la dona del fabricant de proves falses contra els polítics, si algun govern mereix ser empresonat per corrupte i delinqüent no cal que sortiu de Madrizzzzz que els cobradors dels sobres de la caixa d'estalvis del BARCENAS, ús podran INFORMAR ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.