directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els emotius missatges dels presos polítics en un Sant Jordi excepcional

Les roses grogues envolten el Palau de la Generalitat en una diada atípica arran del 155

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció | Un Sant Jordi sense benedicció de les roses al Pati de Carruatges, sense missa a la Capella del sant patró i, el més important, sense Govern. Aquest és el context amb què el Palau de la Generalitat ha obert les portes aquest dilluns a tots aquells que han volgut visitar l'edifici. Amb l'absència de les autoritats i càrrecs institucionals, el protagonisme ha recaigut en els visitants que han portat roses grogues, en record als empresonats i als qui es troben fora de Catalunya. Precisament, des d'Estremera, Soto del Real i Alcalà-Meco, els presos polítics han volgut enviar missatges d'agraïment i felicitar la diada a tots els catalans i catalanes.
Una dona lliga una rosa groga a la tanca que protegeix l'entrada del Palau de la Generalitat, la diada de Sant Jordi 2018
Una dona lliga una rosa groga a la tanca que protegeix l'entrada del Palau de la Generalitat, la diada de Sant Jordi 2018
© Júlia Pérez

Comparteix
   


Etiquetes
El diputat de JxCat, Jordi Sánchez, ha vaticinat: “L’any que ve seré entre vosaltres, gaudint d’aquest dia tan especial". I ha emplaçat a sortir i gaudir d'aquest Sant Jordi. "Regaleu-vos llibres i roses”, afegeix a través de Twitter. 
Tanmateix, Jordi Cuixart ha felicitat la diada de "cultura, amor i llibertat".  "Avui, acompanyats d'un mar de roses grogues de dignitat col·lectiva. Cal que neixin flors a cada instant", sentencia el president d'Òmnium a Twitter. 
Joaquim Forn, ha demanat des de la presó d'Estremera que la jornada de Sant Jordi es visqui amb "cultura, civisme i reivindicació" i ha lamentat que aquest any no pugui gaudir de la Diada "com sempre". 
Per la seva banda Jordi Turull, ha explicat que Forn, Rull, Romeva i Junqueras li han regalat un llibre per Sant Jordi: 'Bon dia, són les vuit!'. "No sabeu la il·lusió que m'ha fet!", ha escrit a Twitter. 
Dolors Bassa i Raül Romeva han agraït les mostres de suport en forma de roses pintades i a través de totes les cartes rebudes.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
23 d'abril de 2018, 16.47 h

Les exportacions de les empreses catalanes han crescut un 4,9% entre els mesos de gener i febrer d'aquest 2018, respecte al mateix període de l'any passat i han registrat un nou rècord de tota la sèrie històrica en aquest període acumulat, segons dades del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat.

Amb un total d'11.520,7 milions d'euros, les vendes de mercaderies de companyies catalanes a l'exterior lideren la classificació de l'estat espanyol i concentren el 25,4% de totes les ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
BEJOTA fletxa bcn
23 d'abril de 2018, 16.10 h

Otras nueve empresas se evaden de Cataluña. Los destinos de las firmas son Bilbao, Dos Hermanas, Madrid, Molina de Segura, Teulada y Zuasti. Inco, ingeniería metalúrgica, abandona BCN y se va a Madrid. Se instaló en Barcelona hace casi 40 años y hoy emigra a San Sebastián de los Reyes. Impactmedia deja Cataluña y se va a Madrid. La firma tiene 15 años de vida y es especialista en la publicidad de centros comerciales

N.B. AL 1934 AMB LLUIS COMPANYS I CIA TAMBÉ FOU EXCEPCIONAL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
23 d'abril de 2018, 13.10 h

Cosme, Gràcies! PER RECORDAR AMB AQUESTA BANDA DE PIRATES MALDESTRES LA SEVA INCAPACITAT PER ESTABLIR RELACIONS MÌNIMAMENT HUMANES AMB LES COLONIES QUE HAN ESPOLIAT I TERRORITZAT al llarg de la seva trista història de predadors i lladres, d`assessinats i maltractaments a persones innocents, visctimes de la seva rapinya i ambició malaltissa, aquesta colla de mal nascuts que tanta misèria han causat als habitants de la terra, espero que algun dia paguin pels seus crims immensos!
GRACIES DE N... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.