directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 03:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La darrera bogeria del PP per emmotllar Catalunya al seu gust: eliminar l'Onze de Setembre i els Segadors

Albiol vol substituir-los per per Sant Jordi i el 'Cant de la Senyera'

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció| El PP no està content amb la Catalunya que li va donar només tres diputats les eleccions del passat 21-D i, per això, vol amotllar-la al seu gust. El darrer intent ha estat aquest dilluns, quan han proposat que la Diada Nacional de Catalunya sigui el dia de Sant Jordi i no l'Onze de Setembre, i que l'himne dels 'Segadors' sigui substituït pel 'Cant de la Senyera'. Segons el seu líder, Xavier García Albiol, i el líder del partit a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, la jornada d'aquest dilluns representa millor tots els catalans i "no ha estat contaminada ni segrestada pels independentistes".
Xavier Garcia Albiol, en una imatge d'arxiu
Xavier Garcia Albiol, en una imatge d'arxiu
© Bernat Vilaró

Comparteix
   


Etiquetes
En declaracions a la premsa davant de la paradeta del partit a la Rambla Catalunya, Albiol ha dit que Sant Jordi "per sort encara representa tots els catalans" més enllà de la seva ideologia, ja que tothom expressa el seu sentiment "d'orgull i pertinença a la societat catalana".Sobre la situació política actual, ha dit que repetir eleccions seria el pitjor que podria passar, perquè augmentarien els mesos "de paràlisi i bloqueig". "En cap país seriós, un sol individu bloqueja el funcionament normal de les institucions polítiques, com sí que passa sorprenentment a Catalunya amb Carles Puigdemont", ha dit, i ha assegurat que "ha perdut el rumb" i la societat no pot dependre d'ell.

El líder del partit a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha dit que durant el dia de Sant Jordi Catalunya i Barcelona mostren la seva "millor cara", la de la convivència, la cultura i la integració. "Cada dia hauria de ser Sant Jordi", ha dit, un dia en el qual, segons ell, tothom se sent cridat "a sumar i no dividir". Per això, creu que per a una millor "integració i convivència", el "veritable" dia de Catalunya hauria de ser el 23 d'abril i no l'11 de setembre, que ha descrit com un dia "d'exclusió, confrontació i revisionisme històric". Les darreres diades de l'11 de setembre han estat marcades per les reivindicacions de milions de catalans clamant pel seu dret a l'autodeterminació. Sobre els 'Segadors', Fernández Díaz ha dit que "recorden enfrontaments passats". 

Manuel Valls, possible candidat per C's a Barcelona. Què en pensa el PP? 

Sobre la possible candidatura de Manuel Valls a l'alcaldia de Barcelona per Cs,  Alberto Fernández Díaz ha dit que el respecta i hi comparteix el model d'estat, però no el de societat, perquè l'exministre francès és socialista, i desconeix encara el seu model de ciutat per Barcelona. "No sé si ell el sap", ha conclòs. També ha instat a no fer electoralisme permanentment amb els comicis municipals, pels quals falta més d'un any.

Per la seva banda, la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, ha demanat als polítics independentistes que "pensin en els problemes reals dels catalans" i frenin la "divisió que pretenen en la societat". Per això, espera que el Parlament "decideixi d'una vegada per totes un govern viable, legal i que pensi en tots els ciutadans, que treballi perquè Catalunya torni a ser una terra d'oportunitats, igualtat, llibertat, pluralisme i que hi càpiga tothom, que no s'exclogui ningú pensi el que pensi, terra d'acollida, orgullosa de si mateixa i admirada a la resta d'Espanya". Sobre el dia de Sant Jordi ha dit que és reivindicatiu i de concòrdia i convivència i de la retirada de samarretes grogues a la Copa del Rei, que "quan es va a un partit, s'hi va a gaudir l'esportivitat dels dos equips que van a jugar la copa, sempre cal treballar en el respecte a l'altre, al que pensa diferent, també en l'esportivitat, perquè així se suma; si no hi ha respecte, s'aprofundeix la divisió".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Junts fletxa Vilabrea
24 d'abril de 2018, 09.40 h

GARCIA, VES-TE´N DE LA FUNCIÓ PÚBLICA QUE FAS MOLTA PENA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
24 d'abril de 2018, 09.21 h

#3 Imbècil, ja sabem de que va el 1714, borinot. Ara t'en adones que era per un gabatxo marica i idiota com tots els borbons i per un emperador austríac? ara? enhorabona per ser tant retardat, però és com sou els espanyols retardats fins al cul.

I per cert, Catalunya era encara independent abans que el Bourbon toques els ous i eliminés les constitucions catalanes les quals va jurar, de res cap de polla amb gomina


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
24 d'abril de 2018, 09.17 h

#1 Tots els himnes, tots!!! les seves lletres són bèl.liques o reivindicatives o patriòtiques si t'estimes més, no són cançons d'alegría, una altre cosa és que siguin més o menys agradables com és el cant de la senyera. Tot i que a mi personalment també m'agrada més el cant de la senyera i no som els únics que ho pensen també


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
23 d'abril de 2018, 23.58 h

#3 fumigadores fulgencio e hijos no cuenta, gracias por el interes


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Ixs Zeta fletxa Banyuls
23 d'abril de 2018, 19.07 h

#4 Ortografia i gramàtica elementals:

"Compte", no pas "comte" -ja no n'hi ha de comtes, apart del de Godó-, ni tampoc "conte".

I "n'hi ha prou", i no pas "hi ha prou".


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
23 d'abril de 2018, 18.56 h

Talegón s’enganxa amb Arrimadas pels presos polítics. https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=1frq_RC3GwI


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
23 d'abril de 2018, 18.13 h

Aquesta colla de delinqüents descervellats i feixistes, tenen amb trampa del vot exterior inclou, 4 gats al parlament de Catalunya, el grup polític menys votat i pitjor representat, aquí l'explicació perquè!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
23 d'abril de 2018, 18.08 h

Pot anar a Cs, recluten deixalles humanes per presentar la candidatura a l'alcaldia de Barcelona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
23 d'abril de 2018, 16.28 h

Si us plau, nois de la Redacció del Directe, si no voleu ser la imatge especular de la La Razon o El País, no opineu dins la noticia, i encara menys en el títol: La darrera BOGERIA del PP.... No cal rebaixar-se al periodisme brossa, hi ha prou donant la noticia, atès que la gent és prou intel·ligent per arribar a les pròpies conclusions


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
BEJOTA fletxa bcn
23 d'abril de 2018, 16.05 h

Otras nueve empresas se evaden de Cataluña. Los destinos de las firmas son Bilbao, Dos Hermanas, Madrid, Molina de Segura, Teulada y Zuasti. Inco, ingeniería metalúrgica, abandona BCN y se va a Madrid. Se instaló en Barcelona hace casi 40 años y hoy emigra a San Sebastián de los Reyes. Impactmedia deja Cataluña y se va a Madrid. La firma tiene 15 años de vida y es especialista en la publicidad de centros comerciales.

N.B. AL 1714 (11-S) ES TRACTAVA DE POSAR EL CUL D'UN REI ESTRAGER AL ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.