directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós insta a socialistes i convergents a seguir l'exemple del PNB

Demana que s'abandoni el 'partidisme' i exigeix una 'actitud més generosa' a favor de Catalunya, 'governi qui governi'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, assegura que el PNB i el pacte per als pressupostos del 2011 posen en evidència el 'partidisme en que estan instal·lats' CiU i PSC a Madrid. Segons Puigcercós, ni el PSC durant els governs de Jordi Pujol, ni CiU en els últims set anys de governs tripartits, han aconseguit 'un euro per a Catalunya'. Per aquest motiu, ha demanat a les dues federacions 'un actitud més generosa governi qui governi'. El líder republicà també ha dit que els bascos reben menys represàlies de la resta de l'Estat ja que no se'ls castiga amb 'boicots' com el que va patir Catalunya en situacions com l'aprovació de l'Estatut.

Comparteix
   


Etiquetes
El president d'ERC considera que el pacte dels pressupostos entre el PNB i Coalició Canària amb el govern espanyol posa de manifest dos problemes de Catalunya. En primer lloc que els bascos ' ho tenen mes fàcil' davant la resta de l'Estat ja que no pateixen 'els boicots' i les represàlies que han recaigut sobre Catalunya en moments com l'aprovació de l'Estatut. I per altra banda, que partit com CiU i PSC 'estan instal·lats en el partidisme' i treballen per aconseguir recursos per al país depenent de qui governa Catalunya. 'La tramitació de l'Estatut és un exemple clar del partidisme que han fet a Madrid i al final, es van posar d'acord per acceptar la retallada', ha dit.

El líder republicà també ha criticat la reforma de Govern de Zapatero que ha titllat 'd'operació de maquillatge'. 'Poden canviar les persones però les polítiques continuen sent les mateixes', ha dit. Puigcercós creu que la remodelació del govern de l'Estat 'només amaga la incapacitat del president de tirar endavant polítiques a favor de l'economia productiva de Catalunya'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi fletxa Cardona
24 d'octubre de 2010, 16.12 h

Puigcercós, per què exigeixes al altres el que no vas fer tu? Tots recordem com votaves al ZP a canvi de res (o, pitjor, de mantenir el tripartit) durant la primera legislatura...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.