directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Abogacía del Estado esdevé la primera víctima de la guerra entre Llarena i Montoro

El jutge i el ministre es barallen perquè l'ens doni per bona la seva versió

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

@JoanSole_ | Comprin crispetes perquè la pel·lícula s'anima. La guerra oberta entre el jutge del Tribunal Suprem i el ministre d'Hisenda ja té la primera víctima, l'Abogacía del Estado.
cristobal montoro, pablo llarena
Comparteix
   


Etiquetes
Després que el jutge li demanés a Montoro que certifiques que no hi havia malversació de fons públics, un fet insòlit perquè és com demanar a un investigat que demostri la seva innocència, el ministre ha decidit fer front al repte demanant ajuda a l'Abogacía del Estado. La institució que assisteix judicialment a l'Estat.
 
Aquesta ajuda, que s'ha formalitzat amb trobades amb lletrats, ha servit per assessorar el ministre sobre els possibles problemes legals que es poden derivar de la intervenció dels comptes catalans. En aquestes reunions s'han coordinat les versions que caldria donar per poder fer front als problemes legals que es poden derivar del procés judicial un cop Hisenda presenti el seu informe on demostrarà que no s'han desviat fons públics en l'organització del referèndum. La batussa legal que es pot derivar d'aquest document seria amb la Guardia Civil, qui sosté que hi ha malversació, i amb els presos polítics processats per Llarena sota aquest presumpte delicte.
 
Llarena contra l'Abogacía
 
Que la institució que assisteix judicialment l'Estat estigui ajudant el ministeri ha molestat el jutge Llarena, cada cop més sol en la seva causa contra els líders republicans -com ja va avançar el directe!cat diumenge passat-.
 
El cas, que encara embolica més la troca, és que la mateixa Abogacía va demanar al Tribunal Suprem, per recomanació del ministeri d'Hisenda, que investigues la malversació en un text que data del 5 de febrer. Que ara l'Abogacía ajudi a Montoro ha enfurismat Llarena, que està pensant a reclamar un informe a l'Abogacía perquè expliqui per quin motiu es va personar en la causa que investiga el procés si ara està assessorant una versió que és totalment contradictòria.
 
Segons apunten diaris unionistes, si Montoro segueix defensant la no malversació, el jutge demanarà formalment als assessors jurídics de l'Estat que intervinguin per explicar els motius de la seva condició en tot el procés.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
JOAN fletxa sabadell
26 d'abril de 2018, 13.19 h

Fa 10 anys els independentistes "eren" quatre, ara "som" dos milions i mig. Ja fa anys baig donar les gràcies al PP i als seus acompanyans per la labor que han fet a favor nostre. Encara no hem acabat, però, s'acabarà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 d'abril de 2018, 19.31 h

Tot el que està passant, ben explicat als estaments Europeus. Aquí la justícia encara té llaneres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
24 d'abril de 2018, 20.14 h

El que passa quan s'actua de mala fe, és que l'efecte boomerang és inevitable.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.