directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 13:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Dastis decebut pel rebuig de Suissa a l'extradició de Rovira i Gabriel

Segons un diari suís

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció | El ministre d'exterior helvètic, Ignazio Cassis, es reafirma en la posició de Suïssa de no extradir Marta Rovira i Anna Gabriel i reitera que els polítics catalans poden fer discursos "lliurement" a Suïssa en el marc de la lliure circulació de persones. Cassis i el ministre d'Exteriors espanyol, Alfonso Dastis, es van reunir aquest dilluns a Berga, Suïssa, després de més de cinc anys des de l'última reunió bilateral. Una trobada on, segons el diari suís Le Nouvelliste, Dastis va sortir sense la resposta que esperava. 
© @AlfonsoDastisQ

Comparteix
   


Etiquetes
"Si el ministre espanyol Dastis venia a buscar suport contra Catalunya, haurà marxat decebut", recull el diari suís, que sentencia que Cassis va tancar la porta a extradir Marta Rovira i Anna Gabriel.
 
Precisament, el ministre d'Exteriors de Suïssa va traslladar aquest dilluns al seu homòleg espanyol que els polítics catalans que són o han viatjat a Suïssa ho fan com a "beneficiaris" de l'acord de lliure circulació de persones.
 
"D'acord amb l'ordre jurídic suís poden celebrar lliurement discursos polítics", recull un comunicat de la Confederació suïssa sobre la reunió bilateral entre Ignazio Cassis i Alfonso Dastis a Berna.
 
Cassis ha reiterat la posició de Suïssa i ha insistit que no és un assumpte polític i, per tant, ho resoldran els jutges i no el govern helvètic. Tanmateix, ha dit que es tracta "d'un problema de política interior que s'ha de resoldre dins el marc constitucional espanyol".
 
D'altra banda, Cassis va descartar en roda de premsa "interferir" en la política interna espanyola, "de la mateixa manera que Espanya tampoc va interferir en la qüestió del Jura". Aquest cantó es va separar del de Berna per referèndum l'any 1975.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Berga? fletxa Barcelona
24 d'abril de 2018, 21.20 h

Es van reunir a Berga? Segur que no era a Berna?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
24 d'abril de 2018, 17.00 h

La gran del comerç electrònic, Amazon, ha tornat a triar Barcelona per instaurar-hi el seu nou centre per donar servei a les petites i mitjanes empreses (pimes) d'Espanya, França i Itàlia que venen a través d'Amazon Marketplace. Un centre que l'empresa anomena Seller Support Hub, (en anglès, hub de suport de vendes).

El centre ha obert avui per primera vegada i està instal·lat al 22@, al Poblenou. De moment, compta amb un total de 200 treballadors, amb previsions d'incrementar aquesta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
BEJOTA fletxa bcn
24 d'abril de 2018, 16.40 h

ISS, con 36.000 empleados, se marcha de Cataluña.
También Residencias de Estudiantes, Servihabitat y otras 24 compañías cruzan hoy el Ebro en busca de estabilidad jurídica.

Seis supermillonarios se llevan 5.400 millones fuera de Cataluña

Más de 5.600 empresas se han 'fugado' ya del territorio catalán desde que Artur Mas inició el 'procés' hace cinco años.
Los empresarios supermillonarios que se han llevado millones de Cataluña J. Gallardo Ballart, A. Gallardo Ballart, A. Palat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS TABARNIA´S PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS: PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA
24 d'abril de 2018, 13.59 h

¿por que os tragais con tanta facilidad las mentiras del Asaltapiscinas?

1.- NADIE HA PEDIDO NI UNA EUROORDEN NI LA EXTRADICION DE ANA GABRIEL. POR TANTO SUIZA NO PUEDE HABER NEGADO NADA. QUE SE LA QUEDEN.

2.- REF A LA MARTETA, AUN NO HAN RECIBIDO ALLI LA OREN INTERNACIONAL DE DETENCION Y AUN TIENEN QUE DECIDIR LOS SUIZOS QUE ES LO QUE HARAN. QUE SE LA QUEDEN TAMBIEN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.