directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 10:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Mas i Montilla planten un altre debat electoral

Hi han assistit Puigcercós, Sànchez-Camacho, Herrera i Rivera · Front comú contra el PPC per les seves propostes sobre immigració

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

José Montilla i Artur Mas han tornat a deixar plantats la resta de candidats amb representació parlamentària al debat preelectoral del diari gratuït 20 Minutos, després que tampoc participessin a la Twittervista on si que hi eren els candidats d'ERC, PPC, ICV i C's. Malgrat l'absència dels líders dels partits amb més opcions a les eleccions del 28-N, Joan Puigcercós, Alícia Sánchez-Camacho, Joan Herrera i Albert Rivera han exposat les posicions dels seus partits davant les qüestions d'una desena d'entitats ciutadanes. El punt estrella del debat ha estat la immigració i els representants d'ERC, ICV i C's han retret al PPC el seu discurs a Badalona, on el popular García Albiol ataca la immigració amb arguments propers a la xenofòbia.
debat puigcercós herrera camacho rivera


Comparteix
   


Etiquetes
La 17ª Trobada Ciutadana organitzada per 20 Minutos ha estat un debat amb la participació dels candidats parlamentaris exclosos dels cara a cara que haurien de protagonitzar Mas i Montilla, i que tot sembla indicar que finalment no se celebraran. A primera hora del matí de diumenge, Puigcercós, Sánchez-Camacho, Herrera i Rivera s'han trobat a l'Escola Tècnica Professional del Clot per respondre les preguntes que li han fet una desena d'entitats i col·lectius.

Entitats veïnals, associacions de pares i mares, plataformes pel transport públic, un sindicat dels Mossos d'Esquadra, organitzacions juvenils o entitats com Creu Roja o Òmnium Cultural han plantejat qüestions al candidat com el fracàs escolar, la situació de la gent gran en plena crisi econòmica, l'aposta pel transport públic, la situació de la policia catalana, la inseguretat dels comerciants o quin és l'horitzó nacional que volen per Catalunya. Les plataformes ciutadanes han tingut dos minuts per plantejar els seus posicionaments als quatre candidats, que han disposat d'un temps molt taxat per respondre, un sol minut.

Els quatre candidats han anat exposant les seves idees, sense encarar-se excessivament, i no ha estat fins quan, cap al final del debat, la representant de la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya com de SOS Racisme han posat sobre la taula la situació de la immigració, que els candidats han topat més i el debat ha pujat més de to.

Puigcercós ha dit que no es pot 'segregar ni criminalitzar un col·lectiu de persones', en referència a les manifestacions del PP de Badalona en relació a la situació col·lectiu de gitanos-romanesos a barris com la Salut. 'No podem criminalitzar els veïns d'un barri que tenen més població immigrada que una altra', ha demanat. El candidat d'ICV-EUiA ha afegit que 'no es pot assenyalar un col·lectiu sencer' i ha carregat contra les lleis d'estrangeria del PP. Herrera també ha afegit que 'un candidat municipal', en referència a Xavier Garcia Albiol, ha dit que els romanesos són una plaga', fet que ha provocat que Camacho ha dit que 'no és veritat'.

Per la seva banda, el candidat de C's ha assegurat que 'els pitjors aliats de la xenofòbia són aquells que proposen pactes abans de començar la campanya per no parlar dels problemes derivats de la immigració', en referència al tripartit, i també 'els que fan rodes de premsa que diuen que un determinat col·lectiu d'un color de pell són els responsables de tot', en referència als populars.

La presidenta del PPC ha assegurat que el seu partit aposta per 'una immigració legal i integrada' i lluitar contra la immigració 'irregular'. 'La immigració ha de tenir tots els drets, però també tots els deures i obligacions, ha de pagar impostos, integrar-se a la societat donant compliment als nostres valors constitucionals i democràtics', ha assegurat, i 'no deixar de banda els problemes que hi ha en alguns barris de Catalunya', ja que 'la xenofòbia arriba quan hi ha manca de resposta a problemes que hi ha en determinats indrets, no es pot donar l'esquena, s'ha d'afrontar'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.