directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Denuncien a l'Eurocambra la "manipulació i la censura" a RTVE

El Parlament Europeu registra el mateix dia una queixa sobre la "falta de pluralitat" i l'emissió de continguts "a favor de la independència" a TV3 i Catalunya Ràdio promoguda per un exdiputat del PP

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció | El consell d'informatius de Televisió Espanyola (TVE) ha denunciat aquest dimecres al Parlament Europeu "la manipulació i la censura" a la informació que s'emet per RTVE. 
Pla mig de tres representants dels treballadors de RTVE durant la roda de premsa a l'Eurocambra
Pla mig de tres representants dels treballadors de RTVE durant la roda de premsa a l'Eurocambra
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Representants dels treballadors de la cadena espanyola s'han reunit amb la presidenta del Comitè de Peticions, Cecilia Wikström, per parlar amb ella sobre el cas, que la cambra ja va admetre a tràmit fa dos mesos, i que actualment està estudiant. Alejandro Caballero, del Consell d'Informatius de RTVE ha recordat que en la petició el que demanen els treballadors és que des del Parlament Europeu "s'exigeixi al govern espanyol que es compleixin principis fonamentals en els valors europeus, com la imparcialitat, la pluralitat i la independència, a les quals ha d'estar obligada qualsevol televisió pública".

Coincidint amb la visita dels treballadors de TVE a la cambra, el PP ha emès un comunicat en què informa que s'ha registrat al Parlament Europeu una "petició ciutadana" per "estudiar la manipulació i la falta de neutralitat dels mitjans de comunicació públics que depenen de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), entre ells TV3 i Catalunya Ràdio". La petició, que ara l'Eurocambra haurà de decidir si admet a tràmit o no, la promou l'exdiputat del PP per Girona Sergio Santamaría Santigosa.
 
L'eurodiputada del PP i vicepresidenta del Comitè de Peticions de l'Eurocambra, Rosa Estaràs, ha assegurat que la queixa sobre els mitjans catalans "detalla nombrosos fets i indicis que apunten que TV3 i altres mitjans catalans han estat exclusivament al servei de governs catalans per promoure la independència i que, per tant, no han treballat per donar una informació completa i veraç al conjunt dels catalans". 

La petició de la CCMA no ha estat acceptada
 
Segons Estaràs, "és rellevant" que la queixa es tracti al Comitè de Peticions "igual que s'ha fet amb altres peticions relatives a mitjans de comunicació públics". A diferència del cas de TVE, però, la petició sobre TV3 i Catalunya Ràdio encara no ha estat acceptada pel comitè i, per ara, només ha estat registrada a la cambra, com passa amb totes les queixes que arriben a Brussel·les. La queixa, en el cas dels mitjans catalans, és d'un particular, exdiputat del PP, mentre que són els propis periodistes de TVE els que promouen la petició sobre la cadena espanyola. El Secretariat del Comitè de Peticions haurà de determinar ara si el cas de TV3 és admissible o no. 
 
La petició sobre TV3 i CatRàdio, promoguda per l'exdiputat popular Santamaría Santigosa, es queixa d'El matí de Catalunya Ràdio' de Mònica Terribas, de l'InfoK, de l'emissió de l'anunci de l'1-O, del FAQS, del programa 'Està Passant' o del 'Tot es mou' d'Helena García-Melero. El document també critica la cobertura als serveis informatius de TV3, i menciona des de connexions del corresponsal a Brussel·les, Xavi Coral fins al Més 3/24 de Xavier Graset. 
 
Una queixa dels periodistes de TVE
 
"Els mitjans públics han de ser independents i plurals i no han de ser la veu de cap govern", ha assegurat Alejandro Caballero, del comitè d'informatius de TVE. Segons ha explicat Caballero, el proper pas a l'Eurocambra serà una audiència a la Comissió de Peticions, que està prevista a meitats del mes que ve. "El que estem demanant és el respecte dels drets fonamentals", ha conclòs el representant dels treballadors.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
26 d'abril de 2018, 10.54 h

ELS PROFESSIONALS HONRATS DE PLENA DEONTOLOGIA, ÉS LÒGIC QUE DENUNCIÏN TVE, A EUROPA, LA DE LA GUERRA COSPEDAL, AMB L'EDU INDA,, /EN CATALUÑA APUÑALAN A LOS QUE HABLAN EN CASTELLANO), VA DIENT-T'HO PER TV, FA ANYS EL 2006 VAIG DEDICAR-LI UN ARTICLE "RAJA LA SANG" AMB EXPRESSA FACÈCIA., RESULTA QUE LA COSPEDAL I ELL INSULTANT TV3, DE MANIPULADORA, ADOCTRINADORA SENT PRESIDENTA DE CASTILLA LA MANCHA, VA MUNTAR UNA REDACCIÓ PARAL·LELA A AQUELLA TV., ELS PROFESSIONALS, VAN EIXIR AL CARR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Yo mismo fletxa San Esteban de los Robles (Toledo)
25 d'abril de 2018, 13.42 h

Evidentemente, táctica INDA, si yo chillo más que tu no se te oira.
SI solo hecho basura delante de tu puerta, nadie se fijará en la mia.
Y asi todo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
rTBE fletxa QUE NOSOTROS MANIPULEMOS LA TEREBISIONG?? ANDA CHIA !!
25 d'abril de 2018, 13.14 h


NOSOTROS DEMOS LAS NOTISIAS TAL COMO SONG.

POL EJEMPLO: SI LOS INDEPES CATALANES ESTRANGULAN SINCO BEBÉS Y VIOLAN I QUEMAN A UNA MONJITA DE LA CARIDAD, NOSOTROS DENUNSIAMOS QUE LOS INDEPES CATALANES HAN ESTANGRULAO SINCO BEBES Y HAN VIOLADO Y QUEMADO UNA MONJITA DE LA CARIDAD.

ESO SI, QUE SI NO AHY IMAJENES, ASEMOS UNA "DRAMATISASIONG" COMO ASEN LOS NORTAMIRECANOS.

NI MAS NI MENOS, LEÑE !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.