directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Herrera reconeix que el tripartit es reeditarà si torna a sumar

'Els partits de l'esquerra tothom diu que ningú pactarà amb ningú per després acabar pactant perquè l'aritmètica parlamentària mana', afirma

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'ICV i cap de llista d'ICV-EUiA a les eleccions al Parlament, Joan Herrera, ha restat aquest dilluns credibilitat a l'anunci fet pel primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, de donar per acabada l'etapa del tripartit. De fet, Herrera ha recordat que 'el candidat Montilla' ja va dir el mateix fa quatre anys per després fer el pacte de Govern amb ERC i ICV-EUiA. 'Els partits de l'esquerra tothom diu que ningú pactarà amb ningú per després acabar pactant perquè l'aritmètica parlamentària mana', ha apuntat per afegir que ells no enganyaran a ningú. Ha insistit en la seva aposta per una majoria d'esquerres per aplicar polítiques d'esquerres.
joan herrera
Comparteix
   


Etiquetes
En roda de premsa a la seu del partit, ha recordat que Montilla 'és president gràcies al tripartit i que també deia que aquest no seria possible fa quatre anys'. Ha recordat que les declaracions que Montilla 'va fer el 24 d'octubre del 2006, s'apropen a les que va fer el 24 d'octubre del 2010'. 'Quan Montilla deia el que deia ahir, ICV celebrava a Collserola que sigui declarat parc natural i a l'Ebre el conseller Saura feia un acte de recuperació de la memòria democràtica i històrica com no s'ha fet mai al país'. Herrera ha assegurat que 'si fessin cas del que diu Montilla es portaria quatre anys amb Mas governant, no hi hauria polítiques de recuperació de la memòria democràtica i Collserola no hauria estat declarat Parc Natural'.

Herrera ha manifestat que quan 'el candidat Montilla diu el que diu o s'ha rendit o es fa el suec', ja que 'hi ha majories d'esquerres plural o no serà'. El dirigent ecosocialista ha dit que 'sembla que a les campanyes electorals' els partits de l'esquerra 'tothom diu que ningú pactarà amb ningú per després acabar pactant perquè l'aritmètica parlamentària mana', ha apuntat. Ha preguntat a la resta de candidats quins 'són els problemes que tenen per entendre's am ICV'.

El candidat ecosocialista ha reiterat que les esquerres abans de les eleccions diuen que no pactaran amb ningú i 'el dia després de les eleccions s'acabin trobant'. 'ICV és una força política molt responsable i d'esquerres i si podem evitar que hi hagin polítiques conservadores i de dretes ho evitarem i si podem aconseguir una majoria d'esquerres la fem per fer polítiques d'esquerres'. Segons Herrera, 'les declaracions de Montilla no s'ubiquen en aquesta lògica responsable de l'esquerra que si pot evitar polítiques de dretes les evita i si pot garantir polítiques socials, d'esquerres i ambientals les fa'.

'Vivim en un país tan estrany i amb una esquerra tan estranya que diu que no pactarà quan sap que només pot definir una alternativa i evitar el pas de les polítiques conservadores', ha ressaltat. En aquest sentit, ha assenyalat que ells no enganyaran a ningú.

En aquest context, ha recalcat que les declaracions de Montilla fan que 'només' ICV-EUiA 'serveixi per plantar cara a la dreta i si es pot després de les eleccions fer polítiques clarament d'esquerres'. 'Sabem con són els governs monocolors i es va veure en 23 anys de CiU', ha afegit.

Preguntat per si se senten sols després que ERC i PSC es mostrin ara contraris a pactar, ha assegurat que se senten acompanyats per una majoria al país que se sent d'esquerres. 'Estem molt acompanyats i aspirem a tenir tota la força que podem per garantir que després de les eleccions els vots d'ICV serveixen per plantar cara a la dreta i si podem per fer una majoria que garanteixin polítiques socials', ha indicat.

Les declaracions de Montilla 'van bé' a ICV-EUiA
Herrera ha manifestat que aspiren a tenir més força i ha indicat que els hi ho posen fàcil. 'Després de les declaracions de Montilla hi ha més gent que sap que per plantar cara a la dreta la força política de referència és ICV-EUiA', ha afegit. 'Tenim una sort tremenda i és que el que passa el dia després de les eleccions no és el mateix que passa abans de les eleccions. Com tenim altres experiències on s'ha dit que no hi hauria tripartit i n'hi ha hagut ho acceptem'. Ha destacat que el seu partit 'no diuen un cosa abans de les eleccions per després fer-ne un altre'. 'Alguns sí que ho fan i això ens va bé perquè pot permetre la possibilitat de parar els peus a la dreta', ha dit. 'Ens va millor i ens posiciona millor'.

Herrera ha manifestat que Montilla potser ha descartat la sociovergència, però amb temes molt importants es troba la sociovergència a Madrid. 'No ens agradaria que després a les eleccions es trobés també a Catalunya', ha avisat.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Torracollons fletxa Terrassa
26 d'octubre de 2010, 18.17 h

Es el seu desitg, puix si no és d'aquesta manera, aquests "frikis" intervencionistes no es menjaríen ni un melindro.

Estan pregant a Lenin perque puguin tornar a sumar per fer el 3er. Tristpartit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
26 d'octubre de 2010, 10.10 h

I jo reconec que la gravetat va cap amunt i no cap avall. Que és portaveu dels tres partits del Govern l'Herrera? Doncs, així no reconeix res, el que vol dir és que si no es fa el tripartit ells no hi pinten res. És molt legítim, però no podeu fer veure que està parlant per boca dels altres socis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Quim fletxa PPCC
26 d'octubre de 2010, 09.57 h

L´ Herrera diu això com a opinió personal i que ell estigui per reeditat el tripartit no comporta que es reediti perquè per començar ha de comptar amb els altres i com a mínim ERC ha deixat molt clar que qui vulgui pactar amb ells haurà d´acceptar el referèndum. La pregunta és qui s´abaixarà primer els pantalons i acceptarà el referèndum si ERC és decisiva?. Jo estic convençut que si Ciu no suma amb el PP i no s´ entén amb el Psc-psoe contra qui ha carregat tant i tant fort, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pep Plana fletxa Vilanova de Sau
25 d'octubre de 2010, 20.05 h

#5 Ben dit valenta !!!
als llepes, trepes i demés esquerra va deixar clar que han de respectar els partits si volen pactara amb ells només que falli una de les sis coses no hi haurà pacte
Visca la terra lliure i l'esquerra dels Països Catalans


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pepet fletxa Banyoles
25 d'octubre de 2010, 17.21 h

#5 INTOXICADORA


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5 Sílvia Martínez
25 d'octubre de 2010, 16.56 h

I, si és així com dieu, que treballeu per a majories d'esquerres, com és que no us sumeu amb ERC, us cal només respectar uns punts que qualssevol demòcrata hauria d'acceptar d'ofici. I, com és que no pressioneu el PSC, donat que aquest partit sembla que s'estigui suïcidant per a La Indissoluble? Amb una postura vostra clara seria bon inici de pressió a favor de la democràcia i la esquerra política.
Es fa realment complicat seguir uns arguments tant recargolats que presenteu per a la v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
25 d'octubre de 2010, 16.51 h

SHHH!!! HErrera, no diguis aixo que encara no toca! Ara cal marcar paquet, o gerani en el vostre cas. Ja refareu el tripartit a l'endema de les eleccions, si es pot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Carles fletxa Cardona
25 d'octubre de 2010, 16.37 h

Herrera parla per tu noi i deixa estar als altres tranquil.... ERC ja ha dit què farà i crec que ha estat força clar... és més, no és cap novetat sinó que fa mesos que ha deixat clara la seva postura. Això si has aconseguit que tots els hooligans regionalistes de CIU donguin validesa a les teves paraules quan mai havien fet cas de cap comentari teu... per què serà?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
25 d'octubre de 2010, 15.27 h

Carai Herrera, me n'alegro de que sigueu sincers. Encara haurem de contar amb vosaltres per proper govern de l'estat Català. Crec que per fer fotocopies serieu prou vàlids.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
25 d'octubre de 2010, 15.16 h

Ves per on, aquests ecopastanagues son els ùnics del tripartit que encara tenen un minim de decència politica.

Quí ho havia de dir!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.