directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Bel Pozueta, una de les mares d'Altsasu: ''sentim més por i indefensió que mai''

El vídeo que desmenteix la versió de la Guàrdia Civil s'havia denegat com a prova en diverses ocasions i ara el fiscal el vol desacreditar

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

M.B| ''Sentim més por i indefensió que mai''. Són paraules de la Bel Pozueta, mare d'Adur Ramirez, empresonat des de fa més de 500 dies i acusat d’un delicte de terrorisme per ser relacionat amb una baralla de bar amb dos guàrdies civils a la ciutat navarresa d’Altsasu. Avui, en la novena jornada del judici a l'Audiència Nacional que ha de decidir el seu futur, el fiscal ha decidit mantenir la petició de 375 anys de presó (en total) per a ell i set joves més; tot i haver-se fet públic un vídeo que desmenteix la versió dels agents del cos de seguretat espanyola. 
 
Una mobilització a favor dels presos polítics d'Altsasu
Una mobilització a favor dels presos polítics d'Altsasu
© Twitter @Altsasugurasoak

Comparteix
   


Etiquetes
Es tracta d'imatges gravades per un dels acusats, Iñaki Abad, i que posen sobre la taula que la versió que van donar de la baralla (ells mateixos, que ara qualifiquen els joves de terroristes, pronuncien aquesta paraula a les gravacions) els agents de la Guàrdia Civil durant el judici, on van assegurar que tant ells com les seves parelles van passar un "calvari terrible" amb "impactes i cops de peu per tots costats", no s'assembla gens a la realitat. 

A les imatges, difoses per la cadena pública basca EITB i gravades després de la suposada agressió amb el telèfon d'Abad, apareix el sergent, que va dir que va ser "brutalment" apallissat a terra per nombroses persones, amb una camisa blanca i neta, sense cops aparents ni taques de sang. Al vídeo, que es va visionar durant la sessió de dimecres, també es veu com el sergent suposadament agredit dona un cop a Abad mentre està gravant amb el mòbil.  A més, es veu com un dels agents manté contacte visual amb tres imputats i no els identifica com a agressors quan se suposava que els estava buscant. "També cal recordar que els testimonis presents van contradir el relat dels denunciants i que les pràctiques de reconeixement (fotos i rodes) van presentar irregularitats. A més, hi ha el vídeo que demostra que un encausat vestia robes de colors que no concorden amb la identificació realitzada en sala pels denunciants", explica el col·lectiu de pares i mares d'Altsasu. 

En la sessió de dimecres també van declarar dues metgesses, que van coincidir en destacar que els testimonis dels guàrdies civils i les seves parelles, que asseguren que van ser colpejats "brutalment", no es corresponen amb les lesions recollides en els informes mèdics. Segons les doctores, no hi va haver una agressió múltiple perquè, si hagués estat així, "les lesions serien més greus" que un turmell trencat. Amb tot, el fiscal José Perals ha elevat avui a definitiva la petició inicial que feia contra els vuit joves.  



Segons ell, no va ser una "baralla de bar" sinó una agressió "planificada i organitzada"; cosa que esvaeix del tot l'esperança de la Bel Pozueta que s'imposés el "sentit comú" al cas del seu fill. Després de pràcticament dues setmanes de judici, diu aquesta mare que és una bogeria "com estan portant tot això a l'àmbit polític" amb la col·laboració dels mitjans generalistes espanyols per ressuscitar fantasmes de fa més de 20 anys a Euskadi. Pozueta ha denunciat que "hi ha un interès concret en tornar a plantejar el 'tot és ETA'" tot i que, com recorda el col·lectiu de pares i mares d'Altsasu, aquesta "narració pseudohistórica" ja va ser "invalidada en sentències de l'Audiència Nacional en els anys 2010 i 2011".

"Han fet servir la major part de la seva intervenció no en provar la culpabilitat dels encausats en els fets, sinó en el relat que ETA segueix sense ETA, parlant d'idearis polítics legítims, d'elements extrajudicials i sense cap vinculació amb els fets, de manuals sense autoria de fa 18 anys, de fets i contextos superats en la societat fa molts anys. Utilitzen la participació de diversos imputats en mobilitzacions legals de reivindicacions socials i polítiques com a agreujant. No aporten proves directes per a sostenir la tesi d'una agressió multitudinària planificada i organitzada", afegeixen. 
 
El vídeo s'havia denegat com a prova en diverses ocasions 

El dia en que ha sortit a la llum el vídeo que desmenteix la versió dels agents de Guàrdia Civil, els mitjans generalistes espanyols no s'han fet ressè de la notícia. Tampoc del fet que la gravació havia estat presentada com a prova en diverses ocasions i no s'havia acceptat (com moltes altres de la defensa dels joves) fins ara; tot i que sí en el cas d'un dels joves que és menor d'edat i està vivint un procés judicial diferent.  Ara, amb tot, el fiscal sosté que la gravació pot estar "manipulada": "A algú que li demanen penes de presó pot fer servir photoshop [és un programa que ni tan sols serveix per a l'edició de vídeos] o tot el que se li posi per davant", ha manifestat. 

Unes declaracions que no li han costat res de rebatre a una de les advocades de la defensa dels joves, Amaia Izko, que -davant els mitjans de comunicació- ha dit que el fiscal només vol "desacreditar" les imatges perquè "compliquen" la seva tesi de "terrorisme". El judici acabarà la setmana que ve, ja que encara falten els informes d'altres parts.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
27 d'abril de 2018, 12.31 h



Estimats d'Alsasu.... TOT EL MEU PENSAMENT AMB ELS VOSTRES FILLS, davant de LA MANADA de justícia conduïda....


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
27 d'abril de 2018, 09.52 h



Alsasu = MARCA ESPAÑA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
27 d'abril de 2018, 08.54 h



Qui pot confiar amb una justícia així.....MARCA ESPAÑA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
27 d'abril de 2018, 00.39 h

Amb aquesta vergonya que ells anomenen justícia, els prevaricadors dèspotes que a la mínima t'acusen del més desgavellat, tanquen gent a la presó "preventivament", destrossant la vida i l'economia dels acusats, abusant del poder impunement, perquè serveixi d'escarment, per sempre a les seves víctimes potencials, aquests justiciers que són capaços de demanar un total de 375 anys de presó, per una baralla de bar, aquests maleïts diuen que fan justícia! Una baralla en la qual ni tan so... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
26 d'abril de 2018, 23.41 h



Com a català , em sento identificat amb les famílies d'Altsasu. Sabem de sobres com va la justícia espanyola.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
26 d'abril de 2018, 22.03 h

España jo no sé què és, però SÍ SÉ QUE NI HI TINC RES A VEURE NI EN VULL SABER RES!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.